به خصوص در سفرهای خارجی، مسافران بایستی از قبل در رابطه با قوانین عبور و مرور با خودرو (قوانین رانندگی) در كشور مقصد مطلع باشند. به این دلیل كه در برخی كشورها سرعت های مجاز متغیر بوده و جریمه ها و تنبیه ها هم شدیدتر هستند؛ اما قوانین پارك كردن می تواند متفاوت باشد.
از لحاظ شرایط فنی، یك بررسی كامل قبل از عزیمت، از پول و اعصاب مسافران مراقبت به عمل خواهد آورد.
ترمز
بالا رفتن از یك مسیر سربالایی و پایین آمدن در طرف دیگر البته با بار كامل (مسافر و وسایل) می تواند آزمایشی بزرگ برای ترمز خودرو باشد. اگر روغن ترمز تازه نباشد، ترمز در چنین موقعیت هایی به درستی عمل نخواهد كرد. تِست كنندگان روغن ترمز (با قیمتی حدود 20 یورو) غلظت آب موجود در این روغن را اندازه می گیرند. اگر دستگاه تست كننده زنگ هشدار را به صدا در آورد، آنگاه قبل از سفر، خودرو را باید به تعمیرگاه برد.
روغن موتور
قبل از عزیمت با خودروی شخصی، اطمینان از پر بودن روغن موتور جزء ضروریات به شمار می رود. همچنین توجه به تنوع صحیح هم از جمله موارد مهم قلمداد می گردد. اینكه كدام نوع روغن برای موتور خودروی شما مناسب است را معمولاً می توانید بر روی برچسب الصاق شده روی محفظه موتور مشاهده نمایید؛ اگرچه در بسیاری از پمپ بنزین ها، لیست های مربوطه نیز در دسترس می باشند. همچنین بررسی بهترین هزینه قابل پرداخت برای روغن موتور در فروشگاه های آنلاین هم می تواند كاری با ارزش باشد. می توانید روغن های مختلف را نیز با یكدیگر تركیب نمایید – داشتن هر نوع روغنی در درون موتور، بهتر از كمبود آن در طول مسیر است. برای كسانی كه می خواهند شرایط روغن موتور را بررسی نمایند، کافی است فقط یك قطره از روغن داخل موتور را روی كاغذ نشانگر بیاندازند.
باتری
پنچر شدن
پنچر شدن چرخ، كابوسی برای رانندگان است، اما از نظر آماری، خیلی غیرمحتمل است (که واقعاً رانندگان با مشکل اساسی هنگام پنچر شدن روبه رو شوند). بسیاری از خودروها مجهز به یك كیت تعمیر تایر می باشند: یك ماده درزگیر و یك كمپرسور متصل به باتری خودرو. این كیت تعمیری، می تواند سوراخ های تایر را به صورت موقت درزگیری نماید. با یك تایر وصله دار می توانید در یك ساعت حدود 80 كیلومتر را طی نمایید. خود كیت تعمیر تایر هم بایستی مورد بررسی قرار گیرد. با این حال، تركیب (محلول) آب بندی با گذشت زمان، سفت می شود. اگر تاریخ انقضای آن به پایان رسید – حتماً یكی دیگر تهیه نمایید!
تجهیزات خودرو در خارج از كشور
بسته به كشور مقصد، قوانین حمل وسایل در داخل خودرو می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، در صورتی كه لباس ایمنی نداشته باشید، جریمه های گوناگونی اعمال می گردد – در فنلاند بدون جریمه تا جریمه 100 یورویی و بالاتر در اسپانیا. جعبه كمك های اولیه بایستی از نظر كامل بودن و دوام بررسی گردیده باشد.
باربند زدن
وسیله های سنگین بایستی اول گذاشته شده و سپس وسایل سبك تر بر روی آنها قرار داده شوند. بندی كه با آن وسایل روی باربند را تحت كنترل در می آورند، مانع از افتادن آنها به داخل كابین خودرو در صورت تصادف می گردد.
اگر مطمئن نیستید كه همه وسایل می توانند بر روی باربند قرار گیرند یا خیر، می توانید چند روز پیش از سفر یك بار این کار را امتحان نمایید؛ به این ترتیب انجام دوباره آن پیش از عزیمت، به سرعت انجام خواهد گردید.
جعبه كمك های اولیه، مثلث هشدار و جلیقه (لباس) هشدار بدون تردید می بایست جزء وسایلی باشند كه همراهتان هستند. هنگام بسته بندی (جمع كردن وسایل سفر)، همچنین باید به یاد داشته باشید كه قسمت پشت سر مسافران عقب، خالی باشد (تا دید راننده در آینه كور نشود).
اگر فضای كافی در جعبه عقب وجود نداشت، می توانید به طور قابل توجهی حجم وسایل قابل حمل را با استفاده از باربند افزایش دهید. البته بایستی به این نكته نیز توجه كنید كه حداكثر وزن وسایل قابل حمل با خودرو، در مدارك ثبت شده خودرو مكتوب گردیده است.
همراه داشتن وسایل تهیه غذا در سفر
سرگرم كردن بچه ها
وقتی بچه ها حوصله شان سر برود، سفر می تواند برای همه بسیار خسته كننده باشد. در نتیجه، حتماً بازی، فیلم یا كتاب های صوتی همراه داشته باشید. این باعث گذشت سریع تر زمان می گردد. بازی های معمولی داخل خودرو می تواند باعث تنوع و ایجاد سرگرمی در طول مسیر گردند. متخصصان خودرو توصیه می كنند كه هر یك و نیم ساعت استراحت كرده و پاهایشان را در هر بار توقف خودرو و استراحت، اصطلاحاً كش بدهند.