بدون شک یکی از بزرگترین و زیباترین میدانهای کشورمان میدان آزادی است. این میدان سالها است که با صلابت و با شکوه نظارهگر حوادث، رویدادها، جشنها و مراسمهای مختلف است. این مكان از آن دست جاذبههایی است که با یک دور زدن اطراف آن متوجه زیبایی و معماری منحصر به فرد آن خواهید شد. اگر علاقهمند به دانستن خصوصیات برج آزادی هستید پیشنهاد میکنم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleدر ادامه مقاله سعی داریم تا در مورد معماری برج آزادی تهران، سال ساخت، آدرس و دیگر ویژگیهای آن با شما صحبت کنیم. امیدواریم در آخر با خواندن مقاله اطلاعات جامع و کاملی از این برج به دست آورید.
میدان آزادی نماد چیست؟
معماری و طراحی برج آزادی آنقدر زیبا و منحصر به فرد است که به جرئت میتوان گفت شهرت و محبوبیت میدان آزادی تهران به دلیل همین برج است. این برج در میدان آزادی در سال ١٣٤٩ به دست محمدرضا شاه پهلوی احداث شد.
شاه ایران در آن زمان این برج را به دلیل بزرگداشت جشنهای ٢٥٠٠ ساله شاهنشاهی احداث کرد. برج شهیاد نام اولیه این برج بود. اما این فقط بخشی از ماجرا بود. به مرور زمان برج آزادی در میان مردم نمادی از تهران و کل ایران به حساب آمد. تا اینکه در سال ١٣٥٧با پیروزی انقلاب اسلامی به نمادی برای آزادی و استقلالخواهی تبدیل شد.
از این پس نام آزادی خود به تنهایی تمام آنچه بر سر برج و میدان آزادی گذشته بود را به صورت تمام عیار نشان میداد. در حقیقت میتوان گفت در پس این نام داستانها و روایتهای مختلفی وجود داشت که هر کدام بخشی از تاریخ باشکوه ایران زیبا را به نمایش میگذاشت.
پس از انقلاب، این برج به محلی برای تجمعات مختلف مانند راهپیماییها، مراسم و جشنهای گوناگون تبدیل شد. در حقیقت بیشترین تجمعات سال ٥٧ در این میدان صورت گرفت. نام آزادی بر روی این برج خود به تنهایی گویای آنچه در طی سالیان سال بر ایران زیبا گذشته را به خوبی نشان میدهد. شاید گفتن این نکته هم برای شما جالب باشد که آبنماهای سطح میدان، نمادی از باغهای ایرانی مانند باغ ارم شیراز، باغ ماهان کرمان، باغ فین کاشان و… است.
امروزه این برج به نمادی برای شهر تهران نیز تبدیل شده است. تا جایی که اکثر مسافران، تهران را با برج آزادی میشناسند. این برج نه نتها در ایران بلکه در سایر نقاط جهان به مانند نگینی زیبا و درخشان شهرت بسیار دارد.
در حقیقت نام آزادی بر این برج خود به تنهایی نمادی برای دادخواهی، استقلال و آزادانه زندگی کردن ایرانیان از گذشته تا نسلهای بعد از ما خواهد بود. به شخصه این برج را با این عظمت و معماری در پایتخت یکی از جذابترین جاذبههایی دیدم که در گوشه گوشه آن آزادی را به معنای واقعیش میتوان احساس کرد.
نقاشی میدان آزادی
عکس و نقاشی برج آزادی به قدری زیبا و جذاب است که در همان سالهای اولیه ساخت این برج بسیاری از نقاشان علاقهمند به کشیدن آن و به تصویر درآوردن برج بر روی صفحات مختلف شدند. این تصویر به قدری زیبا و گیرا بود که در آن زمان از آن به عنوان تصویر زمینه اسکناسهای ٢٠٠ ریالی استفاده میشد. امروزه نیز یکی از علاقهمندیهای نقاشان ماهر و زبردست کشیدن این برج به گونهای زیباست که بتواند تمام زیباییهای برج را به طور کامل نشان دهد.
میدان آزادی در شب
اگرچه معماری زیبای برج را در طول روز میتوان به طور کامل و جزئیتر مشاهد کرد؛ اما تماشای این برج در شب نیز خالی از لطف نیست. نورپردازیهای زیبا و رنگارنگ این برج در شب جلوهای متفاوت و البته با شکوهتر به آن داده است.
از آنجا که این برج در مراسمها، اعیاد و جشنهای مختلف نیز نمادی مهم و ملی محسوب میشود به صورتی ویژه و خاص در شب تزئین و چراغانی میشود. نورپردازیهای زیبا در آسمان این میدان نیز در جشنهای مختلف بسیار دیدنی و جذاب است. این نورپردازی و جلوه خاص آن موجب شده تا این میدان به یکی از مکان های تفریحی تهران در شب تبدیل شود.
داخل میدان آزادی
جذابیت این برج محدود به نمای ظاهری زیبایش نمیشود. بخش بزرگی از شگفتی و دیدنیهای این برج در درون آن نهفته است. داخل برج آزادی نیز به مانند بیرون دارای طراحی و معماری ویژه و منحصر به فردی است. بخشهای مختلف برج به قدری ماهرانه ساخته شدهاند که از بیرون تصور چنین ساختمان با سالنهایی مجزا امکانپذیر نیست.
در ابتدا خوب است بدانید در درون برج برای دسترسی به طبقات مختلف برج دو راهپله و دو آسانسور تعبیه شده است. این آسانسورها رسیدن به طبقات مختلف برج (چهار طبقه) را برای مهمانان و گردشگران آسان کردهاند. تعداد پلهها آنقدر زیاد است (٢٨٦) که بعید است ترجیحتان رفتن به طبقات از طریق راهپله باشد مگر اینکه به ناچار و در صورت خرابی آسانسور از آنها استفاده کنید.
در معماری درونی و بیرونی برج از سبکها و دورههای مختلف معماری ایران الهام گرفته شده است. طراحی که هنر معماری ایرانیان را در اعصار و دورههای مختلف به رخ جهانیان میکشد. پایههای اصلی این برج برگرفته از دوران باشکوه معماری باستان هخامنشیان است. قوس وسط برج نیز که نمای اصلی ظاهری برج است از معماری طاق کسری اقتباس شده است.
علاوه بر این، در معماری این برج و در بخشهای دیگر آن از طرحها و سبکهای اسلامی نیز بهره برده شده است. در ادامه بخشهای درونی برج آزادی تهران را به صورت کامل برای شما شرح خواهیم داد:
- سالن سینما
شاید مثل من برای شما نیز جالب باشد که درون برج سالنی برای پخش فیلم وجود داشته باشد. سالنی سینمایی با ظرفیت ٥١ صندلی که به دلیل فضای کوچک بیشتر از آن برای نمایشهای خصوصی فیلمهای سینمایی و نقد و بررسی آنها استفاده میشود.
- تالار آینه
تالار آینه به دلیل آینهکاریهای به کار رفته در آن، نام آینه را به دوش میکشد. این بخش از برج از ١٢ قسمت مختلف تشکیل شده است. آینه کاریهای زیبا و هنرمندانه به کار رفته در این تالار جلوهای زیبا و ویژه به تالار داده است.
- نگارخانه بوستان
از دیگر بخشهای درونی برج آزادی نگارخانه آن است. نگارخانهای به صورت سالنی بزرگ که امکان برگزاری نمایشگاههای هنری و کارگاههای مختلف را برای هنرمندان فراهم کرده است. فضای آرام و زیبای این نگارخانه موجب شده تا بسیاری از هنرمندان در فضای زیبا و پرنور آن آثار ساخته دست خود را در معرض دید عموم قرار دهند.
- تالار اقوام
بخش دیگر از فضای درونی برج اختصاص به نگارخانه اقوام دارد. این نگارخانه به صورت نیمدایرهای در هشت بخش تشکیل شده است. در این هشت بخش صنایع دستی و نمادهای مختلف فرهنگی ایرانیان از جمله عروسکهای سنتی، لباسهای اقوام و… به نمایش گذاشته شده است.
- سالن تشریفات (موزه شهاب سنگ)
در برج آزادی به مانند دیگر برجها فضایی برای برگزاری مراسمهای مختلف در نظر گرفته شده است. این سالن با نام تشریفات مجهز به امکانات مختلف برای برگزاری جلسات خبری و دیگر ضیافتهای فرهنگی است.
- سالن ایرانشناسی
بدون شک وجود بخشی با نام ایرانشناسی آن هم در برجی با نام آزادی که نماد ایران را به دوش میکشد، ضروری است. سالن ایرانشناسی در درون این برج با گذاشتن نماد و ماکتهای مختلف بخشی از فرهنگ کشورمان را نشان میدهد. این ماکت توسط شرکت آرت سنترم چک اسلواکی ساخته شده است.
- تالار کهن (موزه اصلی)
تالار کهن به طور دقیق در بخش زیرین برج واقع شده است. این تالار از ٢٥ بخش مختلف تشکیل شده است. این بخشها به صورت فضاهای زیبا و شیشهای آثار تاریخی به جا مانده از دوران مختلف مانند هخامنشیان، ساسانیان و .. را در معرض دید عموم قرار میدهند. بخش زیورآلات بانوان قاجاریه نیز در این تالار آثار زیبای زینتی دوران قاجاریه را به زیبایی نمایش میدهد.
علاوه بر نمایش آثار مختلف و آشنایی مهمانان با تاریخ کهن کشورمان در این تالار، جالب است بدانید این تالار محلی است که از اینجا به بخشهای مختلف برج دسترسی پیدا میکنید. آسانسور و پلهها در این تالار جای گرفتهاند. از طریق این پله و آسانسورها به راحتی میتوانید به بخشهای مختلف تالار راه پیدا کنید.
- راهروی فناوری
راهروی فناوری از دیگر بخشهای مختلف موجود در برج آزادی است. این بخش از برج فناوریهای امروزی و مدرن را به نمایش میگذارد. یکی از این فناوریها شامل رباتی که به مانند انسان مشغول نواختن پیانو است میشود. در هر صورت اگر به دیدن تکنولوژیهای امروزی علاقهمند هستید این بخش شاید بتواند سلیقه شما را راضی نگه دارد.
- سالن مولتی ویژن
همانطور که از نام سالن مولتی ویژن پیداست کاربردهای مختلف در آنها قابل اجرا است. وجود امکانات مختلف مانند نورپردازی عالی، تجهیزات صوتی و تصویری، شرایط این سالن را برای برپایی نمایشهای هنری مانند تئاتر، کنسرت، پخش فیلمهای سینمایی و… به خوبی فراهم کرده است.
- کتابخانه (تالار فرهنگ)
از دیگر بخشهای متنوع و جالب توجه این برج زیبا میتوان به کتابخانه آن اشاره کرد. در این کتابخانه کتابهای زیادی شامل ١١٠٠٠نسخه از کتابهای مختلف نگهداری میشود. در میان این کتب منابع با ارزشی همچون منابع علوم انسانی، تاریخی، ادبیات و… به چشم میخورد.
- گذرگاه پیشینیان
اگر میخواهید به هنگام بازدید از برج آزادی تهران مکانی متفاوتتر از سایر بخشها را ببینید پیشنهاد ما گذرگاه پیشینیان است. در این بخش که به صورت دالان طراحی شده، نورپردازیهایی متفاوتتر از سایر بخشها در آن به کار رفته است. این دالانها فضاهای شبیه گذرگاههای ایران قدیم را یادآوری میکنند. ویترینهای شیشهای در گوشه و کنار دالان به چشم میخورد. در این ویترین آثار تاریخی پیش از دوران مسیح نمایش داده میشود.
در پایان اگر بخواهیم طبقات مختلف برج را به اختصار شرح دهیم باید بگوییم تمام بخشهای مختلفی را که در بالا ذکر کردیم در طبقه اول میدان آزادی قرار گرفتهاند.
- طبقه اول در حقیقت همان بخش زیرزمین محسوب میشود. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد اکثر سالنها برای اجرای مراسم و نمایشگاههای مختلف در این طبقه واقع شدهاند.
- طبقه دوم در ارتفاع ٢٣ متری برج واقع شده است. در این طبقه بخش خاصی برای بازدید وجود ندارد. تنها کاربری این طبقه محلی برای عوض کردن آسانسور است. قوس برج را كه از پایین میبینید در حقيقت همين طبقه دوم میدان آزادی تهران محسوب میشود. این قوس برگرفته از معماری طاق کسری است.
- طبقه سوم مکانی است که در آن میتوانید معماری زیبا و جذاب این برج را از نزدیک ببینید و به آن افتخار کنید. به بالا که نگاه کنید گنبدی زیبا با معماری اصیل و منحصر به فرد شما را متحیر خواهد کرد. این گنبد که به شکلی خورشید مانند طراحی شده نور خورشید را از وسط به درون برج هدایت میکند. خلاصه اینکه اگر علاقهمند به دیدن معماری برج هستید این طبقه پیشنهاد ما برای شما است.
برج آزادی از بالا
معماری زیبا و شگفتانگیز اين برج شکوه و صلابت این میدان را به صورت کامل نشان میدهد. برجی سفید و استوار با معماری به ارث برده از ایران باستان گویی بخشی از عظمت تمدن ایران کهن را در خود نهان کرده است. علاوه بر این، میدان وسیع آزادی نیز از بالا به صورت میدانی بزرگ با چند ضلعیهای منتظم معماری شکوهند این اثر هنری را بیشتر به رخ میکشد.
در حقیقت از روی تصاویر برج از بالا گویی معمار و طراح این برج، فکر همه چیز را کرده است. برجی منحصر به فرد و اصیل در وسط میدانی از چهار طرف قرینه که هر چه بیشتر نگاه میکنید در زیبایی و شکوه معماری آن بیشتر غرق میشوید.
با اینکه دیدن میدان و برج جا خوش کرده در آن، از بالا برای همگان امکانپذیر نیست اما از روی تصاویر هوایی میتوان به راحتی پی به عظمت معماری برج و میدان زیبای آزادی برد.
زیر میدان آزادی
زیر برج بلند آزادی دقیقا متعلق به طبقه آخر یا زیر گنبد برج میشود. با رفتن به این بخش و رسیدن به این ارتفاع میتوانید از پنجرههای زیبا و شش ضلعی آن میدان آزادی و خیلی آنطرفتر را به راحتی ببینید. جالب است که در هر چهار سوی برج (شمال، جنوب، شرق و غرب) این پنجرهها تعبیه شدهاند.
پس از هر زاویهای میتوانید تهران بزرگ را با آدمها و تمام روزمرگیهایشان دقایقی به نظاره بنشینید. قطعا دیدن تهران از این همه ارتفاع لذتی و تجربهای دیگر خواهد داشت.
این طبقه که آخرین طبقه (طبقه چهارم) از برج محسوب میشود، در پس آن بام برج قرار گرفته است. به دلیل خطرات احتمالی اجازه ورود گردشگران و مهمانان به این قسمت از برج داده نمیشود؛ اما بدانید در بالای این برج جایی به دور از آلودگیهای ماشینی و رفت و آمد آدمها هوا با آسمانی پاکتر و آبیتر جریان دارد.
هتل ارزان نزدیک میدان آزادی
اگر در سفر به شهر بزرگ تهران و پس از بازدید از میدان آزادی تهران به دنبال پیدا کردن بهترين هتل های تهران با قیمتهای پایینتر برای اقامت هستید در ادامه برخی از این هتلها را نام میبریم تا از بین آنها انتخابی مناسبتر و بهتر داشته باشید:
- هتل امید تهران با مسافت ٥.٥ کیلومتری
- هتل آپارتمان کیمیا (پارسی) تهران با مسافت ٥ کیلومتری
- هتل پاسارگاد تهران با مسافت ٥ کیلومتری
- هتل اورین تهران با مسافت ٦ کیلومتری
- هتل پارادایس تهران با مسافت ٧.٥ کیلومتری
- هتل خیام تهران با مسافت با مسافت ٩.٥ کیلومتری
- هتل ستاره ویلا تهران با مسافت ١٤ کیلومتری
ناگفته نماند هر کدام از هتل تهران با توجه به نوع اتاق، امکانات مختلف دارای رنج قیمتهای متفاوتی هستند. ولی در مجموع میتوان گفت این هتلها به نسبت دیگر هتلهای اطراف میدان آزادی از قیمتهای مناسبتری برخوردارند.
هتل نزدیک میدان آزادی تهران
هتل های میدان آزادی تهران فقط شامل هتلهای ارزان قیمت نمیشوند. در این بین و در اطراف این میدان انواعی از هتلهای دیگر با ستارههای گوناگون، امکانات رفاهی متنوع و اتاقهای مختلف برای اقامت مهمانان وجود دارد. برای رزرو هتل در نزدیک این میدان میتوانید موارد زیر را نیز بررسی کنید:
- هتل مهرآباد تهران با مسافت ٤ کیلومتر
- هتل آساره تهران با مسافت ٤ کیلومتر
- هتل البرز تهران با مسافت ٦ کیلومتری
- هتل لاله تهران با مسافت ٦ کیلومتری
- هتل ورزش با مسافت ٦.٥ کیلومتری
- هتل آتانا تهران با مسافت ٦.٥ کیلومتر
- هتل ورنوس تهران با مسافت با مسافت ٦.٥ کیلومتر
- هتل آپارتمان پارس تهران با مسافت ٧ کیلومتری
- هتل جهان تهران با مسافت ٧ کیلومتر
- هتل حجاب تهران با مسافت ٧ کیلومتر
- هتل تهران رویال با مسافت ٧ کیلومتری
- هتل فرهنگیان با مسافت ٧ کیلومتری
- هتل اسپیناس بلوار تهران با مسافت ٧ کیلومتری
- هتل انقلاب تهران با مسافت ٧.٥ کیلومتری
- هتل المپیک تهران با مسافت ١٣ کیلومتری
- هتل پارسیان آزادی تهران با مسافت ١٥ کیلومتری
مهمانسرا نزدیک میدان آزادی تهران
مهمانسراها از جمله دیگر اقامتگاههایی هستند که با پرداخت هزینه کمتر میتوانید به راحتی در آنها ساکن شوید. در ادامه چند نمونه از مهمانسراهای نزدیک میدان آزادی را برای شما نام میبریم:
- مهمانسرای باشگاه نفت با مسافت ٤ کیلومتری
- مهمانپذیر میلاوه با مسافت ٤.٥ کیلومتری
- مهمانپذیر یاس با مسافت ٥.٥ کیلومتری
- مهمانپذیر شفق با مسافت ٦.٥ کیلومتری
- مهمانپذیر بی بی با مسافت ٧.٥ کیلومتری
- مهمانپذیر خانه آنی با مسافت ٧.٥ کیلومتری
- مهمانپذیر فردوسی با مسافت ٧.٥ کیلومتری
- مهمانپذیر ارس با مسافت ٨ کیلومتری
- مهمانپذیر مهتاب با مسافت ٨.٥ کیلومتری
- مهمانپذیر بهارستان با مسافت ٩ کیلومتری
- مهمانسرای آریا با مسافت ٩ کیلومتری
- مهمانپذیر اسفند با مسافت ٩.٥ کیلومتری
- مهمانپذیر کارون با مسافت ١٠ کیلومتری
- مهمانپذیر اسلام پناه با مسافت ١٠ کیلومتری
- مهمانپذیر آمل با مسافت ١٠ کیلومتری
- مهمانپذیر کشاورز با مسافت ١٢ کیلومتری
لازم به ذکر است این مهمانپذیرها نسبت به هتلهای چند ستاره دارای امکانات کمتر اما قیمتی بهصرفهتر برای اقامتهای چند روزه در کلان شهر تهران و نزدیک میدان آزادی هستند.
ارتفاع میدان آزادی
برج آزادی تهران به عنوان یکی از مشهورترین برجهای ایران دارای ارتفاعی نسبتا زیاد است. به طوری که از بالای آن میتوان مناطق زیادی از شهر تهران را مشاهده کرد. در حقیقت علاوه بر معماری زیبا، آنچه این برج را به شهرت رسانده ارتفاع آن نیز است. اگر برای شما نیز سوال پیش آمده که برج آزادی چند متر است باید بگوییم ارتفاع برج آزادی چیزی در حدود ٤٥ متر است. چهار طبقه برج در این ارتفاع پراکنده شدهاند. در این بنای بلند بالا که به شکل مربع مستطیل طراحی شده همانگونه که از قبل نیز بیان کردیم قسمتهای مختلفی وجود دارد که باید برای بازدید از هر کدام زمانی جداگانه در نظر بگیرید.
میدان آزادی قدیمی
درست است که امروزه نام آزادی بر روی این میدان گذاشته شده و در میان مردم بسیار رواج پیدا کرده است. اما در زمانهای قدیم (قبل از انقلاب) از این میدان با نام شهیاد نام برده میشد. این میدان در زمان محمدرضا شاه به عنوان نمادی برای تهران و ایران ساخته شد.
پس از ساخت برج در زمان قدیم به مرور میدان گسترش بیشتری پیدا کرد و محلی برای رفت و آمد گردشگران و مهمانان شد. به مرور زمان نیز گلکاری و سبزهکاریهای زیادی در اطراف برج انجام شد که شکل و ظاهر آن به صورتی زیباتر نمایان شود.
زیبایی خیرهکننده این میدان محبوب از گذشته تا به امروز همواره توجه مهمانان را به خود جلب است. به طوری که بسیاری از آنها اگر گذرشان به این منطقه میافتاد حتما عکسی زیبا و یادگاری از خود میگرفتند. میدان آزادی چه به صورت قدیم و چه امروزی در هر صورت نمادی زیبا و ماندنی از ایران، آزادی مردم و معماری کهن این مرز و بوم است.
لوکیشن میدان آزادی تهران
منطقه غرب تهران مكانی است كه این برج در آن قرار گرفته است. این میدان در مجاورت پایانه مسافربری غرب تهران واقع شده است. مسافران ترمینال غرب پس از پیاده شدن و همچنین مسافران هوایی فرودگاه مهرآباد در مسیر ورودی به شهر تهران این میدان زیبا را میبینند.
اگر پیدا کردن مسیرها در تهران برایتان سخت است میتوانید از راه خیابان آزادی در شرق، خیابان محمد علی جناح در شمال، بزرگراه لشکری در غرب و خیابان آیتاله سعیدی ٤ در جنوب به برج دست پیدا کنید.
همچنین میتوانید با استفاده از نقشه متروی تهران به راحتی و با هزینه کم راهی میدان آزادی شوید. شما میتوانید به راحتی سوار بر مترو خط چهار کلاهدوز شوید و در نهایت پس از عبور از ایستگاههای متعدد به سمت میدان حرکت کنید.
ناگفته نماند میدان آزادی در تهران به قدری مشهور است که از هر پایتختنشین اصیل و قدیمی بپرسید آدرس را به راحتی در اختیار شما قرار میدهد. همچنین دیگر برج معروف تهران با نام برج میلاد تهران در فاصلهای نسبتا کوتاه (٩ کیلومتر) از این میدان قرار گرفته است.
میدان آزادی منطقه چند است؟
همانگونه که در بالا نیز اشاره کردیم میدان آزادی در قسمت غربی تهران قرار گرفته است. همچنین منطقهای که میدان آزادی در آن قرار گرفته منطقه ٩ شهری تهران است. این منطقه مهم به چندین مسیر ورودی و ترمینالهای مسافربری راه دارد.
طراح برج آزادی چه کسی است؟
بدون شک برای هر علاقهمند به هنرهای معماری مهم است که برجی به مانند آزادی توسط چه شخص یا گروهی طراحی معماری شده است. در زمان حکومت پهلوی در ابتدا از معماران خواسته شد که برای طراحی این سازه عظیم طرحهای خود را ارائه دهند. در نهایت از بین دهها طرح ارائه شده طرح و نقشه جوان خلاق ایرانی برگزیده شد.
طراحی، سبک بینظیر و البته تکرار نشدنی این برج زیبا توسط شخصی با نام حسین امانت دانشجوی جوان ایرانی در سال ١٣٤٩ صورت گرفت. همچنین اجرا و ساخت این برج توسط محمد پورفتحی انجام شد. به گفته خود حسین امانت معماری این برج تلفیقی از معماری کهن ایرانی و باستانی است که معرف اصالت کهن معماری و هنر در ایران است.
جالب است بدانید که پس از طرح ارائه شده کار ساخت بلافاصله شروع شد. کار احداث برج از سال ١٣٤٨ شروع شد و در در طی دو سال (در سال ١٣٥٠) به سرعت خاتمه یافت. در نهایت این برج با حضور هزاران مهمان از ایران و خارج از کشور افتتاح شد.
همچنین در روز افتتاحیه برج برای اولین بار از منشور کوروش نیز بهرهبراری شد. هدف این رونمایی ارتباط و پیوندی ماندنی میان ایران باستان و ایران کنونی بود. ناگفته نماند طراحی ویژه و خاص این برج موجب شد تا نام برج آزادی تهران در سال ١٣٥٠ در زمره آثار ملی و ارزشمند کشورمان به ثبت برسد.
ورودی برج آزادی کجاست؟
ورودی میدان آزادی دقیقا همان جایی است که شما را مستقیم به زیرزمین میرساند. این ورودی در محوطهای سرباز و در مکانی ٥ متر پایینتر از سطح اصلی زمین واقع شده است. این ورودی شما را بخش اصلی برج که همان سالنهای مختلف، تشریفات، گذرگاه پیشینیان و… است هدایت میکند.
جالب است بدانید در زمانهای قدیم راه ورود به برج از طریق درهای سنگی با وزن زیاد و سنگین صورت میگرفت. اما امروزه ورود مهمانان و گردشگران فقط از طریق درهای شیشهای تعبیه شده صورت میپذیرد.
آیا برج آزادی دم ماهی است؟
داستان و روایتهای زیادی در مورد شباهت این برج به عناصر و اشکال مختلف وجود دارد. یکی از این روایتها شبیه بودن آن به دم ماهی است. اما آیا این واقعیت و این شباهت وجود دارد. در جواب باید بگوییم خیر شباهت این برج به اشکال مختلف مانند دم ماهی، صلیب و… کاملا اتفاقی و سلیقهای است. این میدان و برج زیبا با طراحی هنرمندانه معمار ایرانی با سبک و معماری هخامنشیان، ساسانیان و اسلامی احداث شده است.
بهترین زمان بازدید از برج آزادی چه زمانی است؟
بسته به سلیقه خود میتوانید روز یا شب را برای بازدید از میدان آزادی انتخاب کنید. اما این برج بلند بالا در زمانهای خاصی پذیرای مهمانان و گردشگران است. شما به راحتی میتوانید در تمام روزهای سال البته به جز شنبه و روزهای سوگواری و شهادت به بازدید از این برج بپردازید. ساعت ٩ صبح تا عصر نیز زمانی است که میتوانید از قسمتهای مختلف داخل برج دیدن کنید.
قیمت بلیط برج آزادی 1403
بازدید از قسمتهای مختلف برج آزادی شامل هزینههای جداگانه و متفاوتی میشود:
- بازدید از برج آزادی به همراه تالارهای آن به ازای هر نفر سال ١٤٠٣، ٧٥٠٠٠ تومان اعلام شده است.
- بازدید از موزه شهاب سنگ به ازای هر نفر ٥٣٠٠٠ تومان اعلام شده است.
- بازدید از کل مجموعه آزادی شامل برج آزادی و موزه شهاب سنگ با خرید بلیط به قیمت١٢٠٠٠٠ تومان امکانپذیر است.
جاهای دیدنی نزدیک میدان آزادی تهران
پس از بازدید از برج میتوانید از دیگر جاهای دیدنی تهران که فاصله کمی با میدان آزادی دارند نیز بازدید کنید. برخی از این مکانهای مهم را در زیر نام میبریم:
پارک ارم تهران
پارک ارم یکی از معروفترین پارک های تهران محسوب میشود. علاقهمندان به بازیهای هیجانی میتوانند پس از بازدید از میدان آزادی تهران از شهربازی ارم نیز دیدن کنند. در مجموعه شهربازی ارم انواع بازیها با انواع دستگاههای مختلف وجود دارد. از جمله بازیهای موجود در این شهربازی میتوان به ستاره گردان، فریزبی بزرگسالان، آستروجت، تاپ اسپین، تاور گردان، مینی جت و بسیاری از بازیهای دیگر اشاره کرد.
علاوه بر شهربازی میتوانید از باغ وحش ارم تهران که شامل مجموعهای تقریبا کامل از حیوانات بومی و غیر بومی است نیز دیدن کنید. رستوران و کافههای موجود در گوشه و کنار پارک ارم نیز میزبان لحظههای خوش شما برای خوردن غذا و نوشیدنی هستند. همچنین از میدان آزادی تا پارک ارم تهران مسافت ٧ کیلومتری و زمانی ٢٥ دقیقهای را باید طی کنید.
پل طبیعت
پل طبیعت نیز از آن دسته مکان های تفریحی تهران است که در سفر به تهران دیدنش خالی از لطف نیست. این پل در فاصله ١٤ کیلومتری از میدان دیدنی آزادی قرار گرفته است. شما میتوانید در زمانی ٣٠ دقیقهای با خودرو خود را به این پل زیبا برسانید.
طراحی و معماری زیبای پل طبیعت و همچنین طبیعت سرسبز و دیدنی آن موجب شده تا در بیشتر مواقع سال به خصوص فصل بهار و تابستان میزبان خیل عظیمی از گردشگران باشد.
دریاچه چیتگر
یکی از اماکن تفریحی اطراف این میدان دریاچه زیبای چیتگر است. این دریاچه مصنوعی یکی از زیباترین مناطق تفریحی در تهران است. فضای زیبای دور دریاچه مناسب برای پیادهرویهای طولانی به همراه خانواده و دوستان است. همچنین این دریاچه در زمره مکان های تفریحی رایگان تهران به حساب میآید.
به جز فضای آرام و دلپذیر دریاچه در اطراف آن انواع تفریحات هیجانی و لذتبخش مانند کارتینگ، سینما پرواز، تشکهای پرش، رول گلایدر، شهربازی و… نیز برای تفریح و خوشگذرانی وجود دارد.
در ضمن رستوران و کافههای اطراف دریاچه مکانی مناسب برای خوردن وعدهای غذا یا نوشیدنی به همراه عزیزان است. لازم به ذکر است که از میدان بزرگ آزادی تا دریاچه چیتگر مسافتی ١٧ کیلومتری را در پیش روی خود دارید.
كاخ گلستان
کاخ گلستان از آن دست مناطق تاریخی است که دیدن آن پس از بازدید از برج جذاب آزادی خالی از لطف نیست. این کاخ در حدود ٩ کیلومتر با برج فاصله دارد. کاخ زیبا و تاریخی گلستان مجموعهای به جا مانده از دوران قاجاریه است. این کاخ به قدری از لحاظ معماری و زیبایی شهرت دارد که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. قطعا دیدن فضای تاریخی کاخ و اشیای با ارزش نگهداری شده در آن خاطرهای با ارزش از سفر شما به تهران خواهد ساخت.
از دیگر کاخهای تهران که با طی کردن مسافتی بیشتر میتوانید از آن دیدن کنید، کاخ زیبای نیاوران است. کاخ نیاوران در فاصلهای بیشتر از این میدان (در حدود ٢٧ کیلومتر) قرار گرفته است.
اگر علاقهمند به دیدن دیگر کاخهای تهران هستید پیشنهاد ما کاخ باشکوه سعد آباد است. کاخ سعد آباد را میتوانید پس از طی مسافت ٢٠ کیلومتری از برج ببینید. این کاخ با معماری بینظیر و فضای سرسبز خود همواره میزبان تعداد زیادی از گردشگران و مسافران است.
عکس میدان آزادی
همیشه گفتهها به تنهایی نمیتواند یک اثر هنری و خارقالعاده را به مانند برج آزادی به صورت کامل و تمام عیار توصیف کند. در ادامه تصاویر زیبایی از این برج در اختیار شما قرار میدهیم. این تصاویر بدون هیچ سخنی خود به تنهایی گویای زیبایی خیرهکننده و معماری با اصالت ایران عزیز است.
جمعبندی
برج آزادی از آن دسته نمادهای قدیمی ایران است که بیگمان در هیچ برههای از تاریخ تکراری و قدیمی نمیشود. معماری هنرمندانه و کمنظیر این برج یکی از دلایلی است که پس از گذشت سالها هنوز نام آن در لیست بهترین و با ارزشترین نمادهای تهران و ایران جای رفته است. امیدواریم ما نیز توانسته باشیم اطلاعاتی مفید را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا راهنمای سفر به تهران برای شما باشد. شما نیز اگر تجربه رفتن به میدان آزادی را دارید برای ما نظرتان را بنویسید تا راهنمای دیگر مسافران باشد.