دانستی هایی از دریاچه تار و هویر:
این دریاچه به صورت طبیعی تشکیل شده است و از معدود دریاچه های طبیعی کشور محسوب می گردد. کوه دوبرار جایگاه این دریاچه زیباست که در شرق شهرستان دماوند واقع گردیده است. در واقع دریاچه تار در میان دو کوه زرین کوه و دوبرار قرار گرفته است.
آب دریاچه تار و هویر شیرین است. این دریاچه آب شیرین طولی به اندازه ۳/۱ کیلومتر دارد و عرض آن در حدود ۲۵۰ متر است. اگر ۱۵ کیلومتر از شرق دماوند فاصله بگیرید، با این مکان دیدنی مواجه می شوید. سال ها پیش در اثر زمین لرزه و لغزش زرین کوه، این دریاچه ایجاد شده است.
چشمه ها و آب های روان از کوه های سیاه چال، قره داغ و شاه نشین به این دریاچه سرازیر می شوند. همچنین آب راه های فصلی قسمت جنوبی دریاچه، بخش از آب این مکان را تامین می کند.
بر اساس آمار، هر ساله حدود ۱۲۰ هزار نفر از این مکان دیدن می کنند. دریاچه تار و هویر و فضای اطراف آن مامن خوبی برای برخی از حیوانات وحشی نظیر میش البرزی، قوچ و کل بز است. این حیوانات برای نوشیدن آب به کنار دریاچه می آیند. همچنین ماهی قزل آلای رنگین کمان نیز به وفور در دریاچه یافت می شود.
موقعیت مکانی دریاچه تار و هویر
این دریاچه دیدنی در مختصات جغرافیایی ۳۵.۷۳۰۲۸ درجه شمالی و ۵۲.۲۲۵۵۶ درجه شرقی قرار گرفته است. آب موجود در دریاچه باعث سرد شدن فضای بین کوه های اطراف آن شده است. از این رو می توان از اوایل خرداد تا اواسط شهریور برای گذراندن اوقات فراغت به این مکان رفت. فاصله میان دریاچه تار و هویر در حدود ۵۰۰ متر می باشد.
مسیرهای دستیابی به دریاچه تار و هویر
برای رسیدن به این منطقه مسیرهای متفاوتی وجود دارد. این مسیرها عبارتند از:
از سمت شهر دماوند و از طریق جاده فیروزکوه حرکت می کنیم. جاده را تا رسیدن به روستای اُرو ادامه می دهیم. با ادامه مسیر به جاده خاکی می رسیم. با گذر از پل دلیچای و دهنار به این دریاچه دیدنی می رسیم.
افسانه دریاچه تار
بسیاری از مردم معتقدند که در کف این دریاچه گنج های بزرگ زیادی قرار دارند که دست یافتن به آنها کار دشوار و حتی غیر ممکنی است. عده ای نیز معتقدند که این دریاچه زیستگاه برخی از موجودات عجیب و افسانه ای است که شب ها از آب خارج می شوند. اما تا کنون هیچ یک از این عقاید اثبات نشده اند و از نظر علمی این افسانه ها به کل رد شده اند.