بدون شک یکی از زیباترین، اصیلترین و جذابترین جاذبههای تاریخی در شهر اصفهان تعلق به میدان نقش جهان دارد. سالانه بسیاری از افراد برای دیدن این جاذبه زیبا راهی شهر اصفهان میشوند. به عبارت دیگر میتوان گفت بسیاری از گردشگران دیدن میدان نقش جهان را در اولویت لیست بازدید از جاهای دیدنی اصفهان قرار میدهند. علاوه بر خود نقش جهان که از زیباییهای خاص و معماری کم نظیری برخوردار است، جاذبههای تاریخی دیگری نیز در آن شما را شیفته و جذب خود میکند.
فهرست مطالب
Toggleبه دلیل اهمیت این میدان زیبا و مشهور در اصفهان، ایران و بلکه در جهان ما نیز در این مقاله سعی داریم تا در مورد میدان امام اصفهان، ویژگیهای منحصر به فردش، جاذبههای نهفته در این میدان زیبا و دیگر خصوصیات آن با شما صحبت کنیم. امیدواریم در انتهای مقاله اطلاعاتی مفید در مورد اصفهان میدان امام به دست آورید.
ساعت بازدید از میدان نقش جهان
میدان نقش جهان از آن دسته جاذبههایی است که به راحتی میتوانید در طول شبانه روز و به صورت ۲۴ ساعته از آن بازدید کنید. اما اگر میخواهید زیباییهای میدان نقش جهان اصفهان را به صورت واضح و تمام عیار مشاهده کنید، پیشنهاد ما قبل از غروب خورشید است.
همچنین قبل از تاریک شدن هوا میتوانید به راحتی از مغازههای دور تا دور میدان نقش جهان دیدن و سوغاتی دلخواهتان را از آنها خریداری کنید.
عجایب میدان نقش جهان
میدان نقش جهان که در گذشته به میدان شاه اصفهان نیز شهرت داشت به قدری زیبا و دیدنی است که بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی آن را در زمره عجیبترین میدانهای جهان نامگذاری کردهاند. بدون تردید یکی از دلایلی که موجب شده این میدان در نظر مهمانان عجیب به نظر برسد، شهرت جهانی و مثال زدنی آن است.
شهرت این میدان به حدی است که نام آن در لیست مهمترین آثار یونسکو جای گرفته است. یکی دیگر از عجایب میدان نصف جهان قرار گرفتن مغازهها و حجرههای بسیار زیبا با معماری اصیل ایرانی و منظم در کنار یکدیگر است.
در حقیقت خود این حجرهها و مغازهها که امروزه به جایگاهی برای فروش صنایع دستی اصفهان تبدیل شدهاند، یکی از عمدهترین دلایل بازدید مسافران از نقش جهان هستند. از دیگر عجایب و دلایل شهرت این میدان، ساختار و معماری متفاوت آن با دیگر میدانهای موجود در اصفهان است.
اصولاً همه ما میدانها را به شکلی دایرهای تصور میکنیم اما ساختار میدان نقش جهان به شکل زیبای مستطیلی و چهار گوش طراحی شده است. این مستطیل دیدنی دارای ۵۶۰ متر طول و ۱۶۰ متر عرض است. علاوه بر طراحی متفاوت این میدان که به گونه متفاوتتر از سایر میدانها ساخته شده میتوان به شباهت زیاد آن با میدان سرخ مسکو اشاره کرد. در حقیقت این شباهت، خود یکی دیگر از دلایل عجیب بودن این میدان به شمار میرود.
میدان سرخ نیز به مانند میدان نقش جهان، میدان اصلی مسکو با وسعتی بسیار زیاد به شمار میرود. البته ناگفته نماند وسعت و مساحت میدان نقش جهان به نسبت بسیار بیشتر از میدان سرخ مسکو است. نه تنها میدان سرخ مسکو، بلکه بسیاری دیگر از میدانهای دیگر جهان نیز از لحاظ وسعت به پای میدان نقش جهان نمیرسند.
از دیگر عجایب میدان نصف جهان که جزو بخشهای تشکیل دهنده میدان نصف جهان نیز محسوب میشوند، میتوان به مواردی مانند سردر قیصریه، بازار قیصریه، عمارت عالی قاپو، مسجد امام، دروازههای چوگان و توحید خانه اشاره کرد.
هر کدام از این بخشها با داشتن تزیینات ویژه، معماری بینظیر، منارههای بلند بالا و گنبدهای سر به فلک کشیده تاریخی اصیل و ماندگار را در خود جای دادند.
لازم به ذکر است با اینکه گفتههای ذکر شده خود به تنهایی میتوانند دلایلی بر عجیب بودن میدان نقش جهان باشند؛ اما بدون شک دیدن این میدان از نزدیک حتماً عجایب دیگری را نیز در مقابل چشمان شما خواهد گذاشت و در نهایت تمام این موارد موجب شده تا نقش جهان زیبا در لیست عجیبترین، مشهورترین و زیباترین بناهای تاریخی جهان قرار گیرد.
عکس میدان نقش جهان
شاید گفتهها خود به تنهایی نتواند برای گردشگرانی که تاکنون به نقش جهان سفر نکردهاند گویای زیبایی خیره کننده این نمونه از جاهای دیدنی اصفهان باشد. در این میان تصاویر با نشان دادن جزئیات بیشتر و نمای کلی از بنای تاریخی نقش جهان، دیدی بهتر را برای گردشگران از این مجموعه ایجاد میکنند.
برای آشنایی بیشتر با این بنای تاریخی و ارزشمند در ادامه عکسهای زیبا از میدان نقش جهان را برایتان به تصویر میکشیم.
میدان نقش جهان در شب
میدان نقش جهان زیباترین جاذبه اصفهان علاوه بر جذابیتهای خیره کننده در روز، در شب نیز دارای جلوه خاص و ویژه است. نورپردازیهای زیبای گنبد مسجد امام، عمارت عالی قاپو، سردر قیصریه و همچنین مغازههای دور تا دور میدان نقش جهان جلوه خاصی به این میدان در شب میدهند.
زیباییهای این میدان در شب به قدری مسافران را شیفته خود میکنند که بسیاری از آنها ترجیح میدهند ساعات شب را برای بازدید از نقش جهان انتخاب کنند.
لوکیشن میدان نقش جهان اصفهان
به طور کلی میتوان گفت که میدان نقش جهان در محلهای با همین نام یعنی محله نقش جهان واقع شده است. محله نقش جهان در بخش شمالی شهر اصفهان واقع شده است. موقعیت بسیار مناسب نقش جهان موجب شده تا مسافران دسترسی بسیار آسانی به دیگر جاذبههای گردشگری اصفهان نیز داشته باشد.
شما به راحتی میتوانید با اقامت در هر کدام از هتل های اصفهان در نزدیکی نقش جهان به راحتی به این جاذبه دسترسی داشته باشید. همچنین این میدان به گونهای ساخته شده که در شرق آن میتوانید به خیابان حافظ و در غرب آن به خیابان سپه دسترسی داشته باشید. به عبارت دیگر این دو خیابان مهم مسیرهای ورودی اصلی به میدان نقش جهان اصفهان هستند.
لازم به ذکر است برای اطلاع دقیق از مسیرهای ورودی به نقش جهان و موقعیت جزئیتر این میدان در اصفهان بهتر است وضعیت آن را از روی نقشه بررسی کنید.
میدان نقش جهان به دستور کدام پادشاه ساخته شد؟
از آنجا که حکومت صفویان نقشی ویژه در ساخت و معماری بناهای تاریخی اصفهان داشتند میدان نقش جهان نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. میدان امام اصفهان در ابتدا به دستور شاه عباس صفوی احداث شد. معماری این بنا نیز توسط استادانی ماهر از جمله شیخ بهایی، استاد علی اکبر اصفهانی و محمدرضا اصفهانی انجام شد.
اگرچه امروز بنایی کامل از دوران صفویان را شاهد هستیم؛ اما خوب است بدانید که در ساخت میدان نقش جهان تاریخچهای بس پرفراز و نشیب نهفته است. تاریخچه ابتدایی ساخت این بنا به سال ۱۰۱۱ قمری میرسد. سالها طول کشید تا میدان نقش جهان به همراه ساختمانهای درون آن به شکل امروزی دیده شود.
با اینکه ساخت این بنا در سال ۱۰۲۵ قمری به پایان رسید اما تزیینات و کاشیکاریهای که امروزه موجب زیبایی هرچه بیشتر نقش جهان و عمارتهای درون آن شدهاند از این سال به بعد رونق گرفت. این تزیینات و کاشیکاریها تا آنجا ادامه پیدا کرد که حکومت جانشین دوم شاه عباس روی کار آمد.
یکی دیگر از نکات جالب در مورد ساخت این میدان شباهت بسیار زیاد آن به میدان عتیق اصفهان است. در واقع قبل از اینکه میدان نقش جهانی وجود داشته باشد میدان عتیق جلوه تاریخ اصفهان به شمار میرفته است.
بعدها و در اثر گذشت زمان از روی میدان عتیق میدان نقش جهان ساخته شد و به مرور زمان گسترش و عمارتهای زیادی در آن احداث میشود. همچنین خوب است بدانید که میدان نقش جهانی که امروزه به این شکل میبینیم در سالهای مختلف فرسایش و تخریبهای زیادی به خود دیده است.
از خشک شدن جویهای اطراف و کم رونقی آن تا حمله و جنگهای صورت گرفته در این مکان موجب وارد شدن صدمات زیادی به نقش جهان شد. در نهایت در دوران پهلوی میدان نقش جهان به دلیل اهمیت تاریخی مورد بازسازی دوباره قرار گرفت تا همچنان نشانی از تاریخ و تمدن کهن ایران و اصفهان عزیز باشد.
مساحت میدان نقش جهان
محل اصلی میدان نقش جهان باغی وسیع و بزرگ بوده است. هنگام معماری ساخت این مسجد تصمیم بر مستطیلی بودن آن گرفته میشود. از آنجا که شاهان دوران صفوی و دیگر حکومتهای پس از آنها از این میدان به عنوان محلی برای برگزاری جشنها و آداب و رسوم، بازیهای چوگان و غیره استفاده میکردند تصمیم بر ساخت میدانی با مساحت بسیار بزرگ گرفته شد.
این مستطیل زیبا دارای عرضی ۱۶۵ متری و طولی بالغ بر ۵۰۰ متر است. در حقیقت مساحت میدان نقش جهان چیزی در حدود ۸۵ هزار متر مربع میباشد.
تاریخچه میدان نقش جهان
قبلاً نیز بیان کردیم محل اصلی میدان نقش جهان باغی وسیع بوده است. در این میدان بخشهای نظامی مربوط به حکومت تیموریان و آق قویونلوها وجود داشت. محل این بخشهای نظامی امروزه به عمارت عالی قاپو میدان نقش جهان تبدیل شده است.
علاوه بر مرکزیت داشتن این میدان به عنوان محلی برای برپایی پایگاههای نظامی و برنامهریزی برای جنگ، از این میدان در دوران سلجوقیان به عنوان محلی برای برگزاری مراسمات مختلف دولتی استفاده میشده است.
به عبارت دیگر میتوان گفت این میدان از زمان قبل از شکوه و بعد از خود همواره جایگاهی برای برگزاری مراسمات مختلف در حکومتهای گوناگون بوده است. رفته رفته در دوران صفویان میدان اوج و شکوه خود را به دست آورد. در حقیقت این میدان با قرار گرفتن در جوار زاینده رود زیبا جلوهای خاص به شهر اصفهان بخشید.
در طراحی میدان نیز از سبکهای میدانهای ایرانی الهام گرفته شده است. همچنین آثار هنری به کار رفته در بخشهای مختلف این میدان خود نشان از تسلط کامل معماران بر طراحی آن دارد. از جمله آثار هنری میتوان به کتیبه خط ثلث علیرضا عباسی بر سردر مسجد امام اشاره کرد. یکی دیگر از کتیبهها نیز بر سردر مسجد جامع با خط محمد امامی دیده میشود.
تمام زیباییهای به کار رفته در میدان نقش جهان موجب شد تا این میدان به محلی برای رژه رفتن سربازان محل برگزاری مراسمهای دولتی جشنهای سالیانه و… تبدیل شود. به طوری که گوشه گوشه میدان نقش جهان داستانها و روایات مختلفی از دوران حکومتهای مختلف را برای ما بازگو میکند.
علاوه بر برگزاری مراسم هایی که در زمان گذشته در این محل به صورت ویژه انجام میشده است، مردم محلی نیز از میدان نقش جهان به عنوان محلی برای تردد، گردش، خرید و… استفاده میکردند. به طوری که این میدان نه تنها امروز بلکه از گذشتههای دور نیز مورد توجه گردشگران و مردم شهر اصفهان بوده است.
همچنین اگر به تاریخچه کهن این میدان نگاهی دیگر بیندازیم متوجه وجود دروازههای سنگی چوگان در آن میشویم. از این دروازههای تاریخی برای انجام بازی چوگان استفاده میشده است.
در نهایت میتوان گفت با گشت و گذاری کوتاه در میدان امام اصفهان متوجه تاریخ باشکوه این میدان، معماری بینظیر آن و هنرمندی مثال زدنی هنرمندان این دیار خواهید شد تا جایی که بسیاری از گردشگران خارجی دیدن میدان نقش جهان را یکی از برنامههای اصلی گردشگری خود در اصفهان نام میبرند.
نقشه میدان نقش جهان
همانگونه که قبلاً نیز بیان کردیم میدان نقش جهان به صورتی کاملاً مستطیلی و چهارگوش ساخته شده است. در حدود ۲۰۰ حجره به صورت دو طبقه در گرداگرد میدان جای گرفتهاند.
در حقیقت نقشه میدان نصف جهان به گونهای طراحی شده که به راحتی میتوان هم از عمارتهای زیبای داخل آن دیدن کرد و در عین حال از حجرههای فروش صنایع دستی و گردشگری اصفهان نیز بازدید داشت. حجرههایی که به شکل امروزی میبینیم طاقهایی است که در گذشته برای استحکام این بنا ساخته شده است.
همچنین قرار گرفتن هر کدام از جاذبههای تاریخی مانند سردر قیصریه، بازار قیصریه، عمارت عالی قاپو و… در این میدان به گونهای است که در زمان بازدید از آن هر لحظه گردشگران را متحیر میکند.
در طراحی میدان نیز از نقشه میدانهایی مهمی از اصفهان مانند عتیق، میدانهایی از قزوین مانند عالی قاپو، میدان حسن پادشاه تبریز و… کمک گرفته شده است. ترکیب معماری این میدانهای مختلف موجب شده تا نقشی زیبا و کم نظیر در میدان نقش جهان پیاده شود.
همچنین خوب است بدانید که ایده طراحی و معماری نقش جهان به گونهای بوده که معماران سعی کردند تا تلفیقی از زندگی روزمره مردم علاوه بر جاذبههای تاریخی نیز در آن دیده شود. بخشهای اقتصادی، مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و… از جمله بخشهایی هستند که با ترکیب شدن در کنار یکدیگر مجموعهای تمام عیار از اصالت کهن اصفهان را به نمایش گذاشتند.
علاوه بر موارد گفته شده، خوب است بدانید که در نقشه قدیمی میدان نقش جهان زاینده رود، باغها و ساختمانهای بسیار زیادی وجود داشته است. به مرور زمان به دلیل گسترش میدان نقش جهان بسیاری از آنها تخریب شدهاند. در میان تمام ساختمانها و باغهایی که در آن زمان وجود داشته است امروزه فقط میتوان هشت بهشت و عمارت چهل ستون را دید.
همچنین برای امنیت و استحکام بیشتر بنای میدان نقش جهان وسعت زیاد آن بسیار محدودتر شد. با اضافه کردن حجرهها و ساختمانهای دیگر به امنیت و استحکام آن افزودند تا جایی که بسیاری از این بناها امروزه تبدیل به غرفهها و حجرههایی برای کسب روزی مردم اصفهان شدهاند.
میدان نقش جهان از بالا
از بالا که به میدان نقش جهان بنگریم در ابتدا گنبدی فیروزهای که مربوط به مسجد جامع اصفهان است خودنمایی میکند. نمای مستطیلی شکل میدان نیز از بالا در نوع خود بینظیر است. این مستطیل آنقدر دقیق طراحی شده که گویی با خطکشهای امروزی و مدرن اندازهگیری شده است.
حرکت درشکهها، سوار شدن گردشگران در آنها و گشتی زدن گرداگرد نقش جهان نیز از بالا بسیار دیدنی است. همچنین از بالا که به میدان نقش جهان بنگرید بسیاری از افرادی را میبینید که پس از گشت و گذاری جذاب در میدان نقش جهان، ساعتی را مشغول نشستن در چمنهای زیبای وسط میدان شدهاند.
اضافه بر این موارد، شکوه و جلال عمارت عالی قاپو از بالا بیشتر نشان داده میشود. خلاصه اینکه بر فراز میدان نقش جهان میتوان تصویری همه چیز تمام از همه آنچه در میدان نقش جهان میگذرد را به تماشا نشست و زندگی را به معنای اصیل و واقعی خود در این میدان با تمام وجود احساس کرد.
میدان نقش جهان در قدیم
میدان نقش جهان در قدیم نیز از جایگاهی ویژه برخوردار بوده است. همانگونه که پیشتر نیز بیان کردیم این میدان در گذشته محلی برای اجرای مراسم نظامی مانند رژه، برگزاری آئینها، مراسم محلی، دولتی و جشنهای مختلف بوده است.
میدان نقشجهان اصفهان در ایران
چرا میدان نقشجهان؟ علت نامگذاری این میدان جذاب به این نام زیبا به آن دلیل است که این میدان درست درجایی قرار دارد که صفویان در آن مکان باغی به نام نقشجهان داشتند. لذا نام این میدان به اقتباس از همان باغ نقشجهان صفویان است.
از دیگر ویژگیهای منحصربهفرد این میدان شکل ظاهری آن است. برعکس سایر میدانها که گرد میباشند این میدان مستطیل شکل است و طول آن 560 و عرض آن 160 متر است.
اطراف این میدان را تماماً مغازهها احاطه کردهاند، مغازههای تاریخی که شمارا به یاد حجرههای عصر صفویه میاندازد. ویژگی دیگر این مغازهها دوطبقه بودن آن است. ساختمانهایی که نشان از هنر معماران ایرانی دارد. خوشحال باشید؛ زیرا شما شاهد یکی از هنرهای منحصربهفرد تاریخ در ایران زیبا هستید.
بخشهای مختلف میدان نقشجهان اصفهان ایران
1. مسجد امام
درگذشته آن را بانامهای مسجد عباسی، مسجد شاه، مسجد سلطانی میشناختند که پس از انقلاب جمهوری اسلامی ایران نام آن را مسجد امام نهادند. مسجد امام، مسجد تاریخی اصفهان و از آثار بهجای مانده از دوران صفوی است که از مهمترین بناهای معماری اسلامی و سازهای متشکل از کاشیهای منقوش به دست هنرمندان عزیز ایرانی، معماری و نجاری به شمار می رود.
بزرگترین گنبد مسجد امام 52 متر و قطر آن 23.5 متر است چیزی که چشم شما را بهعنوان یک گردشگر به خود خیره میکند. شاید سازندگان بناهای عظیم اهمیت این سازهها را در تاریخ معماری ایران بیشتر بدانند. قدری که پیادهروی کنید، کمی پایینتر از مسجد امام یک ساعت آفتابی را خواهید دید که نمایشدهنده ورود به وقتهای شرعی مسلمانان است.
در وسط این میدان زیبا، حوض آب زیبایی خودنمایی میکند و روشنی را بر دل گردشگران میافشاند. گاهی اوقات گردشگرانی را میبینید که پای خود را در فصل گرما درون آب حوض قرار داده و از دیدن نمای تاریخی میدان نقشجهان لذت دوچندان میبرند.
ساعت بازدید | از ساعت 9 صبح تا 17 |
زمان بازدید | تمام روزهای هفته |
شماره تماس | 03132225868 |
قیمت ورودی | گردشگران ایرانی 30000 تومان و برای گردشگران خارجی 250000 تومان |
2. عمارت عالیقاپو
از سایر زیبای های میدان نقشجهان اصفهان ایران، عمارت یا کاخ عالیقاپو است. ساختمانی زنده از کاخهای سلطنتی که بدون شک شما را بهعنوان یک گردشگر در آغوش خود میگنجاند و اجازه نمیدهد بهسادگی از کنارش بگذرید.
بنایی که در بین سالهای 973-977 توسط شاهعباس صفوی بنا نهاده شد و تا زمان شاهعباس دوم و شاه سلیمان ادامه یافت. در وصف زیباییهای آن میتوان به نقاشیها و آثار مینیاتوری و بینظیر هنرمندان دوران صفوی کچ بری تاریخی طبقه آخر و اتاق صوت یا اتاق موسیقی اشاره کرد.
در طبقه بالای این کاخ ایوانی با هجده ستون قرار دارد که تنها راه ارتباط با راهپلههای شاهی میباشند. ایوانی که به شما اجازه می هد با نوشیدن یک چای و با تسلط بیشتری میدان نقشجهان اصفهان ایران را نظارهگر باشید.
سقف این ایوان باهنر گره چینی چوب و بدون استفاده از چسب و میخ تزیینشده است بهگونهای که هنگام ورود به ایوان اولین چیزی که شما را به خود جذب می کند این سقف زیباست. از سوی دیگر وجود تمپرا (نوعی رنگ محلول با آب) و نقاشیهای این ساختمان زیبا به همراه اتاق موسیقی محتویات ذهن شمارا در خود غرق خواهد کرد.
ساعت بازدید | از ساعت 9 صبح تا ساعت 17:30 |
قیمت ورودی | گردشگران ایرانی 30000 تومان و برای گردشگران خارجی 250000 تومان |
زمان بازدید | همه روزه به جز روزهای تاسوعا و عاشورا |
شماره تماس | 03132222173 |
3. مسجد شیخ لطف الله
هنگامیکه از کاخ عالیقاپو دل کندید و از آن خارج شدید درست در مقابل دیدگان شما در آنسوی میدان شاهکار دیگری از هنر اسلامی قرار گرفته است که نامش مسجد شیخ لطف الله است. مسجدی که زیباییهای آن جبرانکننده ترک کاخ عال قاپو است. این مسجد یکی از مساجد خاص و همانند سایر همسایگانش مخلوق دوران صفویه است.
از عظمت و باشکوهی این مسجد همین بس که ساخت آن هجده سال به طول انجامیده است. معماری رنگ و نور آن بسیار حیرتانگیز است. هنگامیکه از زیر گنبد به طاق نگاه میکنید، درست در مرکز گنبد طاووسی را مشاهده خواهید نمود که پرهای آن توسط نور ورودی به گنبد تکمیل خواهد شد.
زمان بازدید | تمام روزهای هفته |
ساعت بازدید | 9 صبح تا 12:30 و 14 تا 18 عصر |
شماره تماس | 03132225486 |
قیمت ورودی | گردشگران ایرانی 30000 تومان و برای گردشگران خارجی 250000 تومان |
4. سر در قیصریه
سر در قیصریه در ورودی اصلی بازار میدان امام یا نقشجهان قرار دارد. این شاهکار بزرگِ مرکب از چوب و کاشی در زمان شاهعباس ساخته شد. نقاشیهای هنرمندانه، رنگهای زیبا و عظمت گنبد آن خود نشان از ذوق هنری ایرانیتباران دارد. این بنا دارای سهطبقه است که امروزه پس از تخریب طبقه سوم، شاهد دوطبقه از آن هستیم.
نحوه فعالیت در آن به این صورت بوده که در طبقه سوم نقارهخانهای برای اعلام اوقات روز به مردم وجود داشت و این امر از طریق نواختن موسیقی صورت میگرفت. در طبقه دوم آن امور دفتری مربوط به تجارت تجار انجام میگرفت و طبقه همکف آن حجرههای هستند که در حال حاضر و هماکنون نیز در آن فعالیتهای تجاری صورت میگیرد.
زمان بازدید | تمام روزهای هفته |
ساعت بازدید | 10 صبح تا 22 شب |
قیمت ورودی | رایگان |
5. بازار قیصریه
پس از گذشتن از سر در قیصریه وارد بازار قیصریه خواهید شد بازاری منحصربهفرد و تاریخی شما را برای لحظهای به بازارهای تاریخی ایران میبرد. از ویژگیهای بازار قیصریه، قرار گرفتن آن در میدان امام است. ساخت و تکمیل این بازار در دوران صفویه و قاجاریه بوده است.
این بازار درون خود دارای شاخههای فرعی است و درون این شاخههای فرعی علاوه بر حجرههای تجاری، مساجد معروفی همچون مسجد شفا، مسجدهای ذوالفقار، مدارس مذهبی همچون صدر، جده بزرگ، جده کوچک، نیماور، هارونیه و بازار مسگران، بازار فرشفروشان قرارگرفته است.
زمان بازدید | تمام روزهای هفته |
ساعت بازدید | شنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 صبح تا 21 و جمعه به صورت 24 ساعته |
قیمت ورودی | رایگان |
پارکینگ های نزدیک میدان امام
نزدیکترین پارکینگهای عمومی به میدان نقشجهان عبارتاند از:
پارکینگ صدر: کوچه حکیم، کوچه جنب مسجد حکیم
احمدآباد (جی): خیابان جی نرسیده به میدان احمدآباد
امام علی (ع): ضلع شمالی میدان زیرگذر امام علی (ع)
کرمانی: خیابان حافظ ابتدای کوچه کرمانی
جهاننما: خیابان باب الرحمن، ارگ جهاننما
هشتبهشت: خیابان باغ گلدسته جنب پارک شهید رجائی
هتل های نزدیک میدان نقش جهان
هتل های اصفهان گزینه های بی شماری را در اختیار شما قرار میدهند؛ اما در این میان ما قصد داریم تا هتل های نزدیک به میدان امام را برای شما معرفی کنیم:
- هتل عباسی اصفهان
- هتل ستاره اصفهان
- هتل بوتیک قصر منشی
- هنل سنتی بازار اصفهان
نزدیکترین جایگاههای سوخت
فلکه احمدآباد اول خیابان جی
بزرگراه ردانی پور – بهطرف بلوار کاوه
خیابان کاوه – خیابان بهارستان
چهارراه نظر – جنب ستاد منطقه اصفهان
مسیرهای ورودی به میدان نقشجهان
اگر میخواهید از پایانه کاوه و با مترو سفر کنید، در ایستگاه تختی پیاده شده و به طرف خیابان حکیم و از آنجا به میدان امام بروید که مسیر دستیابی از طریق اتوبوس نیز به همین طریق است.
– اگر از پایانه صفه بهطرف میدان نقشجهان حرکت میکنید به دو طریق میتوانید مسیر خود را طی کنید.
الف) ایستگاه مترو – ایستگاه امام حسین (دروازه دولت) – سپس با اندکی پیاده روی در میدان نقشجهان
ب) ایستگاه اتوبوس – ایستگاه دروازه دولت – سپس با اندکی پیاده روی در میدان نقشجهان
– اگر از شرق اصفهان بهطرف میدان نقشجهان حرکت نمودهاید
الف) اصفهان – فلکه احمدآباد – چهارراه شکرشکن – میدان امام
جمعبندی
همه ما اصفهان زیبا را با جاذبههای تاریخی و کهن میشناسیم. یکی از جاذبههایی که به صورت ویژه و منحصر به فرد در شهر اصفهان خودنمایی میکند میدان نقش جهان است. میدان نقش جهان از دیرباز تا امروز محل رویداد حوادث مختلف بوده است.
در زمان صفویان شکوه این میدان به اوج خود میرسد تا اینکه امروزه میدانی به این زیبایی و وسعت شاهد هستیم. به دلیل اهمیت میدان امام اصفهان و قرار گرفتن جاذبههای تاریخی بسیار در آن از جمله عمارت عالی قاپو، بازار قیصریه، سردر قیصریه، مسجد امام و… در آن ما نیز سعی کردیم تا در این مقاله در مورد میدان نقش جهان و ویژگیهای آن صحبت کنیم. امیدواریم این اطلاعات راهنمای سفر به اصفهان برای شما عزیزان باشد.