خانه >> حمل و نقل >> فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن

فرودگاه عظیم دکسینگ پکن

امروزه شاهد رشد سریع پیشرفت در صنعت حمل و نقل هوایی کشور چین هستیم. اگر بازار سفرهای هوایی چین با همین سرعت رشد کند احتمالا چین تا چند سال آینده از آمریکا که بزرگترین بازار سفرهای هوایی را در اختیار دارد هم سبقت می گیرد چون تلاش برای ساخت فرودگاه ‌های بزرگ در این کشور همواره انجام می شود به طوری که دولت چین برای ساخت ۷۴ فرودگاه جدید تا سال ۲۰۲۰ در سطح کشور برنامه ریزی کرده است. البته این برنامه ریزی به دنبال هدف بزرگی که دولت چین دنبال می کند اتفاق افتاده است. این هدف مدیریت و خدمت رسانی به ۷۲۰ میلیون مسافر هوایی در طول سال است. در این میان فرودگاه بین المللی دکسینگ پکن می تواند غوغایی در صنعت حمل و نقل هوایی چین بر پا کند و دولت این کشور را بیش از هر زمان دیگر به هدف خود در زمینه پیشرفت در این صنعت نزدیک گرداند.

سفر به نقاط مختلف دنیا واقعا جذاب و دوست داشتنی است اما لازم به ذکر است که در همین ایران عزیز ما جاذبه هایی وجود دارد که نباید خود را از دیدن آنها محروم کنیم. برای سفر به هر نقطه از ایران می توانید روی ایران هتل آنلاین به عنوان یک سامانه ی رزرواسیون آنلاین هتل حساب باز کنید و با خیال راحت به سمت هر شهر و دیاری که می خواهید بار سفر ببندید. مثلا برای رزرو هتل در تهران تنها کافی است وارد این وب سایت شوید و هتلی را که می خواهید با بهترین شرایط ممکن رزرو کنید و با رزرو هتل های تهران از طریق سایت ایران هتل آنلاین از تخفیفات خوبی هم بهره مند شوید و سفری به صرفه را تجربه کنید.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
معرفی کلی
فرودگاه بین ‌المللی دکسینگ پکن (Beijing Daxing Airport)، مجتمع عظیمی است که در حومه ‌ی شهر پکن از کشور چین ساخته شده است. این فرودگاه به عنوان بزرگ ترین فرودگاه جهان شناخته می شود. در این فرودگاه عظیم بیش از 220000 تن فولاد به قیمت 14 میلیارد دلار به کار رفته است. این فرودگاه، بزرگترین فرودگاه تک ترمینالی جهان و دومین فرودگاه بین ‌المللی شهر پکن است. طبق پیش‌ بینی هایی که توسط متخصصان مربوطه انجام شده فرودگاه دکسینگ می تواند تا سال 2025، حدود 72 میلیون مسافر را در طول سال جا به جا کند. نمای داخلی و خارجی این فرودگاه به قدری جالب و دیدنی است که امروزه خود به یکی از جاذبه های شهر پکن تبدیل شده است. شما می توانید تصاویر زیبایی از این فرودگاه بسیار بزرگ را در این مقاله مشاهده بفرمایید و از دیدن آن لذت ببرید.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
ساخت فرودگاه دکسینگ با بودجه‌ی 5/11 میلیارد دلاری شروع شد و در مراحل پایانی حدود ۴۰ هزار نفر در آن مشغول به کار بودند. بعد از اتمام پروژه نشانه ‌هایی از سبک معماری زها حدید معمار زبردست این پروژه به خوبی قابل رویت بود. به دلیل شکل خاصی که ساختمان فرودگاه دکسینگ دارد رسانه ‌های چینی آن را با نام مستعار ستاره‌ ی دریایی می خوانند. از جمله مزایای این فرودگاه کاهش مسافت پیاده ‌روی مسافران است. این موضوع موردی بود که در ساخت فرودگاه دکسینگ بسیار مد نظر قرار داده شد چون اکثر مسافران در فرودگاه ‌های بزرگ دنیا از این موضوع شاکی هستند.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
فرودگاه بین المللی دکسینگ پکن بزرگ ترین و گران قیمت ترین فرودگاه در کل کشور چین است. منظور از گران قیمت هزینه ای است که صرف ساخت آن شده است. این فرودگاه در مرز بین شهر پکن و لانگفانگ چین قرار گرفته است و به عنوان «بزرگ ترین فرودگاه جهان» شناخته می شود. چین با ساخت این فرودگاه برتری خود در زمینه ی ساخت سازه های عظیم الجثه را به رخ جهانیان کشید و تحولی بزرگ در صنعت حمل و نقل هوایی خود ایجاد کرد. اکنون بعد از پنج سال فرودگاه دکسینگ ساخته شده و به عنوان نماد برتری چین در ساخت فرودگاه شناخته می شود و ساختمان فولادی بزرگترین ترمینال هوایی دنیا را به نمایش می گذارد. این فرودگاه شامل 7 باند فرود، 78 گیت، یک هتل کپسولی، یک مرکز حمل و نقل و همچنین یک خط ریلی پرسرعت برای انتقال آسان مسافران از پکن به تیانجین و هبی و ۵ باغ سنتی چینی در انتهای هر سالن است تا مسافران بتوانند در آن ها استراحت کنند و از فضای سبز موجود لذت ببرند. ساختمان این فرودگاه در 4 طبقه ی مجزا بنا شده است و مساحتی که این ساختمان و فضای اطراف آن به خود اختصاص می دهد چیزی حدود 5/7 میلیون مترمربع است. طراحی این سازه توسط معمار زها حدید (Zaha Hadid) انجام شده است. بیشترین فاصله ی نقطه ی ایست بازرسی موجود در فرودگاه تا دورترین گیت در آن تنها ۶۰۰ متر است که در مدت زمان تقریبی ۸ دقیقه با پای پیاده طی می شود.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
لازم به ذکر است که تکنیک‌ های به کار رفته در ساخت فرودگاه دکسینگ منطبق بر استاندار‌های جهانی است. برای توصیف سرعت فعالیت کارگران در ساخت این فرودگاه می ‌توان گفت که با سرعت ساخت روزانه یک ساختمان ۱۸ طبقه برابری می کرد تا اینکه تنها ظرف 5 سال این بنای غول پیکر آماده استفاده شد.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
تاریخ های مهم در پروژه ی فرودگاه دکسینگ پکن
پروژه ی فرودگاه دکسینگ پکن در تاریخ 26 دسامبر 2014 در منطقه ی دکسینگ شهر پکن از کشور چین طی مراسم باشکوهی با حضور عده ی زیادی از افراد آغاز و در این مراسم سنگ یادبود فرودگاه در منطقه ی دکسینگ پکن مستقر شد. طبق تخمین هایی که زده شده بود قرار بر این گشت که این فرودگاه در ماه سپتامبر سال 2019 میلادی شروع به کار کند. بدین ترتیب اولین پرواز هواپیمایی در آن به منظور بازرسی فرودگاه در تاریخ 22 ژانویه 2019 انجام شد و موفقیت آمیز بود. در این تاریخ فرودگاه بین المللی دکسینگ پکن اولین پرواز آزمایشی خود را انجام داد و هواپیما به راحتی بر روی باند غربی فرودگاه فرود آمد. البته نام این فرودگاه در تاریخ ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۸ به طور رسمی اعلام شد و قرار بر شد ساختمان ترمینال آن در تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۹ و خودِ فرودگاه در تاریخ ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۹ افتتاح شود که این اتفاق حتی چند روز زودتر هم رخ داد به طوری که فرودگاه در تاریخ 25 سپتامبر 2019 میلادی معادل 3 مهر 1398 شمسی افتتاح شد و اولین پرواز آن در تاریخ ۲۶ سپتامبر در فرودگاه در کمال ارامش به زمین نشست. به گفته ی لی جیاکسیانگ، مدیر اداره ی هوانوردی چین، فرودگاه دکسینگ دارای ۷ باند فرودگاهی است و می تواند سالانه حدود ۱۰۰ میلیون مسافر را به اقسا نقاط دنیا جا به جا کند، این تعداد مسافر حتی از تعدادی که تخمین زده شده بود هم بیشتر است.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
علت ساخت فرودگاه دکسینگ پکن
به علت وجود تعداد زیاد متقاضیان پروازهای هواپیمایی، شهر پکن به داشتن یک فرودگاه بین المللی دوم به شدت احساس نیاز می کرد. این نیاز زمانی بیشتر احساس شد که فرودگاه موجود در پکن با تکمیل ظرفیت مواجه شد و اضافه کردن پرواز در ساعات و روزهای خاص در آن غیرممکن شد. تنها در سال 2016، حدود 485 میلیون سفر داخلی و بین المللی در این کشور انجام شد که بیش از پیش چین را وادار به ساخت یک فرودگاه جدید کرد. این عدد آماری بود که توسط اداره ی هوانوردی چین منتشر شده بود پس از اعتبار کافی برخوردار بود. علاوه بر این آمارهای دیگری نیز در این زمینه منتشر شد که نشان می داد تعداد سفرهای هوایی در چین از سال 2015 تا 2016 حدود 12 درصد افزایش داشت که درصد قابل توجهی بود. طبق آماری که در این زمینه گرفته شد فقط در سال ۲۰۱۷ بیش از ۹۵ میلیون مسافر از سه ترمینال فرودگاه بین ‌المللی پکن پرواز کردند و طبق بررسی هایی که صورت گرفت متوجه شدند این آمار در حال افزایش است و فرودگاه پکن به زودی جزء پرمسافرترین فرودگاه‌ های دنیا می شود.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
چین در حال حاضر با وجود 55 شرکت هواپیمایی فعال، یکی از بزرگترین بازارهای صنعت حمل و نقل هوایی دنیا را در اختیار دارد. در نتیجه انتظار می رود که تا سال 2030، چین بزرگترین بازار صنعت حمل و نقل هوایی در دنیا را در دست بگیرد و در این زمینه حتی از ایالت متحده آمریکا نیز که اکنون در این صنعت حرف اول را میزند پیشی بگیرد. با این رشد سریع و افزایش میل مسافران به سفر هوایی در چین، اقدام به ساخت چنین فرودگاه بزرگ و غول پیکری منطقی به نظر می رسد. از طرفی براساس پیش بینی ‌های انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، تا سال ۲۰۳۶ تعداد مسافران هوایی در جهان دو برابر شده و به حدود 7/8 میلیارد نفر در سال خواهد رسید پس نیاز به ساخت فرودگاه های بزرگ در کشورهای پرجمعیت بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
هدف از ساخت فرودگاه دکسینگ پکن
هدف از ساخت فرودگاه دکسینگ در ابتدا ساخت ۴ باند پرواز برای جا به جا کردن ۷۲ میلیون مسافر و ۲ میلیون تن بار در طول سال تا سال ۲۰۲۵ بود اما این هدف کم کم توسعه یافت و به هدفی بزرگتر تبدیل شد بدین صورت که ۳ باند دیگر به مجموعه اضافه شد و فرودگاه در مجموع شامل ۷ باند پرواز شد تا بتواند بیش از ۱۰۰ میلیون مسافر و ۴ میلیون تن بار را در طول سال جا به جا کند.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
انتقادات وارده به ساخت فرودگاه دکسینگ پکن
در کنار مزایایی که این فرودگاه عظیم الجثه دارد یک سری انتقاد هم به آن وارد شده است. انتقاد اول موقعیت جغرافیایی و مکان قرارگیری آن است. در واقع این فرودگاه در فاصله ی نسبتاً دوری از شهر و در سمت جنوب آن ساخته شده است. این انتقاد بیشتر به این دلیل است که اکثر خیابان ‌ها و مراکز تجاری پکن در سمت شرق و شمال شهر قرار دارند. در واقع فاصله ی فرودگاه تا میدان تیان ‌آنمن به عنوان میدان موجود در مرکز شهر پکن چیزی حدود ۵۰ کیلومتر است. البته با توجه به پرترافیک بودن شهر پکن، این مکان بهترین مکان برای ساخت فرودگاه بود. در واقع پاسخی که مقامات مسئول به این انتقاد می دهند اینکه فرودگاه دکسینگ علاوه بر هواپیما دارای امکانات دیگری برای حمل و نقل مسافران مانند قطارهای سریع السیر نیز می باشد که به منظور جا به جا کردن مسافران بین شهر پکن و فرودگاه مورد استفاده قرار می گیرد و درست در مقابل ترمینال فرودگاه توقف می‌کند و مسافران از این بابت هرگز دچار مشکل نمی شوند.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
انتقاد دوم به ساخت فرودگاه دکسینگ از طرف مسافران فرودگاه‌ قدیمی پکن است. در واقع این دسته از مسافران معتقدند هر چه فرودگاه بزرگتر باشد تاخیر در پروازهای آن بیشتر می شود. در حال حاضر نیز فرودگاه پکن که از فرودگاه دسکینگ کوچکتر است دارای تاخیرات زیادی برای پروازهای مختلف است. در پاسخ به این انتقاد نیز ۷ باند پروازی فرودگاه مطرح می ‌شود که در جهات مختلف قرار دارند و می ‌توانند مشکل تاخیر در پروازها را حل کند. بدین ترتیب می توان گفت طراحان و مهندسان و متخصصان ساخت فرودگاه دکسینگ پکن تمام جوانب موجود را مد نظر قرار داده و برای هر انتقاد و مشکلی که ممکن است در مورد این فرودگاه مطرح شود راه حلی اندیشیده اند.
فرودگاه عظیم دکسینگ پکن
رقیب فرودگاه دکسینگ؛ فرودگاه بین المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا
فرودگاه بین ‌المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا (Atlanta’s Hartsfield-Jackson) با پذیرش 104 میلیون مسافر در طول سال رکورد پرجمعیت ترین فرودگاه دنیا را به خود اختصاص داده است. اما فرودگاه پکن و دکسینگ با هم می توانند سالانه بیش از 170 میلیون مسافر از سرتاسر دنیا را جا به جا کنند. پس در کنار هم می توانند بر رقیب پیشی بگیرند.
البته فرودگاه بین المللی جدید و عظیم الجثه دکسینگ با ظرفیت 100 میلیون مسافر در سال در آینده ای نه چندان دور، تکمیل ظرفیت می شود. دولت چین نیز بر این موضوع واقف است و در منطقه ‌ای روستایی در حومه شهر پکن، کارگاه عظیمی دایر کرده است که حدود ۸ هزار نفر در آن مشغول به کار هستند. این کارگاه برای احداث یک فرودگاه جدید با طراحی آینده نگرانه دایر شده است. چین می خواهد این فرودگاه را به یکی از پر رفت و آمدترین فرودگاه‌ های جهان تبدیل کند و از آن برای کمک به فرودگاه بین المللی پکن و فرودگاه دکسینگ بهره بگیرد.

بودای بزرگ لشان چین
ادامه مطلب

امتیاز دهید (چپ بیشترین)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر