خانه >> ایرانگردی >> جاهای دیدنی دزفول، بهشت رویایی خوزستان
جاهای دیدنی دزفول

جاهای دیدنی دزفول، بهشت رویایی خوزستان

با لبخند بر لب و شوق بر دیده، در سرمان خیال سفر به دزفول را داریم، شهری که بار بزرگی از تاریخ کهن خوزستان و ایران را به دوش می‌کشد. از طبیعت بهشتی و جاهای دیدنی دزفول که در هر فصل چهره رویایی و متفاوتی به خود می‌گیرد، تا آثار تاریخی کهنی که نشان اصالت این دیار و افتخار مردمانش می‌باشد. همراه ما باشید تا با هم قطعه ‌بزرگی از پازل زیبای ایران را بهتر بشناسیم.

جاذبه های دیدنی دزفول چیا هستن؟

تفریح و شنا در چالکندی و دژ محمدعلی خان در فصل بهار
منبع عکس: اینستاگرام

دزفول یکی از شهرهای تاریخی خوزستان است که در همسایگی اندیمشک، شوش، گتوند، شوشتر و اندیکا قرار دارد. بخش بزرگی از مردم این شهرستان را ایل بزرگ لر بختیاری تشکیل می‌دهند که هنوز پوشش، آداب و رسوم و اصالت خود را حفظ کرده‌اند. رودخانه دز که در میان آن جاری شده است سببی شده تا نام دزفول بر روی آن قرار گیرد.

برای پاسخ به این سوال که جاذبه های دیدنی دزفول چیا هستن؟ همراه ما باشید تا در لیستی جذاب، بهترین‌های این دیار را به شما معرفی کنیم.

۱- دره چال کندی دزفول

قایق سواری و تفریح در کنار جاذبه دیدنی و طبیعی چالکندی دزفول در یک روز بهاری
منبع عکس: اینستاگرام

معرفی جاذبه های دیدنی دزفول را با طبیعت بکر و رویایی آن آغاز می‌کنیم و از دره چال کندی دزفول شروع می‌کنیم که وصف آن در بین گردشگران ایرانی و خارجی بسیار پیچیده است. چال کندی در واقع نام دره‌ای است که آب خروجی سد دز از آنجا عبور می‌کند و عمق زیاد آب و دیواره‌های بلندی که در دو طرف آن ایجاد شده‌اند، از این جاذبه چهره‌ای خاص و دیدنی ساخته است.

اینجا بهار و تابستان دلنشین و خنکی به گردشگران هدیه می‌دهد. این دره بین شمال دزفول و شرق اندیمشک قرار گرفته و شکل زیبای صخره‌های آن از نوع رسوبی است. از تفریحات اینجا می‌توانیم به قایق سواری، شنا، جت اسکی، شاتل، صخره‌نوردی و غواصی اشاره کنیم. عمق این رودخانه به ۳۰ متر می‌رسد و بهتر است برای هر گونه تفریح از راهنما و مربی کمک بگیرید.

  • مسیر دسترسی به دره چال کندی: ابتدا از سمت شمال وارد جاده دزفول – شیهون شوید تا به بلوار شهدای دزفول برسید. در این مسیر، حدود ۱۰ کیلومتر در جاده فرعی، تا رسیدن به مقصد دارید.
  • آدرس دره چالکندی: کیلومتر ۱۸ شمال دزفول
  • لوکیشن دره چال کندی بر روی نقشه گوگل مپ

۲- آبشار شوی دزفول

دو تصویر از آبشار پر آب، بلند و عریض شوی دزفول در یک روز بهاری
منبع عکس: اینستاگرام

آبشار شوی دزفول یکی از بزرگترین آبشارهای ایران است که ارتفاعی در حدود ۸۵ متر و  عرض ۹۰ متر دارد. مسیر رسیدن به این آبشار آن‌قدر جذاب است که سختی راه، برایتان لذت بخش و هموار می‌شود. آبشار  شوی در واقع همان نیاگارای ایران است که آن را با نام‌های تله زنگ و آبشار دزفول هم می‌شناسند.

آبشار در نهایت به رودخانه و سد دز سرازیر می‌شود. اگر به دنبال بهترین زمان برای بازدید از این آبشار بهشتی می‌گردید باید بگوییم که از ابتدای اسفند تا انتهای فروردین، زیباترین چهره را به خود می‌گیرد.

  • مسیر دسترسی: این آبشار در مسیر راه آهن تهران به جنوب در دره‌ای بین دو کوه بلند قرار دارد و با دنبال کردن تابلوهای این مسیر به راحتی آن را پیدا خواهید کرد.
  • آدرس آبشار شوی: ۱۰۰ کیلومتری شمال دزفول
  • لوکیشن آبشار شوی دزفول بر روی نقشه گوگل مپ

۳- روستای پامنار دزفول

روستای زیبای پامنار و طبیعت بکر و رویایی آن در آغاز بهار
منبع عکس: اینستاگرام

جاذبه های گردشگری دزفول، از هر خشت این شهر تاریخی و پل‌های زیبا گرفته تا روستاهای دلنشین با طبیعت بکرشان، وصفی رویایی از این شهر برای ما خواهند داشت. روستای پامنار دزفول یکی از همین جاذبه‌هاست که در دامنه رشته کوه زاگرس و همسایگی دریاچه سد قرار دارد.

این روستا وسعتی در حدود ۵۷ هکتار دارد و کلکسیونی کامل از جاذبه‌های منطقه را به خود اختصاص داده. قلعه طبیعی شاداب، دره‌های رویایی، دریاچه شهیون، پوشش جنگلی درخت‌های سدر و چشمه‌های کوچک و بزرگی که از دل زمین جوشیده‌اند، از زیبایی‌های روستا و اطراف آن می‌باشد.

  • مسیر دسترسی: مسیر دسترسی به این روستا از دزفول می‌گذرد؛ باید ابتدا وارد جاده شهیون شوید و بیشه بزان را پشت سر بگذارید تا به روستای اسلام آباد برسید. از اینجا به بعد یک دوراهی خواهید دید که مسیر سمت چپ شما را به روستای پامنار دزفول می‌رساند.
  • آدرس روستای پامنار: ۴۶ کیلومتری شمال شهر دزفول، منطقه سردشت
  • لوکیشن روستای پامنار دزفول بر روی نقشه گوگل مپ

۴- دره ی تو بیرون دزفول

دره تو بیرون از جاذبه های گردشگری دزفول
منبع عکس: اینستاگرام

دره تو بیرون دزفول از دیگر شگفتی‌های طبیعت این منطقه است که محل دنج و دلنشین برای روزهای گرم تابستان به حساب می‌آید. این دره در اثر فرسایش آب و بارندگی‌های فصلی طی هزاران سال به وجود آمده است. علاوه بر زیبایی‌های خود دره، وجود طبیعت بکر و زیبا با پوشش گیاهی درختان میوه همچون انجیر وحشی و انگور، دل کندن از اینجا کاری سخت به نظر می‌رسد.

آبشارها و آبچکان‌هایی که در مسیر حرکتتان می‌بینید زیبایی‌های اینجا را دو برابر کرده است. تو در لهجه دزفولی به معنی تب و گرما است و تو بیرون به معنای مکانی که گرما را از تن بیرون می‌کند. جایی که دمای هوا در فصل گرم تابستان تا حدود ۱۰ الی ۱۲ درجه کاهش پیدا می‌کند.

  • مسیر دسترسی: می‌توانید ابتدا از طریق جاده دزفول، به سردشت بروید تا به دره تو بیرون برسید. مسیر انتخابی دیگر جاده دزفول به شهیون است که کمی طولانی‌تر و پیاده‌روی بیشتری دارد. مسیر رسیدن به اینجا پر از پرتگاه‌های خطرناک است که باید بسیار مراقب باشید.
  • آدرس دره توبیرون: ۲۰ کیومتری شمال دزفول، بخش سردشت
  • لوکیشن دره تو بیرون دزفول بر روی نقشه گوگل مپ
دره ی تو بیرون دزفول شگفتی بی نظیر طبیعت
ادامه مطلب

۵- روستای لیوس دزفول

روستای سنگی و دستکند لیوس از آثار تاریخی و طبیعی دزفول
منبع عکس: گوگل مپ

روستای لیوس دزفول نام یکی دیگر از روستاهای تاریخی و البته طبیعی دزفول است که گردشگران آن را به عنوان یکی از جاهای دیدنی دزفول می‌شناسند. این روستا پیشینه تاریخی دارد که با گذشت زمان هنوز بافت سنتی و معماری دیدنی خود را از دست نداده است.

آثار تاریخی به‌جامانده از اینجا، نشان از تاریخی بیش از هزار سال دارد که به دوره‌های ساسانی و اتابکان لر بزرگ برمی‌گردد. لیوس از توابع بخش شهیون و در دامنه مرکزی لنگرکوه قرار گرفته است. اگر از این روستا بازدید کردید حتماً از سوغات و صنایع دستی مثل چوقا، قالی، جاجیم، سیاه چادر و وریست که مردمان اینجا با دسترنج خود ساخته‌اند، تهیه کنید و به یادگار ببرید.

  • مسیر دسترسی: برای رفتن به لیوس باید از شمال دزفول وارد مسیر شهیون شوید و از روستاهای سر راهتان عبور کنید، بعد از صالح آباد، به مقصد می‌رسید.
  • آدرس روستای لیوس: ۷۳ کیلومترى شمال دزفول، بخش سردشت
  • لوکیشن روستای لیوس دزفول بر روی نقشه گوگل مپ

۶- کول خرسان دزفول

دو تصویر از هوای مه آلود و زمستانی و طبیعت سبز دره کول خرسان دزفول
منبع عکس: اینستاگرام

حتی اگر اهل دزفول نباشید، حتما نام کول خرسان دزفول را شنیده‌اید که به دره‌های شگفت انگیز و اشکال عجیب و غریب خود شهرت دارد. مسیری که گاهی آنقدر باریک می‌شود که تنها یک نفر به پهلو می‌تواند از آن عبور کند و گاهی چندان عریض می‌شود که می‌توانید دست در دست هم در آن راه بروید. این دیواره‌ها در بسیاری از نقاط در بالای سرتان به هم چسبیده‌اند و در مسیر حرکتتان برای لحظاتی تاریک و روشن می‌شود. کلاه ایمنی، لباس و کفش مناسب از ملزومات این گردش است که باید به آن مجهز باشید.

۷- دریاچه شهیون از جاهای دیدنی دزفول

قایق سواری در دریاچه شهیون و نخل‌های زیبای این جاذبه
منبع عکس: اینستاگرام

دریاچه زیبای سد دز که بسیاری آن را با نام دریاچه شهیون می‌شناسند در زمان احداث سد دز به وجود آمده است و تا به حال در بین گردشگران به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری دزفول شهرت و محبوبیت بالایی دارد. این دریاچه ۶۰۰۰ هکتار وسعت دارد و آب خود را از ارتفاعات الیگودز لرستان و اراک می‌گیرد.

عمیق‌ترین نقطه دریاچه ۵۰ متر است و طبیعت زیبای اطراف دریاچه و درختانی چون کُنار، بید و بادام کوهی جلوه آن را باشکوه‌تر ساخته است. این طبیعت زیستگاه جانورانی مثل روباه، کبک، پرنده‌های دریایی، خرگوش، ماهی قزل آلا و… است.

  • مسیر دسترسی: ابتدا باید خود را به دزفول برسانید و سپس در مسیر جاده شهیون، سردشت قرار بگیرید. با دنبال کردن تابلو‌ها تا رسیدن به روستای پامنار و بیشه بزان مسیر را ادامه دهید تا در نهایت به دریاچه زیبای شهیون برسید.
  • آدرس دریاچه شهیون: استان خوزستان، ۲۳ کیلومتری شمال‌شرق اندیمشک، همسایگی روستای پامنار
  • لوکیشن دریاچه شهیون بر روی نقشه گوگل مپ

۸- پل قدیم دزفول

دو تصویر زیبا از پل قدیمی دزفول بر بلندای رود دز و نمای زیبای شهر
منبع عکس: اینستاگرام

اما به سراغ یکی از زیباترین و قدیمی‌ترین پل‌های ایران برسیم که از جاذبه های دیدنی دزفول محسوب می‌شود. پل قدیم دزفول از مهم‌ترین آثار تاریخی این شهر است که قدمت و ساخت آن به دوره ساسانی برمی‌گردد. این پل دیدنی بر روی رودخانه دز قرار گرفته است و راه ارتباطی بین چندین شهر مثل شوشتر، اندیمشک و دزفول می‌باشد.

در حال حاضر این پل شرق و غرب دزفول را به هم اتصال می‌دهد اما روزگار گذشته، منطقه جندی شاپور و بین النهرین را به هم وصل می‌کرد. پل قدیم دزفول ۳۷۰ متر طول دارد که در ساخت آن از سنگ ملات ساروج و بست‌های فلزی برای نگهداری بهتر استفاده شده است. پل در دوره‌های دیلمی صفوی و پهلوی بازسازی شده است.

  • مسیر دسترسی: پل قدیمی دزفول از میان شهر می‌گذرد، برای تماشای این پل زیبا باید به مرکز شهر و خیابان ساحلی که در حاشیه رودخانه دز قرار دارد بروید.
  • آدرس: بلوار شریعتی، خیابان فتح
  • لوکیشن پل تاریخی دزفول بر روی نقشه گوگل مپ

۹- تفریحگاه ساحلی علی کله

دو تصویر زیبای بهاری از تفریحگاه علی کله و آسیاب‌های قدیمی بر روی رود دز
منبع عکس: اینستاگرام

مگر می‌شود به دزفول سفر کرد و از تفریحگاه ساحلی علی کله از محبوب‌ترین جاهای دیدنی دزفول غافل شد. پارک و تفریحگاه ساحلی علی کله خواه ناخواه شما را به سمت خود می‌کشاند تا دزفول را با تمام وجود لمس کنید. این تفریحگاه به دلیل داشتن طبیعت زیبا و آب زلالی که از کنار آن جاری می‌شود، بین اهالی دزفول، شهرهای اطراف و گردشگرانی که به این منطقه می‌آیند محبوب است.

مسیر پیاده‌روی، استراحت، شنا، قایق سواری و هرچه بخواهید، مهیاست تا یک روز شاد و مفرح را در کنار کسانی که همراهیتان می‌کنند در علی کله داشته باشید.

  • مسیر دسترسی: راحت‌ترین راه برای رسیدن به تفریحگاه علی کله، قرار گرفتن در مسیر پل قدیم و پایین آمدن از سرازیری در دو طرف پل است تا به این جاذبه برسید.
  • آدرس تفریحگاه ساحلی علی کله: شمال دزفول، قسمت جنوبی سد دز
  • لوکیشن علی کله بر روی نقشه گوگل مپ

۱۰- بازار کهنه، از جاذبه های دیدنی دزفول

بازار پر رونق کهنه دزفول از جاذبه های گردشگری این شهر
منبع عکس: اینستاگرام

سر زدن به بازار کهنه که یکی از زیباترین جاهای دیدنی دزفول است شما را به دوران گذشته و رونق بازارهای قدیم وصل می‌کند. بازار کهنه دزفول با قدمتی بیش از ۲۰۰ سال جایی برای کسب و کار مشاغل مختلف از جمله آهنگر، بزاز، زرگر، خراط و… است. این بازار از دو قسمت روباز و مسقف تشکیل شده است که بخش مسقف آن با پارچه‌ای به عنوان سایبان پوشانده شده.

جاهای دیدنی بهبهان
ادامه مطلب

در دل این بازار بقعه شیخ اسماعیل قصری از عارفان قرن ششم هجری را نیز می‌توانید ببینید. در اینجا فروش صنایع‌دستی، سوغات دزفول و کالاهایی مثل قلیان و ظروف فلزی، رونق بالایی دارد. این بازار در سال ۱۳۵۶ در فهرست ملی ایران به ثبت رسیده است.

  • مسیر دسترسی: بازار در مرکز شهر قرار دارد و برای بازدید از آن باید به سمت محله قلعه بروید. در حاشیه بلوار شریعتی، بین خیابان امام شمالی و میدان آیت‌ الله معزی به راحتی بازار قدیم دزفول را پیدا می‌کنید.
  • آدرس بازار کهنه دزفول: خیابان امام‌خمینی شمالی
  • لوکیشن بازار کهنه دزفول بر روی نقشه گوگل مپ

۱۱- خانه تیزنو از جاذبه های گردشگری دزفول

نمای زیبا از ساختمان اصلی و حیاط دلنشین خانه تاریخی تیزنو دزفول
منبع عکس: اینستاگرام

اما در بین جاهای دیدنی  دزفول، سری به یکی از خانه های تاریخی این شهر بزنیم که خالی از لطف نخواهد بود. خانه تیزنو که به بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین خانه به‌جامانده در دوران صفوی شهرت دارد مقصد بعدی گردش ما در دزفول خواهد بود. این خانه در دوره قاجار و پهلوی اول تغییرات و تعمیراتی به خود دیده و بعد از انقلاب به عنوان اداره میراث فرهنگی دزفول از آن استفاده می‌شود.

معماری زیبای فضای داخلی و فضای بیرونی در دو طبقه، حیات دلنشین، ایوان و بخش‌های متنوع اندرونی با تزیینات چشم‌نواز زیبایی این خانه را به رخ می‌کشد. این خانه تاریخی به عنوان یک بنای مهم در دزفول شناخته می‌شود که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است.

  • مسیر دسترسی: خانه تیزرو در محله قدیمی قلعه قرار دارد. برای بازدید از این خانه باید به ضلع شرقی میدان اصلی محله قلعه دزفول بیایید تا بتوانید آن را پیدا کنید.
  • آدرس خانه تیزنو: ضلع شرقی میدان اصلی محله قلعه دزفول
  • لوکیشن خانه تاریخی تیزنو بر روی نقشه گوگل مپ

۱۲- بقعه سبزقبا

فضای داخلی بقعه سبز قبا یکی از جاهای دیدنی دزفول در مرکز شهر
منبع عکس: اینستاگرام

از آثار تاریخی و طبیعی در جاهای دیدنی دزفول صحبت کردیم و زمان آن رسیده که به بقعه سبز قبا یکی از جاذبه‌های مذهبی شهر سری بزنیم که در بین اهالی شهر و گردشگران محبوبیت بالایی دارد. نسب این امامزاده به پسر موسی کاظم علیه السلام می‌رسد و قدمت ساخت اولیه بنای آن به دوران سلجوقی برمی‌گردد.

کاشی کاری و کتیبه‌های به خط نستعلیق به همراه گنبدی بلند و دو مناره، معماری دلنشین اینجا را تشکیل داده‌اند. شاید برای شما هم نام سبز قبا جالب باشد که در توضیح آن باید بگوییم، شهرت این نام به دلیل پوشیدن لباس سبز توسط سید محمد در آن زمان است که دزفولی‌ها به آن سبز قبا می‌گفتند.

  • مسیر دسترسی: برای بازدید از سبز قبا باید ابتدا به خیابان امام خمینی شهر دزفول بروید و بعد از آن در خیابان ۳۰ متری با دیدن ضریح، می‌توانید جاذبه را پیدا کنید.
  • آدرس بقعه سبزقبا: دزفول، خیابان امام‌خمینی، بعد از خیابان سی‌متری
  • لوکیشن بقعه سبز قبا بر روی نقشه گوگل مپ

 ۱۳- موزه مردم شناسی دزفول در حمام کرناسیان

حمام سنتی کرناسیان و موزه مردم شناسی دزفول
منبع عکس: اینستاگرام

حمام کرناسیان و موزه مردم شناسی دزفول که در دل این حمام قرار گرفته است یکی از جاذبه های گردشگری دزفول به حساب می‌آید که پیشنهاد می‌کنیم در برنامه سفر و گردش خود قرار دهید. اینجا به مانند موزه زمان است که در آن با نحوه زندگی، پوشش و آداب مردم قدیم آشنا می‌شوید. بنای حمام بازمانده از دوره زندیه است که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده.

این حمام بعد از بازسازی به موزه‌ای برای بازدید مردم تبدیل شده است. نمای آجری، سردر کوچک، ستون‌ها، سقف قوس‌دار و تمام جزئیاتی که در این ساختمان می‌بینید از جذابیت‌های معماری آن زمان است که به خوبی به آن پرداخته شده است.

  • مسیر دسترسی: برای بازدید از موزه مردم شناسی باید در حاشیه رود دز و بافت قدیمی دزفول قرار بگیرید. در خیابان ساحلی و محله کرناسیان به راحتی می‌توانید این موزه و حمام را پیدا کنید.
  • آدرس موزه مردم شناسی: دزفول، خیابان سی متری، محله کرناسیان
  • لوکیشن موزه مردم شناسی دزفول بر روی نقشه گوگل مپ

۱۴- دژ تاریخی ممد علی خان

آبشارهای روان در دل کوه‌های دژ محمد علی خان و طبیعت سبز زیبای اطراف
منبع عکس: گوگل مپ

دژ محمد علی خان یا به قول دزفولی‌ها، ممدعلی خان بختیاری از جاذبه‌های رویایی و چشم‌نواز دزفول است. قله با شکوه این دژ با ارتفاع ۱۵۵۰ متر در همسایگی کوه هفت تنان دیده می‌شود که عظمت آن را به رخ می‌کشد. این جاذبه دیدنی نام خود را از محمد علی خان اول و محمد علی خان دوم، خان‌های ایل چهار لنگ بختیاری می‌گیرد که علیه حاکمان ظالم آن زمان در لرستان و خوزستان مبارزه می‌کردند.

دژ سر دشت، دز استوار، دز، مندزون نام‌های دیگری هستند که بر روی این اثر تاریخی و طبیعی گذاشته‌اند. این دژ، کاربرد نظامی داشته و به مانند بسیاری از دژهای استراتژیکی، تنها یک در برای ورود و خروج دارد. از جنبه تاریخی این جاذبه که بگذریم، آبشارهای طبیعی و موقتی که در فصل بهار و زمستان از بلندای کوه سرازیر می‌شوند و طبیعت سبز و مخملی اینجا، چاره‌ای جز حیرت و سکوت به مخاطبان خود نمی‌دهد. بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه، روزهای بارانی و پس از آن است.

۱۵- منطقه صوفی احمد

تصویری از بقعه صوفی احمد در دامنه کوهستان
منبع عکس: گوگل مپ

منطقه صوفی احمد یکی از جاهای دیدنی دزفول است که در شمال شهر قرار دارد. طبیعت بی‌نظیر اینجا را به یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های دزفول بین گردشگران تبدیل کرده است. صوفی احمد یکی از قدیمی‌ترین روستاهای خوش آب و هوای دزفول است که در نزدیکی رودخانه دز قرار دارد. برای حضور در این روستا باید به بخش شهیون و منطقه‌ای به نام بوسونک بروید.
آرامگاه صوفی احمد نیز در دامنه کوهستان قرار دارد. گفته می‌شود صوفی احمد مرد دینداری از مریدان و سفیران امام رضا بوده که برای انجام ماموریت به این منطقه می‌آید و در همین جا از دنیا می‌رود. دوچرخه سواری، کوهنوردی، شنا، ماهیگیری و قایق سواری از تفریحاتی هستند که علاوه بر طبیعت گردی، در این منطقه می‌توانید داشته باشید.

  • مسیر دسترسی: ابتدا باید از سمت جاده فرعی روستای حسن آقا که در جاده اصلی شهیون قرار دارد، از روستاهای حسن آقا و دارک عبور کنید و در روستای دارک به سمت منطقه پرچوک بیایید. از اینجا به بعد به منطقه بوسونک می‌رسید که روستای صوفی احمد در آن قرار دارد.
  • آدرس صوفی احمد: جاده دزفول شهیون، منطقه بوسونک
  • لوکیشن روستای صوفی احمد بر روی نقشه گوگل مپ
جاهای دیدنی شوشتر، شهری که تمدن و تاریخ را در آغوش دارد
ادامه مطلب

۱۶- آرامگاه یعقوب لیث صفاری از جاهای دیدنی دزفول

بقعه آجری آرامگاه یعقوب لیث صفاری از جاذبه های دیدنی دزفول
منبع عکس: گوگل مپ

یکی دیگر از مناطق تاریخی، گردشگری و مذهبی در دزفول، آرامگاه یعقوب لیث صفاری است. این شخص در واقع پاسدار زبان فارسی در زمان خود بوده که با واکنش‌های تند پادشاه آن دوران مواجه می‌شود.
معماری زیبای آرامگاه یعقوب لیث صفاری که گنبدی مخروطی شکل و دندانه‌دار است، بسیار جالب و چشم نواز می‌باشد. آرامگاه یعقوب لیث صفاری را در کنار جاذبه منطقه باستانی جندی شاپور می‌توانید پیدا کنید.

  • مسیر دسترسی: در ۱۰ کیلومتری شمال دزفول، شوشتر باید راهی روستای شاه آباد شوید. در سمت راست جاده، بعد از منطقه سیاه منصور به این جاذبه می‌رسید.
  • آدرس آرامگاه یعقوب لیث صفاری: شهرستان دزفول، ۱۰ کیلومتری جاده دزفول – شوشتر، منطقه سیاه منصور
  • لوکیشن آرامگاه یعقوب لیث صفاری بر روی نقشه گوگل مپ

۱۷- خانه تاریخی سوزنگر

نمایی از آجرکاری‌های زیبای ایوان طبقه دوم خانه تاریخی سوزنگر دزفول
منبع عکس: گوگل مپ

خانه تاریخی سوزنگر، از جاهای دیدنی شهرستان دزفول است که شما را به دوران قدیم و معماری چشم نواز آن زمان می‌برد. در دزفول، خانه‌های تاریخی متعددی وجود دارد که نشان از اصالت و جریان زندگی در طول دوران مختلف در آن دارد. تزیینات به کار رفته و آجرکاری‌های بسیار زیبا،جلوه این بنا را دوچندان کرده است. قدمت خانه سوزنگر به دوران پادشاهی قاجار می‌رسد و سبک معماری آن دوران را یادآور می‌شود که با عبور از در چوبی، وارد هشتی این خانه دو طبقه می‌شوید.

  • مسیر دسترسی: برای بازدید از خانه تاریخی سوزنگر باید به سمت میدان امام خمینی بروید و سپس وارد خیابان طالقانی شوید. از اینجا به بعد باید از کوچه پس کوچه‌هایی که به خیابان وصل شده‌اند خانه تاریخی سوزنگر را در کوچه شهدا پیدا کنید.
  • آدرس خانه سوزنگر: خیابان طالقانی، کوچه شهدا
  • لوکیشن خانه تاریخی سوزنگر بر روی نقشه گوگل مپ

سایر جاهای دیدنی دزفول

آرامگاه یعقوب لیث صفاری و طبیعت رویایی دزفول
منبع عکس: اینستاگرام

در سفر تفریحی گردشگری به اینجا، اگر فرصت اقامت بیشتری داشتید؛ پیشنهاد می کنیم به سایر جاهای دیدنی دزفول که در ادامه معرفی می‌کنیم نیز سری بزنید.

  • محوطه باستانی چغامیش
  • صوفی احمد
  • روستای نورآباد
  • روستای گاومیر
  • دژ تاریخی ممد علی خان
  • آرامگاه یعقوب لیث صفاری

هتل های دزفول برای اقامت در این شهر پرجاذبه

نمای ساختمان هتل آسمان جنوب از هتل های دزفول
منبع عکس: گوگل مپ

برخی از گردشگران، دزفول را برای طبیعت‌گری انتخاب می‌کنند و ترجیح می‌دهند شب‌مانی در طبیعت را برای اقامت در این سفر داشته باشند. بسیاری از گردشگران نیز هتل های دزفول را برای اقامت در این شهر پرجاذبه انتخاب می‌کنند تا بدون دغدغه به بازدید از جاذبه های گردشگری دزفول بپردازند. در ادامه، برخی از هتل های این شهر را معرفی خواهیم کرد.

جاهای دیدنی سردشت دزفول

دو تصویر از منطقه رویایی و سرسبز سردشت از جاهای دیدنی دزفول
منبع عکس: اینستاگرام

سردشت دزفول از جذاب‌ترین بخش‌های دیدنی این شهر است که با طبیعت بکر خود گردشگران را غافل‌گیر می‌کند. فصل زمستان و بهار، بهشت این منطقه است و بیشترین تعداد گردشگر را پذیرا می‌شود. در ادامه جاهای دیدنی سردشت دزفول را معرفی خواهیم کرد تا بتوانید در برنامه‌ریزی سفر خود قرار دهید.

  • آبشار و دژ محمدعلی‌خان
  • جاده و دریاچه میانه
  • یخچال برفی طبیعی
  • کوه هفت‌تنان
  • روستای گردشگری پامنار
  • روستاهای سرسبز گاومیر و نورآباد
  • روستای تاریخی و سنگی لیوس
  • آرامگاه سنگی پیرفزک و پیر هفت‌تنان

جاهای دیدنی دزفول در شب

نمای از بالای دریاچه و جزیره زیبای شهیون
منبع عکس: اینستاگرام

دزفول شب‌های زنده و دلنشینی دارد که گردشگران و اهالی آن، برای فرار از روزهای گرم آن را پر شور و پر رونق ساخته‌اند. جاهای دیدنی دزفول در شب، فرصتی به گردشگران می‌دهد تا از تمام لحظات حضور در این شهر تاریخی و جذاب استفاده کنند.

  • بقعه شاه رکن الدین
  • سبز قبا
  • آرامگاه یعقوب لیث صفاری
  • خانه سوزنگر
  • خانه تیزنو
  • مسجد جامع دزفول
  • پل قدیم دزفول

جاهای دیدنی دزفول و اندیمشک

دو تصویر از رود زیبا و زلال دز از دیدنی های دو شهر دزفول و اندیمشک
منبع عکس: اینستاگرام

اندیمشک، شهری در همسایگی دزفول؛ لذت گردش و تفریح در شمال خوزستان را به گردشگران این منطقه هدیه می‌دهد. با وجود نزدیکی این دو شهر و فاصله کم در حدود ۱۰ کیلومتر، جاهای دیدنی دزفول و اندیمشک را باید در برنامه سفر خود قرار دهید. برای این گردش جذاب از لیست زیر می‌توانید کمک بگیرید.

  • منطقه شکارممنوع چهل‌پا
  • سد دز
  • سد کرخه
  • منطقه گردشگری منگره
  • منطقه چال‌کندی
  • قلعه حسینی
  • قلعه باستانی رزه یا رزمان
  • امامزاده شاهزاده احمد
  • پل صیحه
  • دژ سرقلا

کلام پایانی

در سفر به دزفول جز زیبایی و شکوه چیزی نمی‌بینید، از مردمان شیرین زبان و اصیل تا طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی هر کدام به‌خوبی چهره دلربای این دیار را به نمایش می‌گذارند. جاهای دیدنی دزفول را در این مقاله معرفی کردیم تا گنج خوزستان را بهتر بشناسید و راهنمای گردشتان باشد. اگر شما نیز تجربه بازدید از جاذبه های دیدنی دزفول را دارید، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

همچنین بخوانید:

جاهای دیدنی شوشتر

جاهای دیدنی شوش

5/5 - (7 امتیاز)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر