خانه >> ایرانگردی >> حمام سلطان امیراحمد کاشان
حمام سلطان امیراحمد کاشان

حمام سلطان امیراحمد کاشان

اگر علاقه مند هستید که یکی از منحصر به فردترین حمام های ایرانی را مشاهده کنید، بهتر است به شهر کاشان سفر کنید. حمام سلطان امیر احمد کاشان از جنبه معماری و هنرهای تزئینی که در آن به کار رفته است، بسیار زیباست. در این محتوا با ایران هتل آنلاین همراه شوید، تا اندکی بیشتر در خصوص این حمام تاریخی از جاهای دیدنی کاشان بدانیم.

حمام سلطان امیر احمد در یکی از محله های تاریخی شهر زیبای کاشان قرار گرفته است. افرادی که علاقه مند به بازدید از مکان های تاریخی هستند، این حمام را از دست ندهند.

بسیاری از دانشجویان رشته های معماری و تاریخ و عکاسی و همچنین بسیاری از پژوهشگران سالیانه برای بازدید به این حمام می آیند.اگر دوست داشتید که به این حمام سری بزنید، می توانید یکی از هتل های کاشان را رزرو کنید و با اقامت در این شهر هم از حمام امیر سلطان احمد و هم از سایر جاذبه های گردشگری شهر کاشان لذت ببرید. اقامتگاه های سنتی این شهر، بناهایی تاریخی هستند که بازسازی و مرمت شده اند و یک فضای بسیار دلنشین را برای اقامت و شب ماندن برای دوست داران تاریخ ایجاد کرده اند. ما یک شب اقامت در اقامتگاه سنتی مهینستان راهب کاشان را به شما پیشنهاد می کنیم.

حمام سلطان امیراحمد کاشان
نام این حمام از نام امامزاده ای که در کنار آن قرار دارد گرفته شده است. این امامزاده نوه امام جواد علیه السلام است. این بنای تاریخی دارای 1102 متر مربع مساحت است و در سال 1355 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. حمام سلطان امیر احمد یکی از افتخارات تاریخی شهر کاشان است و در کنار سایر جاذبه های گردشگری این شهر نظیر حمام فین، حمام محتشم و غیره بسیار می درخشد.
حمام سلطان امیراحمد کاشان
پیشینه تاریخی حمام سلطان امیر احمد
این حمام بر اساس شواهد تاریخی به دوران سلجوقیان باز می گردد. سربینه حمام اما متعلق به دوران قاجار است. گویا حمامی که در حال حاضر وجود دارد، بازسازی شده باقی مانده های حمام دوران سلجوقی است.
تا مدتها از حمام به عنوان سفره خانه استفاده می شد ولی امروزه به موزه ای تبدیل شده است که بازدیدکنندگان زیادی دارد.
حمام سلطان امیراحمد کاشان
معماری حمام سلطان امیر احمد
به جرأت می توان این حمام را یک شاهکار معماری به شمار آورد. برای ساخت این حمام از اصول پیچیده ای استفاده شده است. گچ بری های این بنا بسیار خیره کننده هستند. نقش برجسته های زیبایی بر روی آهک حکاکی شده و نشان دهنده هنر بی نظیر ایرانی است.
در ساخت این بنا از کاشی های طلایی رنگ و آبی فیروزه ای استفاده شده و سقف آن طاقی است. بر روی دیوارها نیز نقاشی های چشم نوازی کشیده شده است.
در گذشته آب حمام از دو حلقه چاه تأمین می شد و برای انتقال آب از لوله های سفالی استفاده شده است. گلجام ها منافذی بر روی سقف هستند که با شیشه های رنگی پوشیده شده اند. نور خورشید از میان این شیشه های رنگی وارد حمام می شد و روشنایی آن را تأمین می کرد.

مراسم قالی شویان مشهد اردهال
ادامه مطلب

بخش های مختلف حمام سلطان امیر احمد
جلوخان، محوطه ای قبل از “سردر” است. بر روی سردرد نقش های زیبایی از گل و بوته و کبوتر و شکارگاه و غیره مشاهده می شود. بعد از سردر به هشتی می رسیم که فضایی است برای ارتباط بیرون حمام و درون آن. از هشتی که عبور کنیم به یک دالان می رسیم که ما را از راهرویی پیچ در پیچ به سربینه می رساند.
هشتی را پیچ در پیچ و با فاصله از سربینه ساخته اند که افراد به تدریج به هوای گرم داخل حمام و یا هوای سرد بیرون حمام عادت کنند.
سربینه همان رختکن است. این قسمت هوایی نسبتاً گرم داشت. نورپردازی هایی زیبا و دقیقی در این قسمت انجام شده است. سربینه به شکل هشت ضلعی است و گچ بری های آن تماشایی هستند. یک سری جاکفشی های سنگی در سربینه قرار دارند.

سربینه را می توان زیباترین و البته با اهمیت ترین قسمت حمام سلطان امیر احمد دانست. تزئینات زیادی برای این قسمت به کار رفته است. یک حوض هشت ضلعی و فواره ای در میان آن در سربینه قرار دارد و تعدادی سکو یا صفه برای درآوردن لباس، استراحت کردن و یا پوشیدن لباس در آن تعبیه شده است.
حمام سلطان امیراحمد کاشان
در سربینه دو قسمت شاه نشین نیز وجود دارد که مختص بزرگان و اشراف آن زمان بود. شاه نشین ها روبه روی هم قرار دارند.
در واقع سربینه را می توان محلی برای گپ و گفت و شاید حل مسائل و مشکلات و یا مکانی برای گذراندن اوقات فراغت به شمار آورد.
از سربینه با کمک فضایی به نام میان در به گرم خانه می رسیم. در میان در، دستشویی و مکان هایی برای نظافت قرار دارد.
قسمت اصلی شستشو، گرم خانه نام دارد. اینجا مکان هایی برای نشستن و شست و شو دارد. دیوار این قسمت کاشی کاری شده است.
خزینه، یک اتاق کوچک برای شست و شو بود. در هر حمام سه خزینه وجود داشت. یک آبگرم، یکی آب سرد و دیگری آب ولرم.
گرم خانه خصوصی، در گوشه های خزانه وجود داشت که مختص اعیان و بزرگان بود.
تون حمام، محلی برای تأمین آب و گرمای حمام بود. تون تاب، شخصی بود که مسئول قرار دادن هیزم و یا سایر مواد سوختنی در تون بود تا آب را گرم نگه دارد.

ابیانه نگین سرخ ایران - معرفی جاهای دیدنی ابیانه با عکس
ادامه مطلب

یک سیستم جالب به نام گربه رو در کف حمام وجود داشت که دود از داخل آنها عبور می کرد و سپس از دودکش های به بیرون حمام هدایت می شد. گربه روها، کاری مانند رادیاتور را انجام می دادند. این گربه روها در کف حمام قرار داشتند و دودی که از آنها عبور می کرد، باعث گرمایش کف حمام نیز می شد.
سقف حمام، یکی از زیباترین سقف های گنبدی شکل در ایران است. بر روی گنبدها، یک سری شیشه های عدسی محدب قرار دارند که نور را به داخل حمام می تابانند و از آن طرف مانع از دید از بالا به داخل حمام می شوند.
در کنار این حمام جاذبه های گردشگری دیگری نیز برای بازدید قرار دارند، که سر زدن به آنها خالی از لطف نیست. مانند خانه بروجردی ها، مسجد آقا بزرگ، خانه طباطبایی ها و غیره.

دسترسی به حمام امیر سلطان احمد

برای رسیدن به این حمام به شهر کاشان بروید، خود را به خیابان علوی برسانید، کوچه ای به نام سلطان امیر احمد وجود دارد که حمام در آنجاست. این حمام از 8:30 صبح تا 18:30 باز و قابل بازدید است. البته برای بازدید از آن باید ورودی پرداخت کرد.

امتیاز دهید (چپ بیشترین)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر