خانه >> ایرانگردی >> جاهای دیدنی مشگین شهر
جاهای دیدنی مشگین شهر

جاهای دیدنی مشگین شهر

 

هر انسانی با هر سلیقه ای همواره شیفته ی تن پوش سبز رنگ طبیعت است و از مشاهده ی سرسبزی و ابادانی حس سرزندگی می گیرد و با انرژی که از تماشای مناظر با طراوت طبیعت کسب می کند می تواند روحیه ی خوب خود را تا مدت ها حفظ کند. کشور عزیز ایران سرشار از این مناظر سرسبز مخصوصا در فصل زیبای بهار و تابستان است. از جمله شهرهایی که چهره ی فوق العاده زیبایی در فصول اول سال به خود می گیرد شهر زیبای مشگین شهر است. شهری که چهره اش حتی در پاییز و زمستان هم دیدنی است.

تصویری از شهر مشگین شهر

مشگین شهر

مشگین شهر به عنوان یکی از شهرهای معروف و پرطرفدار استان اردبیل واقع در شمال غربی ایران طبیعی زیبا و آب و هوایی بسیار مطبوع و چشم اندازهایی خارق العاده دارد و همین موارد مخصوصا در دو فصل اول سال یعنی بهار و تابستان همواره گردشگران زیادی را به سمت خود فرا می خواند. جدای از اینها مکان های تاریخی فراوانی نیز در این شهر وجود دارد که دیدن از آنها خالی از لطف نیست. در این مقاله می توانید تعدادی از جاهای دیدنی مشگین شهر همراه با عکس آنها را ببینید. از طرفی می توانید تعدادی از جاهای دیدنی مشگین شهر همراه با آدرس هر یک را نظاره گر باشید.
مشگین شهر با مساحتی در حدود ۱۵۳۰ کیلومتر مربع، با طولی در حدود 50 کیلومتر در امتداد شرق به غرب و عرضی به اندازه ی 30 کیلومتر، دارای ارتفاعی حدود ۱۸۳۰ متر نسبت به سطح دریا می باشد. این شهر از شمال به شهرستان مغان، از جنوب به رشته کوه سبلان، از شرق به شهرستان اردبیل و کشور آذربایجان و از غرب به شهرستان اهر می رسد. رودخانه هایی مانند خیاو، انار و مشگین چای و کوه هایی به نام هرم داغ، جنوار داغ و قله بزرگ در این شهرستان حضور دارند و بر زیبایی آن می افزایند.
شهرستان مشگین شهر به دو قسمت تقسیم می شود. قسمت اول مشگین شرقی و مشگین غربی است که اراضی و روستاهای آن معمولا در جگله قرار دارند. قسمت دوم دهستان مشگین است که در دره تپه ماهور واقع شده و فقط در تابستان آن هم به صورت ییلاق از آن استفاده می شود و در کل از آبادی های کمتری برخوردار است. آب گرم ها و آب های معدنی مشگین شهر که از کوهستان سبلان سرچشمه می گیرد، مراتع سرسبز سبلان و دامنه های آن و تصاویری بکر و چشم نواز از رخسار طبیعت مشگین شهر را به یکی از جذاب ترین شهرهای گردشگری ایران مبدل کرده است. مردم روستایی و کوچ نشین و عشایر مشگین شهر از راه کشاورزی و دامداری امرار معاش می کنند، مردم شهری نیز به داد و ستد و ارائه ی خدمات دولتی و عمومی می پردازند.
کوه سبلان
در 25 کیلومتری جنوب شرق مشگین شهر کوه سبلان واقع شده است. بی شک نام این کوه را بارها و بارها شنیده اید. کوه سبلان با ارتفاع 60 کیلومتر دارای 3 قله ی معروف است که بلند ترین قله سلطان و دو قله ی دیگر هرم و کسری نام دارند.
این قله ها در تمامی مواقع سال پوشیده از برف اند. از دیدنی های قله ی سبلان می توان به سنگی به شکل عقاب اشاره کرد که در قسمت غربی قله ی سلطان درکنار جان پناه واقع شده است. این کوه جزو کوه های محبوب برای کوهنوردان است.

 

مشگین شهر
وجه تسمیه و نام گذاری مشگین شهر

 

باستان شناسان معتقدند نام اولیه ی مشگین شهر خیاو (خیوو یا خی یو) بوده است. این در حالی است که در بازه ای از زمان در دوران تاریخ اسلام مشگین شهر را تحت عنوان میمند می شناختند. از طرفی در زمان حکومت سلجوقیان مشگین شهر را به نام وراوی می خواندند. برخی از مورخان تاریخ نیز بر این اعتقادند که بعد از اینکه آلپ ارسلان بر حاکمان گرجستان پیروز شد مشگین شهر را به یکی از حاکمان زمان خود به نام بیشکین هدیه داد و از آن زمان به بعد این شهر در بین مردم به نام مشگین شهر مشهور شد. نام خیاو نیز که به معنی مکانی پر از آب و سبزه و درخت می باشد در زمان پهلوی دوم بر این شهر گذاشته شد و امروزه حتی برخی ان را به همین نام می شناسند. در ادامه برخی از جاهای دیدنی مشگین شهر همراه با عکس و آدرس معرفی می شود.
پل معلق مشگین شهر
پل معلق مشگین شهر به عنوان یکی از جذاب ترین جاذبه های دیدنی این شهر، لذت یک تفریح هیجان انگیز و در عین حال امن را به گردشگران هدیه می دهد. این پل که در سال 1394 افتتاح شده بزرگترین پل معلق در کل خاورمیانه است که بر رودخانه ی خیاوچایی در پارک جنگلی خیاوچایی مشگین شهر در جنوب شرقی آن، درست در مجاور شهر در ارتفاعی حدود 80 متر بالاتر از سطح رودخانه احداث شده است. پل معلق مشگین شهر حدود 365 متر طول و 2 متر عرض دارد. جالب اینکه ساخت و مهندسی این پل توسط کارشناسان و مهندسان داخلی و بومی منطقه انجام شده است. پل معلق در یک مجموعه ی گردشگری بزرگتر که البته بزرگترین مجموعه گردشگری استان اردبیل است به نام خیاو تا گیردولی قرار دارد و هزینه ای نزدیک به 40 میلیارد تومان برای ساخت آن صرف شده است. این مجموعه خود شامل تالارهای پذیرایی، سوئیت‌ های اقامتی، سایت بالن ‌سواری و ورزش‌ های هوایی، رستوران‌ گردان و بازارچه‌ های صنایع‌ دستی، شهربازی و دیگر امکانات مختلف تفریحی است.
پل معلق مشگین شهر
در واقع بعد از عبور از یک مسیر رویایی و سرسبز به پارکینگ مجموعه تفریحی می رسید. با ورود به مجموعه از یک نمایشگاه صنایع دستی و سوغاتی اردبیل عبور می کنید. با تهیه ی بلیط به ارزش 15 هزار تومان به ازای هر نفر پا بر یکی از هیجان انگیز ترین مسیرهای عبور خود در زندگی می گذارید. به وسط پل که می رسید زیر پایتان صفحه ای از جنس شیشه است. شیشه ای که با مشاهده ی آن تازه ارتفاع واقعی خود از زمین را درک می کنید. به ان طرف پل که برسید با یک مجموعه ی تفریحی مواجه می شود. بوی نان تازه و غذاهای محلی فضا را پر کرده است و شما را به سمت چشیدن طعم مطلوب خود دعوت می کند. شتر سواری و اسب سواری و موتور سواری و شهر بازی کودکان هم از جمله تفریحاتی است که می توان قبل از برگشت به سمت اول پل تجربه کرد.
پل معلق مشگین شهر
اگر با هیجان عبور از روی پل معلق چشم و دلتان سیراب نمی شود و به دنبال هیجان بزرگتری هستید می توانید سوار زیپ لاین شوید و عبور از روی بزرگترین زیپ لاین خاورمیانه را تجربه کنید. قیمت سوار بر زیپ لاین به ازای هر نفر 30 هزار تومان می باشد. این زیپ لاین دقیقا در ابتدا تا انتهای پل معلق قرار دارد و بعد از عبور از آن می توان بدون تهیه بلیط مجددا از روی پل معلق به جای اول خود بازگشت.

 

پارک جنگلی خیاوچای

 

پارک جنگلی خیاوچای با درختان گردو و آلبالو و گیلاس در دره ای بسیار سرسبز و آباد که در نهایت به میدان سبلان شهر ختم می شود قرار گرفته است. این دره در جنوب شرقی مشگین شهر قرار دارد. پارک خیاوچایی واقع در خیابان نواب مشگین شهر در مجاور رودخانه ی پراب خیاوچاو دامن گسترانیده است. رودخانه ای که پر از ماهی قزل آلاست. آب و هوای مطبوع و مناظر زیبا و طبیعتی با لباسی سبزرنگ در اطراف ابی روان از جمله جذابیت های این پارک جنگلی است که خود به تنهایی می تواند برای یک گردش روزانه کفایت کند.
مشگین شهر
تصویری از پارک جنگلی خیاوچایی در مسیر رفتن به پل معلق مشگین شهر

 

آبگرم موییل

 

تعداد چشمه های آب گرم مشگین شهر و البته اردبیل و سرعین کم نیست اما در روستای موییل مشگین شهر چشمه آب گرمی وجود دارد که درجه ی اسیدی بودن آن 5 درجه و درجه ی حرارت آن 45 درجه سانتی گراد است. این چشمه آب گرم به صورت کاملا سنتی استفاده می شود. نام این چشمه موییل است و تنها 14 کیلومتر از مشگین شهر آن هم از طرف جنوب فاصله دارد. از جمله خواص این چشمه می توان آرام بخش بودن آن برای اعصاب را نام برد.

 

آبشار گورگور خياوچای

 

این ابشار در جنوب روستای موییل و در حدود 20 کیلومتری شهرستان مشگین شهر در دامنه شمالى کوه سبلان واقع شده است. ارتفاع آن حدود 12 متر و فضای گردشگری آن قریب به 200 متر مربع است. رفتن به این آبشار مقداری پیاده روی دارد که شوق رسیدن به آن زحمت پیاده رفتن مسیر را از نظر محو می کند. از جمله مناظر زیبای اطراف آبشار می توان به حوضچه ی دایره ای شکلی که در زیر آن ایجاد شده اشاره کرد. از طرفی ابگرم معدنی ملک سویی در نزدیک این آبشار واقع شده که یک موهبت الهی است. آبشار گورگور خیاوچایی و مناظر اطراف آن مخصوصا دامنه های کوه سبلان واقعا دیدنی و جالب است.

 

تالاب جیران گلی

 

این تالاب در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی مشگین‌شهر، در زیستگاه دره ی پرعمق و پهن شیروان دره‌سی، در نزدیکی لاهرود قرار دارد. ارتفاع آن از سطح دریا ۲۲۰۰ متر است. سنگ‌هایی که در این دره به صورت بریدگی هایی بر صخره ها قرار دارد درست مانند مجسمه هایی است که با دست ساخته شده باشد. این تالاب محل مهاجرت تعداد زیادی از پرندگان در فصل زمستان است. از طرفی محل زندگی دائمی پرندگانی مانند اردک ارده‌ای و اردک سر سبز و حیواناتی مانند روباه، گرگ، قوچ، میش ارمنی وخرس قهوه‌ای است. از جمله پوشش گیاهی اطراف تالاب نیز می توان به نی و گیاهان مرتعی و گیاهان علفی اشاره کرد.
شهر مشگین شهر
تصویری از تالاب جیران گلی در زمستان
مشگین شهر
تصویری از دره ی عمیق و پهن شیروان دره‌
منطقه ی گردشگری کپز
این منطقه در 20 کیلومتری مشگین شهر در مسیر اردبیل به مشگین شهر قرار دارد و از جمله ویژگی های جذاب آن شرایط اب و هوایی مطلوب در دو فصل بهار و پاییز و صخره های بزرگ و بلند و یکنواختی است که بر زیبایی منطقه می افزاید. از طرفی وجود درختانی مانند تمشک و زالزالک و پوشش گیاهی خاص و طبیعت بکر، جذابیت منطقه را دوچندان می کند. این منطقه زیستگاه حیواناتی مانند خرس قهوه‌ای، گرگ و روباه و تعداد زیادی از پرندگان است.
مشگین شهر
تصویری از منطقه ی گردشگری کپز

 

آرامگاه شیخ حیدر

 

آرامگاه شیخ حیدر درست در مرکز شهر در خیابان باهنر شمالی مشگین شهر قرار دارد. قدمت آن به قرن هفتم و هشتم هجری قمری باز می گردد. شیخ حیدر فرزند شیخ جُنید و پدر شاه اسماعیل اول بوده است. این ارامگاه که مساحت زیادی از شهر را به خود اختصاص داده است از داخل به صورت یک 12 ضلعی و از خارج به صورت یک استوانه ی بلند است. ارتفاع این استوانه حدود 19 متر و قطر آن حدود 11 متر است. داخل این بنا دارای دو طبقه ی فوقانی و تحتانی است. مقبره ی شیخ حیدر در داخل این بنا قرار دارد. مقبره از خارج با کاشی های فیروزه ای مزین شده با آیات سوره ی فتح و لفظ مبارک جلال اله با خط کوفی تزئین و در دوره ی صفوی تکمیل شده است.
مشگین شهر
تصویری از مقبره شیخ حیدر

 

دیو قالاسی

 

دیو قالاسی یا قلعه ی دیو در شمال شرق مشگین شهر بین دو روستای قوزلو و کویج بر دامان سرسبز کوه سبلان واقع شده است. از جمله نکات جالب در مورد این قلعه این است که با قرارگیری در آن می توان به کل مناطق اطراف دید داشت. قدمت این قلعه با توجه به سفال هایی که در آن یافت شده است به زمان پیش از اسلام بر می گردد. معماری قلعه از دیگر نکات جالب آن است که مانند معماری قلعه های اوراتورها ساخته شده با سنگ های بسیار بزرگ و بدون ملات است.
مشگین شهر
تصویری از قلعه ی دیو قالاسی
مشگین شهر
تصویری از اطراف قلعه دیو قالاسی

 

قلعه بربر مشگین شهر

 

قدمت قلعه بربر به دوران صدر اسلام بر می گردد. این قلعه در حدود 500 متری روستای اونار و در 35 کیلومتری شهرستان مشگین شهر قرار دارد. این مکان در زمان خود برای نگهداری و حمل آذوقه و ابزارآلات جنگی و برای نگهبانی و دفاع در مقابل دشمنان استفاده می شده است. از جمله نکات جالب در مورد آن معماری قلعه است که از هر دو سبک معماری صخره ای و دست ساز بشری ایده گرفته است. نکته ی جالب دیگر اینکه اگر از سمت شمال به قلعه بنگرید آن را درست مانند سر انسان می بینید.
مشگین شهر
تصویری از قلعه بربر مشگین شهر

 

شهر باستانی یری

 

در فاصله ی حدود 2 کیلومتری از روستای پیرازمیان در 35 کیلومتری مشگین شهر در کنار رودخانه ی قره سو منطقه ای به نام شهر باستانی یری قرار دارد که از سه بخش دژ نظامی و قوشا تپه و معبد تشکیل شده است. قدمت قلعه و معبد این شهر 1450 سال قبل از میلاد مسیح و قدمت قوشا تپه 7 هزار سال قبل از میلاد مسیح تخمین زده شده است. یکی از نکات جالب در مورد این منطقه وجود حدود 100 سنگ قبر در اطراف آن است که بر هر سنگ تصویر یک انسان بدون دهان نقش بسته است. از طرفی حدود 450 قبر در این منطقه یافت شده که قدمت برخی از آنها به 1 هزار تا 3 هزار سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد.
مشگین شهر
تصویری از شهر باستانی یری و سنگ قبرهای آن

 

سایر مکان های دیدنی مشگین شهر

 

تمام مواردی که در این مقاله به عنوان جاهای دیدنی مشگین شهر معرفی شد تنها تعدادی از جاذبه های این شهر دیدنی است. مشگین شهر پر از جاذبه های تاریخی و طبیعی است که هر یک به تنهایی کلی جای بحث دارد. از روستا گرفته تا شهر، از مقبره گرفته تا قبر، از چشمه ی ابگرم طبیعی گرفته تا مجتمع های آبدرمانی، از شهرهای باستانی گرفته تا قبرستان های تاریخی، از غار گرفته تا کاروانسرا، همه و همه از جاذبه های شهر مشهور مشگین شهر است. از جمله ی این جاذبه ها که مجال پرداخت در این مقاله به آن دست نیافت می توان به آب معدنی اوکوز داغی، کهنه قلعه، دژ قهقهه، سنگ ‌نبشته‌ ساسانی، قلعه ارشق، غارهای عصر حجر، قره قالا، محوطه‌ی تاریخی ایلانلی داغ و هوشنگ میدانی اشاره کرد که هر یک در جای خود جذاب و دیدنی است. در کنار تمام اینها کوه سر به فلک کشیده سبلان نیز فراموش نشود که رفتن به آن تجربه ای فراموش نشدنی و بسیار خاطره انگیز است.
مشگین شهر
تصویری از داخل یک مجتمع آبدرمانی ابگرم
مشگین شهر
تصویری از صعود به کوه سبلان و چشمه ی آن
جاهای دیدنی مشگین شهرآنقدر متنوع است که می توانید تفریحی مطابق با سلیقه خودتان داشته باشید. اگر به دیدن طبیعتی زیبا با صحنه های جذاب و استثنایی علاقه مندید قطعا باید سری به مشگین شهر زیبا و خوش آب و هوا بزنید. از سویی دیگر هم اگر دوست دارید از تاریخ و پیشینه ایران زمین سر در بیاورید، مشگین شهر تمدنی را در خود جای داده است که شما را غافلگیر خواهد کرد.
این شهر با داشتن پل معلق و مراکز آب درمانی یک مقصد مدرن نیز هست. مشگین شهر، جادویی کهن در دل اردبیل است. شما از سفر به دیار جادویی مشگین شهر چه خاطره ای دارید؟ آیا تجربه حضور بر فراز پل معلق مشگین شهر را دارید؟ آیا سری به شیروان دره زده اید؟ آیا طعم غذاهای سنتی این شهر را چشیده اید؟

 

3/5 - (4 امتیاز)
شهر یری در استان اردبیل- 7 هزار سال سکوت، بزرگترین فریاد تاریخ
ادامه مطلب

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر