خانه >> مناطق خاص و رومانتیک >> مجسمه ی علی و نینو باتومی، سمبل عشق در پارک میراکل
مجسمه ی علی و نینو باتومی، سمبل عشق در پارک میراکل

مجسمه ی علی و نینو باتومی، سمبل عشق در پارک میراکل

هیچ کس به یاد ندارد اولین داستان عاشقانه کی و کجا نوشته شده است اما همه ما درتمام جهان از هر نژاد و قومیتی که باشیم وقتی پای یک داستان عاشقانه در میان باشد حتما گوش هایمان را تیزتر می کنیم. اینکه داستان از کجا آغاز می شود و چه کسی نخستین جوانه های شور و عشق را در جانش احساس می کند. این که چطور عاشق و معشوق یکی می شوند و در طی این فرآیند یکی شدن چه فراز و نشیب هایی را پشت سر می گذارند برای اغلب ما جذاب و شنیدنی است. همه ما همیشه خدا آرزو می کنیم که انتهای همه داستان های عاشقانه به وصالی شیرین و ماندگار منتهی شود اما جذابیت داستان های عاشقانه گاهی به همین نرسیدن هاست! به حسرتی که برای ابد ماندگار است. اگر می پرسید که داستان های عاشقانه چه ارتباطی به سفرکردن دارند باید بگویم این بار به بهانه شنیدن داستانی عاشقانه قرار است عازم سرزمینی شویم که هر روز به هنگام غروب خورشید در ساحلی آرام و زیبا یک داستان عاشقانه بارها و بارها در آن تکرار می شود و خیلی ها را برای تماشای این روایت عاشقانه و پر فراز و نشیب به این ساحل آرام و زیبا می کشاند. داستان مجسمه علی و نینو مقدمه ای برای سفر به سرزمین تاریخی گرجستان است. مجسمه علی و نینو در باتومی حالا چندین سال است که به یکی از محبوب ترین نمادهای این شهر ساحلی مبدل شده و خیلی ها را به سواحل باتومی کشانده است. قصد سفر به هرجای ایران عزیز و رزرو هتل از هتل های تهران گرفته تا هتل های تبریز، کیش، مشهد و … حتما سری به ایران هتل آنلاین بزنید.

باتومی
گرجستان سرزمینی تاریخی و بخشی از قفقاز است که درست در مرز بین آسیای کبیر و اروپا سبز قرار گرفته است. کشوری زیبا با آب و هوایی مطبوع که در همسایگی سواحل دریای سیاه جاخوش کرده است و این سواحل چیزی در حدود 350 کیلومتری طول دارند. در کنار این سواحل شهرها و روستاهای متعددی قرار دارند که یکی از این شهرهای ساحلی و بندری باتومی است. باتومی یکی از تاریخی ترین و مشهورترین بخش های گرجستان است و ردپای سکاهای نیز در آن پیدا می شود. این شهر نخستین بار در نزدیکی بندری ساخته می شود که در دوران رومی ها ساخته شده بوده و خیلی ها بنیان گذاری اش را به آدریانوس افسانه ای نسبت می دهند. این شهر بندری در طول تاریخ بارها مورد تاخت و تاز حکومت ها و قدرت های مختلف قرار داشته و آثار تاریخی زیادی را نیز در خود جای داده است. سواحل زیبای دریای سیاه نیز از دیگر جاذبه های این شهر زیباست. باتومی اغلب روزهای سال را بارانی است و همین ویژگی سبب شده تا در میان شهرهای گرجستان مرطوب ترین و پرباران ترین شهر این دیار باشد. یکی از جاذبه های مدرن شهر باتومی مجسمه ای است که روزگاری به مجسمه عشق شهره بود اما حالا سال هاست که در بین مردم باتومی و گردشگران با نام مجسمه علی و نینو شناخته می شود. مجسمه ای که روایتگر یکی از پرفروش ترین رمان های عاشقانه قرن بیستم است و به بیش از 30 زبان ترجمه شده است.
مجسمه ی علی و نینو باتومی
علی و نینو، روایتی عاشقانه در قلب آذربایجان
همه چیز به روزهای قبل از جنگ جهانی اول باز می گردد، به روزهایی که آذربایجان تحت حکومت مساوات قرار داشت. به روزهایی که هنوز معادلالت سیاسی مرزهای سرزمین ها را آنچنان تغییر نداده بود و زندگی روال دیگری داشت. علی شیروانشیر مسلمانی از طبقه اشراف بود که روزگار جوانی را پشت سر می گذاشت. جوانی مسلمان و پر از شور زندگی که از قضا در باکو آن روزها دل به بانویی گرجی و مسیحی می بازد. نینو بانوی این قصه نیز دختر یک تاجر سرشناس گرجی است که به همراه پدر برای تجارت عازم باکو شده است. همین دلباختگی آغازی بر تولد یک ماجراجویی پر از فراز و نشیب است که در واقع اشاره ای به تجزیه خاک ایران، جدایی آذربایجان از خاک ایران و حمله روس ها به قفقاز آن دوران آن هم در قالب یک داستان عاشقانه می پردازد. علی و نینو که عاشقانه به یکدیگر دلباخته بودند در مسیر وصالشان به دلیل تفاوت های فرهنگی و مذهبی دچار مشکلات عدیده ای می شوند اما به نظر می رسد عشق این مرزها را درنوردیده و ماجرا را به پیش می برد. اما روزگار بازی پیچیده ای تدارک می بیند و با وقوع جنگ جهانی اول داستان زندگی این دو دلداده نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. فروپاشی شوروی و استقلال آذربایجان و ده ها رویداد ریز و درشت دیگر در دوران آشفته جنگ های جهانی سبب می شود تا این عشق ساده تبدیل به ماجرایی پیچیده شود. علی و نینو مجبور به مهاجرت شده و شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که چند سالی را هم میهمان تهران بوده اند و علی داستان که یک جوان مسلمان است حتی در مراسم مذهبی عزاداری محرم در تهران نیز شرکت می کرده است. شکل گیری جمهوری آذربایجان و مقاومت مردمان آن روزگار در برابر قوای بیگانه و داستان عشق آتشین این زوج آنقدر این رمان را جذاب و خواندنی کرده که به یکی از ماندگارترین رمان های قرن بیستم مبدل شده است. رمان اما برای نخستین بار در سال 1937 و در فاصله بین جنگ جهانی اول و دوم آن هم در کشور اتریش و به زبان آلمانی انتشار پیدا می کند اما به دلیل سانسور شدید و خفقان حاکم بر آن دوران نویسنده از نام مستعار قربان سعید بهره می گیرد. راستش را بخواهید در رابطه با نویسنده واقعی این رمان اطلاع دقیقی در دست نیست و در کنار عنوان نویسنده این رمان دو نام قربان سعید و میر یوسف چمن‌زمینلی به چشم می خورد که اولی فردی گمنام و دومی نویسنده ای مشهور است. سال ها بعد خیلی ها ادعا کردند که قربان سعید نویسنده اصلی این داستان است و نام اصلی وی اسد بیگ است اما این نظریه نیز زیاد دوام نیاورد و سرانجام سر و کله یک نویسنده یهودی مهاجر پیدا شد که اسد بیگ در واقع نام مستعار اوست و آنقدرها هم علاقه ای به افشای نام اصلی خود ، لو نوسیم باوم، نداشته است. وی نویسنده ای یهودی و مشهور که پدرش از یهودیان کیف و مادرش از یهودیان بلاروس بوده و در زمان کودکی این نویسنده به باکو مهاجرت می کنند. خیلی ها بن مایه اصلی این رمان عاشقانه را برگرفته از زندگی واقعی این نویسنده می دانند. گرچه این داستان عاشقانه در آذربایجان آن روزها شکل می گیرد اما از آنجا که یک پای این داستان یک شاهزاده گرجی است یک مجسمه ساز و معمار گرجی تصمیم می گیرد تا مجسمه ای از این روایت عاشقانه بسازد و آدم های بیشتری را با این روایت عاشقانه آشنا کند. البته این مجسمه ها با مجسمه های عاشقانه ای که تاکنون دیده اید متفاوتند. تفاوتی که خیلی ها را هر روز به پای این دو مجسمه زیبا می کشاند.
مجسمه ی علی و نینو باتومی
مجسمه علی و نینو؛ تمنا، وصال، فراق
اگر سری به پارک مشهور میراکل درشهر باتومی بزنید درست در کنار نوار ساحلی و در اسکله ای که نزدیک چرخ وفلک معروف پارک میراکل قرار دارد مجسمه هایی عظیم الجثه خواهید دید که روبروی یکدیگر ایستاده اند و در غروب ساحل باتومی حال و هوای غریبی دارند. طراحی و ساخت این مجسمه ها کار یک معمار و مجسمه ساز مشهور زن گرجی یعنی خانم Tamara Kvesitadze است که بیشتر شهرتش نیز به خاطر ساخت مجسمه علی و نینو در سال 2010 میلادی است. مجسمه ها درست در همسایگی چرخ و فلک غول پیکر پارک قرار گرفته اند. یکی از مجسمه در غالب یک مرد و مجسمه دیگر در غالب یک زن است. مجسمه هایی عجیب و غریب که دست هایشان به طور کامل ساخته نشده و شکل و شمایلشان کمی نامانوس است. هر یک از مجسمه ها قریب به هفت متر ارتفاع داشته و از نوعی فلز ضدزنگ ساخته شده اند. بدنه مجسمه ها هم تماما به صورت شیار شیار و توخالی طراحی و ساخته شده است. دو مجسمه با زاویه ای خاص روبروی یکدیگر قرار گرفته اند و حتی در چهره فلزی شان نیز می توان غم فراق را به خوبی دید. با غروب خورشید در پارک ساحلی میراکل کم کم چراغ ها نیز به بزم دلبرانه این دو مجسمه اضافه می شوند و زبان حالشان را با جادوی نور بیان می کنند. این دو مجسمه فلزی برخلاف اغلب مجسمه هایی که تاکنون دیده اید متحرکند و هر روز و شب فاصله ها برای رسیدن به یکدیگر درمی نوردند اما روزگار مجال دوام این وصال را نمی دهد. در ابتدا که مجسمه ها با فاصله از یکدیگر و روبروی هم قرار گرفته اند رنگ چراغ ها تلفیقی از رنگ های سرد است که نشان از دوری و فراق دارد. کم کم حرکت آغاز می شود و دو مجسمه در حرکتی آرام و جذاب به یکدیگر نزدیک می شوند. همین که دو مجسمه به یکدیگر می رسند جریان نورها هم به طیفی گرم تر مبدل می شود و در نهایت هنگامی که دو مجسمه کاملا در هم فرورفته و با هم ادغام می شوند رنگ چراغ ها به رنگ سرخی مبدل می شود که شور وصف ناشدنی وصال را برایتان تداعی می کند و در همین لحظه است که اغلب حاضرین در پارک میراکل با دست و سوت به استقبال این هم آغوشی عاشقانه می روند. مجسمه ها طوری طراحی شده اند که برای لحظاتی با یکدیگر ادغام شده و در نهایت تشکیل یک بدن واحد را می دهند و مفهوم یکی شدن و عشق را با زیباترین حالت ممکن به نمایش می گذارند.
مجسمه ی علی و نینو باتومی
اما روزگار امان نمی دهد و دو مجسمه از هم عبور کرده و بازهم ناخواسته از هم فاصله می گیرند. فصل غمگین این رمان عاشقانه درست در همین نقطه است، فراقی که به خودکشی نینو و مرگ علی در رمان علی و نینو منجر می شود. این روایت عاشقانه جذاب حالا قریب به یک دهه است که هر روز در پارک میراکل بر روی صحنه می رود و هربار اجرای این داستان عاشقانه چیزی بین 8 تا 10 دقیقه زمان می برد. روشن شدن چراغ ها و حرکت مجسمه ها در کنار ادغام شدن حرفه ای و جذاب شان هر روز گردشگران و عشاق بسیاری را پای این مجسمه ها می کشاند. این مجسمه ها در ابتدا مجسمه عشاق نام داشتند اما از آنجایی که این خانم معمار و مجسمه ساز هنرمند ساخت این مجسمه ها را با الهام از رمان معروف علی و نینو انجام داده بود این مجسمه ها حالا با نام علی و نینو شناخته می شود که بازهم این رمان مشهور را بر سر زبان ها انداخته است.
اگر قصد عکاسی و دیدن این نمایش جذاب عاشقانه را دارید بهتر است لحظاتی قبل از غروب خورشید خودتان را به پای مجسمه ها رسانده و همزمان با غروب خورشید در سواحل زیبای دریای سیاه شاهد اجرای این نمایش عاشقانه باشید. ماجرای این رمان عاشقانه آنقدر جذاب بود که بالاخره در سال 2016 یک فیلم بلند سینمایی با اقتباس از آن ساخته شد. در این فیلم اما پایان داستان دستخوش تغییراتی شد و مرد عاشق قصه با حضور در میدان جنگ کشته شده و نینو نیز برای وصال محبوبش دست به خودکشی می زند. مجسمه علی و نینو باتومی گرجستان هم اکنون در فهرست ده اثر تاریخی عاشقانه محبوب جهان قرار دارد و همین امر سبب شده تا هر روزه گردشگران متعددی از سراسر جهان خودشان را برای دیدن این روایت جذاب به پای این مجسمه های متحرک برسانند.
گاهی اوقات دامان این دو مجسمه متحرک محل برگزاری کنسرت های موسیقی و یا فستیوال های متعدد است که جمعیت زیادی را به پای مجسمه علی و نینو می کشاند اگر خوش شانس باشید شاید به هنگام ملاقات این دو مجسمه عاشق شانس شرکت در یکی از این فستیوال ها را نیز پیدا کنید.
مجسمه ی علی و نینو باتومی
پارک میراکل، جاذبه محبوب باتومی
پارک میراکل یکی از جذاب ترین تفرجگاه های باتومی و البته گرجستان است که اغلب با بناهای مدرن و چشم اندازهای زیبایش شناخته می شود. پارکی ساحلی که درست در مرکز شهر و بلوار معروف باتومی و درست در مجاورت لنگرگاه قرار گرفته است. علاوه بر سواحل زیبای دریای سیاه و حضور مجسمه متحرک علی و نینو این پارک پر از جاذبه های دیدنی مدرن و جذاب است. برج مشهور الفبا، چرخ و فلک باتومی، برج چاچا و فانوس دریایی از دیگر دیدنی های این پارک زیباست که همگی در فاصله چند ده متری مجسمه علی و نینو واقع شده است. اگر از پارک میراکل هم فاصله بگیرید بازهم جاذبه های متعددی در شهر باتومی خواهید یافت. لنگرگاه، کلیسای سنت نیکلاس، پارک 6 می و دلفیناریوم، میدان اروپا، پیازا، مسجد باتومی، میدان تئاتر، باغ گیاه شناسی، مراکز خرید متعدد، طبیعت سرسبز و تله کابین آرگو از دیگر جاذبه های گردشگری این شهر خوش نقش و نگار است. باتوجه به وضعیت آب و هوایی باتومی بهترین فصل برای سفر به این شهر زیبا و پربارش از اواخر فروردین تا اواخر تیرماه و از اوایل اردیبهشت تا اواخر آبان ماه است چرا که رطوبت هوا در حد قابل تحملی قرار دارد. باتومی دارای بهاری پرطراوت و تابستانی دلچسب است اما اگر تحمل آب و هوای سرد را ندارید بهتر است قید سفرکردن در زمستان را بزنید چرا که باتومی دارای زمستان های سرد و نفس گیری است.

حقایق جالب درباره ی شهر تفلیس گرجستان
ادامه مطلب

امتیاز دهید (چپ بیشترین)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر