خانه >> ایرانگردی >> شهرهای دیدنی استان بوشهر
شهرهای دیدنی استان بوشهر

شهرهای دیدنی استان بوشهر

اگر اهل تاریخ باشید حتما در میان داستان ها و روایات تاریخی بارها و بارها از میان خلیج همیشه فارس گذر کرده اید. خلیج فارس هزاران سال است که گرم و سخاوتمندانه جنوب کشورمان را در آغوش کشیده است و سال ها محل قدرت نمایی صیادان و ملوانان و ناخدایان این سرزمین بوده است. در مجاورت این آبی دل انگیز اما شهرهای کوچک و بزرگ قرار دارند که هزاران سال است سرنوشتشان با سرنوشت و نام خلیج فارس گره خورده است. در میان این سرزمین های کوچک و بزرگ این بار عازم استان بوشهر می شویم. به پایتخت انرژی ایران که شهرهای بندری بسیاری دارد و در مجاورت خلیج فارس زیر سایه نخل ها حرف های زیادی برای گفتن دارد. بوشهر به سبب همنشینی اش با خلیج فارس هم تاریخی غنی دارد و هم مراکز خریدش از این موهبت بی بهره نمانده اند. اگر مشتاقید تا سری به این استان زیبا و چشم نواز بزنید حتما با ایران هتل آنلاین همراه شوید.

بوشهر
گشت و گذارمان در این استان جنوبی و زیبا را از مرکز استان یعنی شهر زیبای بوشهر آغاز می کنیم. شهری مهم و استراتژیک که البته در زمره معدود شهرهای بندری کشورمان قرار دارد. خلیج فارس زیبا این شهر بندری را از سه سمت شمال، جنوب و غرب در آغوش کشیده و آنرا به شبه جزیره ای بندری مبدل کرده است. پی تاریخ را که بگیرید اردشیر ساسانی را بنیانگذار این شهر خواهید یافت. البته در آن روزگار این شهر را رام اردشیر و بعدها ریشهر می نامیدند. شهری باستانی که حالا هم به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی بوشهر محسوب می شود و نشانه های حیاتش به هزاره دوم پیش از میلاد می رسد. ساسانیان که به خوبی به قدرت دریا و موقعیت استراتژیک خلیج فارس پی برده بودند شهری بندری برای بهره برداری از این نعمت بی بدیل برپاکردند. سبقه شهر بندری فعلی بوشهر که هنوز هم پر از هیاهوی زندگی است و تا بحال دوبار طعم استعمار را چشیده اما به دوره نادرشاه افشار بازمی گردد. ابومهیری فرزند ناخدای کشتی های نادرشاه افشار این شهر بندری را به فرمان نادرشاه برپا کرد. چرا که نادرشاه به دنبال ایجاد یک نیروی دریایی قدرتمند و بوشهر بهترین موقعیت برای اجرای این طرح بزرگ نظامی بود. در این شهر بندری که همجواری آبی دریای خلیج فارس و بلندی نخل های پرغرورش آن را حسابی جذاب کرده است جاذبه های بسیاری را برای دیدن پیداخواهیدکرد. سواحل خلیج، شغاب، عمارت دهدشتی، بافت قدیمی شهر و بازار سنتی بوشهر با آن نقش و نگار چشمگیرش در کنار مقبره ژنرال انگلیسی، عمارت ملک، مدرسه سعادت، موزه دریا و دریانوردی خلیج فارس و موزه مردم شناسی بوشهر تنها بخشی از جاذبه های دیدنی این شهر بندری است. هتل جهانگردی دلوار بوشهر هم گزینه مناسبی برای اقامت در بوشهر است.
عسلویه
عسلویه
عسلویه بی شک شهری با شهرت جهانی است. شهری که نامش با میادین بزرگ انرژی آمیخته شده و در سال های اخیر یکی از تاثیرگذارترین شهرهای ایران در تولید انرژی بوده است. این شهر که در جنوبی ترین نقطه استان بوشهر قرار گرفته در زمره شهرهای بندری استان بوشهر است که درست در مجاورت خلیج فارس قرار گرفته است. عسلویه که مرکز شهرستان عسلویه است سیصد کیلومتری با بوشهر فاصله دارد و مملو از حضور نیروهایی است که اغلب در شرکت های مربوط به بهره برداری میدان پارس جنوبی مشغول بکار هستند. نام جالب این منطقه نیز واژه ای مرکب است که به معنای آب عسلی است. عسلویه هم همانند بندر بوشهر یکی از بنادر تاریخی در مجاورت خلیج فارس است که روزگاری نه چندان دور یکی از پنج بندر تاثیرگذار خلیج فارس بوده است. عسلویه دارای طبیعتی زیبا و چشمگیر نیز هست. جنگل های شورپسند و جذاب حرا، سواحل دیدنی، پارک ملی دریایی نایبند و روستاهایی با طبیعت چشم نواز از جاذبه های شهر عسلویه است. اگر به دنبال ساحلی زیبا و بکر هستید حتما سری به روستای بنود بزنید. علاوه بر سواحل زیبا، این روستای تاریخی و کهن دارای آثار تاریخی برجای مانده از عهد ساسانی است. درختان نخل، چشمه های آب، آسیاب های قدیمی چند صد ساله و برکه های آب زیبای این روستا از دیگر جاذبه های بندو است. روستای کلات هم با داشتن چشمه زیبای کلات از دیگر جاذبه های نزدیک به عسلویه است. اگر قصد خرید از این شهر صنعتی را داشته باشید می توانید سری به بازار ماهی فروشان و چهارشنبه بازار بزنید. برای اقامت در این شهر صنعتی می توانید سری به هتل ریم رام عسلویه بزنید.
گناوه
گناوه
گناوه سومین شهر بندری استان بوشهر است که عازم آن می شویم. شهری بندری که 160 کیلومتری با بوشهر فاصله دارد و مرکز شهرستان گناوه است. بندر گناوه یکی از زیباترین سواحل خلیج فارس را دربرگرفته است و خیلی ها را به هوای دیدن این سواحل به این شهر بندری کشانده است. گناوه اما تاریخی بلندبالا دارد و در طول تاریخ با نام هایی همانند گناوا، جنابا و جنابه نیز شناخته می شده است. گناوه کنونی که یکی از پرطرفدارترین شهرهای بندری استان بوشهر است کمی دورتر از گناوه قدیمی بناشده است اما هنوز هم بخش هایی از گناوه کهن همانند طاق های سنگی باقی مانده است که در بین بومی ها با نام های مختلفی نامگذاری شده اند. سواحل گناوه با انبوه درختان نخل و پارک های ساحلی زیبایش در بین مسافرین این شهربندری از محبوبیت زیادی برخورداراست. اگر به هنگام غروب خورشید به این شهر بندری مراجعه کنید انبوه مردمانی را خواهیددید که در کنار ساحل غروب زیبای خورشید و بازگشت قایق ها را به نظاره نشسته اند. علاوه بر سواحل زیبا بازار سنتی و چندصد ساله این شهر بندری هم طرفداران خود را دارد. بازاری که هرچیزی که فکرش را بکنید در آن بفروش می رسد. اگر از بندر گناوه 15 کیلومتری فاصله بگیرید به جزیره زیبای میرمهنا با انبوه درختان انجیر و انگور خواهید رسید. برج خان، امامزاده سلیمان بن علی و بندر ریگ در 15 کیلومتری گناوه هم از دیگر جاذبه های دیدنی این شهر بندری است که حتما باید سری به آن بزنید. هتل ستاره خلیج فارس گناوه پیشنهاد ما برای اقامت در این شهر بندری است.
کنگان
کنگان
بندر کنگان مرکز شهرستان کنگان و چهارمین شهر بندری استان بوشهر است. خلیج فارس همسایه جنوبی این شهر بندری و تاریخی است و از سویی دیگر ارتفاعات بلند بالا این شهر کهن را دربرگرفته اند. تقابلی جذاب که به شهر کنگان جلوه ویژه ای بخشیده است. تا قبل از روی کارآمدن دولت صفوی کنگان بخشی از بندر باستانی سیراف بوده است. کوگانا کهن ترین نام این بندر است که پیشینه اش به دوره هخامنشیان می رسد. نامگذاری این بندر تاریخی هم داستان های بسیاری به دنبال دارد. خیلی ها معتقدند که کنگ در واقع به معنای خشکی فرورفته در آب است و درست به موقعیت کنگان اشاره دارد که در بین جریان های آبی قرار گرفته است. برخی دیگر هم معتقدند که کنگان در واقع همان کنگ شهر مقدس زرتشتیان است و البته نامش را از اقوام مهاجر آریایی که از شمال ایران به جنوب آمده بودند وام گرفته و به معنای مهاجران است. شهری که به نظر می رسد روزگاری مرکز حکومتی قدرتمند بوده و در کاوش های باستان شناسی آثار تاریخی فراوانی از آن بدست آمده است. سواحل زیبای کنگان خود یک جاذبه گردشگری قدرتمند است اما علاوه بر این سواحل ماسه ای و سنگی زیبا می توان به جاذبه های گردشگری هیجان انگیزی همانند بندرتاریخی سیراف، گوردخمه ها و قلعه نصوری در کنار خانه های اعیانی سیراف و چشمه آبگرم میانلو در فواصل نزدیک شهر کنگان اشاره کرد. کنگان مملو از مراکز خرید نیز هست که تجربه خوبی را برایتان رقم می زند. اگر قصد رزرو هتل آپارتمان آرادکنگان را داشتید حتما سری به ایران هتل آنلاین بزنید.
برازجان
برازجان
برازجان مرکز شهرستان تاریخی و کهن دشتستان است که 65 کیلومتری با بوشهر فاصله دارد. برازجان که دومین شهر بزرگ تمام استان بوشهر است در دوره هخامنشیان از رونق بالایی برخوردار بوده است. برازجان را انبوه نخل های جوان و کهنسال احاطه کرده اند که جلوه بسیار زیبایی را به وجود آورده است. شهری با سبقه طولانی تاریخی که در اغلب دوره های تاریخی نامش به گوش می رسد. اگر به تاریخ و آثار تاریخی علاقمندید اطراف این شهر زیبا پر از بناهای تاریخی جذاب است که در میان نخلستان ها خود را پنهان کرده اند. دژ تاریخی برازجان که با نام کاروانسرای مشیرالملک شناخته می شود و از دوره قاجار به یادگار مانده است بزرگترین بنای تاریخی برجای مانده در پهنه استان بوشهر است. کاخ چرخاب، کاخ سنگ سیاه و کاخ بردک سیاه هم سه بنای ارزشمند تاریخی برجای مانده از عهد هخامنشی و ساسانی است که نشان می دهد این شهر به دلیل نزدیکی به خلیج فارس روزگاری نقشی استراتژیک در معادلات سیاسی و نظامی آن دوران ایفا می کرده است. گور دختر، کوشک اردشیر، بازار سنتی برازجان و کاروانسرای دالکی از دیگر آثار تاریخی این شهر کهن است. اما اگر به طبیعت این شهر علاقمندید و از دیدن نخلستان هایش حسابی لذت برده اید حتما سری به غار چله خانه یا چهل خانه سعدآباد، غار گوریک، چشمه زیرراه، چشمه دالکی، ارتفاعات گیسکان و پارک جنگلی سرکره نیز بزنید. شاهزاده ابراهیم(ع) هم یکی از زیارتگاه های مشهور نزدیک به برازجان است که در بین مردم از قداست خاصی برخورداراست. برازجان در بازارهای سنتی خودش پر از سوغاتی های چشم نواز است که شما را دست خالی از این شهر بازنمی گرداند.
بندر دیر
بندر دیر
بندر دیر که مرکز شهرستان دیر است در فاصله 208 کیلومتری شهر بوشهر قرار گرفته است. این شهر بندری اما تاریخی کهن دارد و قدمتش به دوران عیلامی می رسد. به روزگاری که بتنه یا بتانه نام داشته و به داشتن بازاری بزرگ شهره بوده است اما بسیاری قدمت این شهربندری را به عهد ساسانی می رسانند. در برخی منابع تاریخی و سفرنامه ها دیر را شهری نامیده اند که دیرها یا همان عبادتگاه های زیادی در آن برپا بوده است. اما در کاوش های باستان شناسی آثاری از دوره پارینه سنگی در این منطقه بدست آمده است که نشان از قدمت بالای آن دارد. در نزدیکی بندر دیر بنادر تاریخی و کهنی همانند نجیرم، شریحوم و اسیزان قرار گرفته اند که از دوره عیلامی و هخامنشی به یادگار مانده اند. بندر دیر حالا پس از گذر هزاران سال بزرگترین بندر صیادی کشور است. این شهر بندری به داشتن بنادر بکر، چشم نواز و آرام خود شهره است که خیلی ها را شیفته سواحل بکر خود نموده است. سواحلی مملو از صدف های زیبا که هر بیننده ای را مسحور خودمی کند. اگر سری به سواحل این شهر بندری و مهم بزنید قایق ها و لنج هایی را خواهیددید که شما را به گشت وگذار در سواحل زیبای بندر دیر فرامی خوانند. اگر به خرید ماهی و میگو علاقمندید این بندر با تنوع بالایش مناسب ترین مکان برای تامین نیازهای تان است. بازارهای بندر دیر نیز مملو از انبوه کالاهای وارداتی و خارجی متنوع است. پارک ساحلی بندر دیر، قلعه بردستان، مسجد جامع بردستان، جنگل های حرا و جزایر و روستاهای زیبا و ساحلی این شهر بندری از دیگر جاذبه های چشم نواز بندر دیر است که حتما باید سری به آن زنید.
بندر دیلم
بندر دیلم
بندر دیلم هم یکی دیگر از شهرهای بندری استان بوشهر و مرکز شهرستان بزرگ دیلم است. شهری در فاصله 200 کیلومتری بوشهر که از یک سو توسط کوه های نه چندان بلند و از سویی دیگر به وسیله خلیج فارس احاطه شده است. دیلم هم یکی از قدیمی ترین بنادر خلیج فارس است و قدمت بلندبالایی دارد. این شهر تاریخی با سواحل ماسه ای زیبا و تمیز خود یکی از محبوب ترین سواحل خلیج فارس است. ساحلی که در آن رفت وآمد لنج ها و قایق ها بسیار دیدنی است. اگرقصد خرید ماهی و میگو را دارید می توانید در این بندر زیبا هرآنچه دوست داشتید بیابید. بندر دیلم اما با داشتن بازارهایی همانند بازار کویتی ها و بازارهای دم ساحل و پاساژها و مراکز خرید متنوع یکی از محبوب ترین مقاصد خریداست. قلعه لیراوی، بندر حماد و پارک جنگلی عامری از دیگر جاذبه های این شهر بندری است.
جم
جم
جم که در فاصله 265 کیلومتری بوشهر قرار گرفته است مرکز شهرستان جم است. جم با طبیعتی کوهستانی به داشتن آب وهوایی معتدل و دلچسب نسبت به سایر نقاط استان بوشهر شهره است. این شهر متفاوت مامن کشت انواع مرکبات و درختان میوه در پهنه وسیع این استان جنوبی است. جم درست در مجاورت شهر صنعتی عسلویه قرار گرفته است و در زمره شهرهای مهاجرپذیر استان بوشهر قرار دارد. در نزدیکی این شهر در حال رشد جنگلی پنجاه هکتاری و بسیار سرسبز قرار دارد که گلوبردکان نامیده می شود. باغ های مرکبات اعم از لیمو، چشمه بنو تنگمان، دره بنگو، حمام تاریخی محمدعلی، آسیاب تاریخی مظفری، امام زاده بی بی بانو در کنار نخلستان ها و درختان زیتون انبوه منطقه از دیگر جاذبه های نزدیک به شهر جم است.
دشتی
دشتی
دشتی نام یکی از شهرستان های بزرگ استان بوشهر و خورموج مرکز این شهرستان وسیع است. شهرستان دشتی در پهنه استان بوشهر به داشتن زمین های حاصلخیز و بابرکت خود شهره است و انواع و اقسام محصولات در آن کشت می شود. شهری با مردمانی اصیل و گویشی شیرین که آثار تاریخی فراوانی دارد. قلعه محمدخان دشتی، قلعه دختر لاور، نیایشگاه مند، آرامگاه شاه اسماعیل، امامزاده پیر چهل گروه، گنبد نمکی دشتی، قلعه داراب خان و مسجد و حسینیه درازی تنها بخشی از جاذبه های گردشگری این شهرستان تاریخی است.

آبشار درزو عسلویه
ادامه مطلب

3.3/5 - (3 امتیاز)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر