خانه >> ایرانگردی >> ساحل شب تاب چابهار
ساحل شب تاب چابهار

ساحل شب تاب چابهار

صدای امواجی که خودشان را از فرسنگ ها دورتر به ساحل می رسانند و گاه به صخره ها می کوبند یکی از آرامش بخش ترین نواهای روی این کره خاکی است. قدم زدن بر روی شن های طلایی ساحلی که تابش بی وقفه آفتاب آن را داغ و زرین کرده و لمس دانه های رزین شن در سواحل طولانی هم یکی از همان لذت های به یاد ماندنی است. گاهی که آب دریا آرام خودش را به پاهای آرام گرفته در ساحل شنی می رساند و بعد پاهایتان را تنگ در آغوش می کشاند گویا تمام رازهای جهان در همین اتصال کوچک برملا می شود. صدف ها، مرجان ها، ماهی ها، دلفین ها و حتی کوسه ها هر کدامشان بخشی از زیبایی بی نهایت دریاها و اقیانوس ها هستند. دنیاهایی که هنوز هم با گذر قرن ها پر از رازهای ناشناخته و حیرت انگیزند. اما این بار شما را نه به تماشای آب دریا در روزی روشن و در پناه پرتوهای آفتاب که به تماشای دریا در دل شب های تیره و تار دعوت می کنیم. گرچه دریا در فصل تابستان محبوب تر است اما این بار شما را به تماشای دریا در شب های طولانی پاییز و زمستان دعوت می کنیم تا بار دیگر شاهد دلربایی این آبی بی انتها باشید. سواحلی شب تاب که جایی در جنوب کشورمان جا خوش کرده اند. سواحل زیبای چابهار مقصد این باره ایران هتل آنلاین است. اما اگر مشتاقید بدانید که چرا ساحل چابهار را آن هم در دل سیاهی شب برگزیده ایم حتما با ما همراه شوید. قصد سفر به این دیار زیبا و سحر انگیز و رزرو هتل های چابهار را اگر دارید پیشنهاد این باره ما هتل فردوس چابهار است اما اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید سری به صفحه هتل های چابهار در آی هو بزنید.

چابهار

خلیج فارس و دریای عمان نام های پرآوازه ای هستند که بخش عظیمی از هویت و اصالت سرزمین های جنوبی کشورمان را تشکیل داده اند. اگرچه سواحل شمالی کشورمان اغلب در میان گردشگران وطنی محبوب تر است اما سواحل جنوبی کشورمان آنقدر بکر و زیبا و ناشناخته است که اگر تنها یک بار سری به آن بزنید گرمای مهمان نوازی جانانه اش به دلتان خواهد نشست. این بار اما عازم استان زیبا وکمتر شناخته شده و مرزی سیستان و بلوچستان می شویم که در ضلع جنوبی خود همسایه دیوار به دیوار سواحل دریای عمان است. در این میان چابهار نام یکی از شهرهای شناخته شده این استان است. چابهار یک شهر بندری زیبا و دیدنی است که در جنوب استان سیستان و بلوچستان و درست در ساحل دریای عمان و در فاصله 738 کیلومتری از مرکز استان، قرار گرفته است. این شهر بندری در میان تمامی بنادر ایران منحصربفرد است چرا که تنها بندری است که یکسره به اقیانوس می پیوندد و در میان بنادر ایرانی به تنها بندر اقیانوسی ایران شهره است. چابهار که همسایه دیوار به دیوار کشور پاکستان نیز می باشد از آن سو که راه ارتباطی ایده آل ازبک ها، تاجیک ها، افغان ها، قرقیزها و قزاق ها به آب های آزاد جهانی از طریق سواحل بکر مکران و آب های اقیانوس هند است نه تنها برای ما ایرانی ها که برای مردمان بسیاری پراهمیت و راه گشا است. چابهار به داشتن اسکله های بزرگ خود نیز شهره است.
ساحل شب تاب چابهار
اسکله هایی که میزبان کشتی های اقیانوس پیمایی از سراسر جهان است. همین موقعیت استراتژیک و توانایی های بالقوه هم سبب شده تا این شهر بندری به یک منطقه آزاد تجاری محبوب تبدیل شود که محل سرمایه گذاری های کلانی است. چابهار بندری که در انتهای ترین نقطه جنوب شرق ایران قراردارد علاوه بر این حجم از قابلیت های تجاری با داشتن انبوه جاذبه های تاریخی و طبیعی بکر خود یک مقصد گردشگری تمام عیار است. بندری که در نزدیکی خط استوا و در ساحل آب های اقیانوس هند قرار گرفته و آب و هوایی یکدست دارد به طوری که انگار در تمام فصول سال این شهر بندری که مرکز شهرستان بزرگ چابهار است در فصل بهار به سر می برد و تغییرات دمایی آن بسیار اندک است. نکته جالب در رابطه با این شهر بهره مندی از آب و هوایی است که در تمام سرزمین های جنوبی از اعتدال بیشتر و شرجی کمتری برخوردار است. گویا ارتباط با آب های آزاد اقیانوس هند و سواحل بکر مکران بر آب و هوای این شهر تاثیر گذاشته و آن را بسیار مطلوب تر کرده است. چابهار خود به تنهایی چیزی قریب به سیصد کیلومتر مرز آبی با دریای عمان دارد و همین مرز آبی طولانی آن را به مقصدی جذاب مبدل کرده است و شاید جالب باشد اگر بدانید که در آن سوی دنیا . در قلب قاره آمریکا تنها بندر میامی است که شرایط آب و هوایی و جغرافیایی مشابهی با بندر چابهار دارد. در کنار اسکله های بزرگ صنعتی شما شاهد حضور اسکله های متعدد ماهی گیری نیز هستید که پر از حضور قایق ها و کشتی های ماهیگیری محلی ها و بومیان ساکن این سرزمین است و در دل دریاها صحنه های زیبایی را خلق می کند.
ساحل شب تاب چابهار
چابهار بزرگ ترین خلیج یا همان بریدگی طبیعی ایران در محدوده دریای عمان نیز است که در طول تابستان به یکی از خوش آب و هواترین نقاط جنوبی ایران مبدل می شود اما در طول زمستان هم یکی از معتدل ترین و مطلوب ترین جریانات آب و هوایی را در بر می گیرد. قدم در دنیای بی انتهای زیبایی های چابهار که بگذارید از کوه های مینیاتوری زیبا که در طول هزاران سال همجواری صخره های چابهار با آب دریا شکل گرفته اند تا بنادر روستای مشهور تیس و اسکله های بزرگ و زیبای رمین و بریس در داخل مرزهای منطقه آزاد چابهار، گل افشان های طبیعی، جزیره شیطان، لیپار صورتی، انجیر معابد، خلیج گواتر و قلعه تیس تنها بخشی از دیدنی های این سرزمین را تشکیل می دهند که حتما برای شما هم جذاب خواهد بود. اما آنچه این بار ما را به این سرزمین کشانده است تماشای سواحل زیبای چابهار در طول شب های طویل پاییز و زمستان است. سواحلی که به یکباره پر از الماس های آبی رنگی می شوند که تلالو نورشان هوش از سرتان می پراند گویی که ستاره ها از دل آسمان تار خود را به کف دریا و سواحل زیبای چابهار رسانده اند. سواحلی که در میان مردم با نام سواحل شب تاب شناخته می شوند.
ساحل شب تاب چابهار

معرفی هتل لیپار چابهار - بهترین هتل شهر زیبای چابهار
ادامه مطلب

ساحل شب تاب چابهار

با فرارسیدن شب های بلند زمستان و پاییز حال و هوای سواحل چابهار نیز تغییر می کند. اگرچه حضور جریانات هوای سرد همانند سایر نقاط کشورمان در این بشهر بندری و منطقه آزاد تجاری آنقدرها هم محسوس نیست و چابهار درست مثل بهاری که هر سال تجربه می کنیم به نظر می رسد اما اگر با غروب خورشید خود را به سواحل زیبای آن برسانید گاه بر روی امواج دریا شاهد حضور دانه های آبی رنگی خواهید بود که به هم فشرده شده اند و گویا در حال موج سواری هستند. تلالو نور آبی رنگ در دل سیاهی شب و زمانی که با صدای امواج آمیخته میشود بسیار حیرت انگیز است. کمی که صبر کنید دانه های آبی رنگ که درست به سان جواهر میدرخشند خود را به ساحل رسانده و گاه بر روی خاک نرم ساحل باقی می مانند. این پدیده شگفت انگیز اکنون در بین مردم با نام ساحلی شناخته می شود که شب تاب است و خیلی ها را شیفته و مفتون خود کرده است. اما این دانه های آبی رنگ و زیبا که بر روی آب های سواحل چابهار و دریای عمان به چشم می خورند در واقع یکی از ساکنین کوچک و میکروسکوپی دریا هستند که با نام علمی فیتوپلانکتون ها شناخته می شوند. هر چه نقطه ای که برای تماشای ساحل برگزیده اید تاریک تر باشد تعداد بیشتری از فیتوپلانکتون های موج سوار را خواهید دید که به سختی قابل دیدن هستند و تنها همانند یک رویا آبی می آیند و به سرعت محو می شوند. یکی از دلایل این محو شدن ها عمر کوتاه و آسیب پذیری بالای این ساکنین کوچک دریاهاست. فیتوپلانکتون ها در صورت فرود در ساحل و جدایی از دریا تنها چند دقیقه بیشتر دوام نمی آورندو به سرعت از بین می روند.
ساحل شب تاب چابهار
این پدیده علمی زیبا و چشم نواز تنها مختص سواحل چابهار نیست و در سایر نقاط جهان همانند پورتوریکو، مالدیو، هاوایی، کامبوج، سوئد و حتی جزایر برموردا هم به چشم می خورد اما در سواحل شمالی و جنوبی کشورمان تنها در برخی سواحل چابهار قابل رویت است. اگر به دنبال تجربه این رویای جواهرنشان و آبی در دل سیاهی شب های چابهار هستید بدون شک بندر تنگ و سواحل زیبای این بندر یکی از بهترین سواحل چابهار برای تجربه ای منحصربفرد و جذاب است.
ساحل شب تاب چابهار

هتل سدس چابهار، پروژه گردشگری جذاب در جنوب شرق کشور
ادامه مطلب

بندر تنگ، چابهار

بندر تنگ نام روستایی است که در محدوده مرزهای شهرستان کنارک قرار می گیرد. بندری که به طرز شگفت انگیزی همجوار دریا و کویر است و از یک سو با آب دریا و از سویی دیگر با کویری بی انتها شما را حیرت زده خواهد کرد. این روستا در فاصله یکصد و بیست کیلومتری بندر چابهار و در فاصله هشتاد کیلومتری شهر کنارک قرار گرفته و شغل مردمان ساکن آن نیز همانند اغلب روستاهای ساحلی صید انواع ماهی است. دسترسی به این روستا هم بسیار ساده است اگر مسیر جاده موسوم به جاده بندر جاسک را پیش رو بگیرید با طی مسافتی در حدود پنجاه کیلومتر تابلوی روستای بندر تنگ را خواهید دید جاده فرعی را که پیش رو بگیرید پس از طی چند کیلومتر به این روستای زیبای ساحلی و ساده خواهید رسید. در طول مسیر رسیدن به این روستا حتما تابلو گل افشان های طبیعی و خارق العاده تنگ را هم خواهید دید که از سه تپه در امتداد هم و در میانه دشتی وسیع تشکیل شده و مشغول گل افشانی هستند. جاده که به انتها برسد شما در روستا خواهید بود. حالا دیگر باید خود را به سواحل بندر تنگ برسانید. سواحلی که در یکی از انتهایی ترین نقاط جنوب شرقی ایران قرار دارند و اغلب بکر و ناشناخته اند. در نگاه اول حضور صیادان بومی روستا چشم شما را مجذوب خود خواهد کرد که اغلب هنوز هم به همان شیوه سنتی به ماهیگیری مشغول هستند. حالا که به ساحل رسیده اید باید بساط خود را پهن کرده و منتظر بمانید.
ساحل شب تاب چابهار
هوا که تاریک می شود اغلب چشم ها هشیارتر می شوند اما باید صبور باشید تا رویای آبی بندر تنگ را از نزدیک ببینید. با گذر زمان در دل شب های بلند و دلچسب پاییز و زمستان کم کم سر و کله امواج درخشان آبی پیدا می شود که با سرعت خود را به ساحل رسانده و سواحل شنی را به سواحلی با دانه های آبی رنگ مبدل می کنند. درخشش این دانه های آبی رنگ که به سختی از یکدیگر قابل تفکیک هستند شما را شیفته خود خواهد کرد. هر چه ساحل تاریک تر دانه های آبی رنگ قدرتمند تر به نظر می رسند. این فیتوپلانکتون ها اغلب در زمان های خاصی شروع به نور افشانی می نمایند. گاهی اوقات جذب یک طعمه و یا حتی پیداکردن یک جفت دلیل اصلی این پدیده حیرت انگیز است. فیتوپلانکتون ها یا همان موجودات آبی رنگ جذاب بر روی قله امواج حضور یافته و نرم و آهسته در ساحل فرود می آیند. بعد از فرود در ساحل با فرود امواج بعدی بر تراکم و حضور این دانه های آبی رنگ در طول ساحل افزوده می شود و گویی دریا و آسمان به یکدیگر پیوند خورده و در دل تاریکی به هم می پیوندند.
ساحل شب تاب چابهار

ساحل درخشان و آبی اما بسیار آسیب پذیر است. حواسمان باشد اگر پایمان به رویای آبی بندر تنگ رسید آسیبی به این ساکنین کوچک و جذاب اقیانوس وارد نکنیم تا روزها و ماه ها و سال های طولانی شاهد حضور این فیتوپلانکتون های جذاب در میان آبی دریاها باشیم. گرچه حضور فیتوپلانکتون ها در سواحل بندر تنگ یکی دو ساعتی بیشتر طول نمی کشد اما همین حضور جذاب کوتاه هم شما را از این سفر دلچسب و بکر راضی خواهد کرد. در کنار این رویای آبی حتما سری هم به رویای صورتی رنگ این سرزمین یعنی لیپار بزنید. چابهار سرشار از رویاهای رنگی حیرت انگیز است که حتما باید سری به آن ها بزنید.
نتیجه گیری
حتما بارها و بارها در آلبوم عکاسان و سیاحان تصاویر دریاهای آبی درخشان همچون ساحل شب تاب چابهار را دیده اید. پدیده ای جذاب و رویاگونه که برای چند لحظه شما را محو زیبایی رازآلود خود خواهد کرد. شاید تصور می کنید که برای دیدن این دریاهای آبی درخشان باشد حتما به خارج از مرزهای ایران سفر کنید. کشوری مثل مالدیو با همین دریای آبی درخشان سالانه میلیون ها گردشگر را به سوی خود جلب می کند.
غافل از اینکه در کشور زیبا و چهار فصلمان و در انتهای ترین نقطه جنوب شرق ایران بندری قرار دارد که این پدیده طبیعی زیبا را خیلی راحت تر در دسترس شما قرار می دهد. شما چطور؟ آیا تا به حال سری به چابهار زده اید؟ آیا بندر تنگ را ملاقات کرده اید؟ آیا موفق به دیدن این رویای آبی جذاب شده اید؟

3.7/5 - (13 امتیاز)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی
علی
11 ماه قبل

ساحل شب تاب فقط در مواقعی از سال امکان پذیر است اشتباه مارو نکنید 😔

ممد
ممد
9 ماه قبل
پاسخ به  علی

علی تو زنده ای؟؟؟
گفتن تو مردی علی

علیرضا
علیرضا
9 ماه قبل
پاسخ به  علی

سلام علی آقا،خوبید؟ چه زمانی ساحل شب تاب را می شه دید؟من اوایل فروردین می خواهم از روستای تنگ بازدید کنم.زمان مناسبی هست؟

علیرضا
علیرضا
9 ماه قبل
پاسخ به  علی

سلام .چه مواقعی در سال استفاده ساحل شب تاب و دیدن فیتوپلانکتون ها امکان پذیر است؟

آیلین
آیلین
8 ماه قبل
پاسخ به  علیرضا

زمستان ها

[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر