برای سفر كردن هر شخصی با هر سلیقه ای محلی مناسب را انتخاب كرده و با رزرو هتل های تهران و تهیه وسیله سفر و یك برنامه ریزی به محل مورد نظر سفر می كند. اغلب ما حتی برای یكبار هم كه شده به شهر “تهران” سفر كرده ایم. ولی اكثر افراد حتی محلی های ساكن پایتخت كمتر از موزه ها، باغ ها و زیبایی های درون شهر با خبر هستند. در این مقاله به شما خواهیم گفت كه باغ موزه هنر ایرانی تهران كجاست؟ و چگونه می توانیم از آن بازدید كنیم. باغ موزه هنر ایرانی تهران آدرس بسیار ساده و دسترسی بسیار راحت به وسایل نقلیه عمومی از جمله مترو و اتوبوس و تاكسی دارد. قطعا بیشتر ما نام محله “تجریش” را شنیده ایم و یا به زیارت امامزاده صالح(ع) در “تجریش” رفته ایم. با رفتن به میدان “تجریش” در شمال تهران و ورود به خیابان شهید “دربندی” و در ادامه دم گذاشتن به خیابان دكتر “حسابی”، می توان خود را به باغ موزه زیبا و كم نظیر هنر ایرانی “تهران” رساند.
موزه ها و باغ موزه ها در عمل تفاوت های چشم گیری دارند. ولی هر دو آن ها محل هایی هستند برای جمع آوری و نگهداری و به نمایش گذاشتن آثار باستانی و صنایع دستی و آشنا كردن مردم با گذشته فرهنگی و تاریخی كشور ها. باغ موزه ها به محل های هستند كه آثار تاریخی را در محلی كه اغلب باغ ها و عمارت هایی كه خود نیز پیشینه تاریخی دارند جای می دهند و می توان از فضای زیبا و غالبا سرسبز آن ها نیز استفاده كرد. باغ موزه هنرهای ایرانی تهران نیز در محیطی سرسبز و فوق العاده جغرافیایی در یكی از بهترین مناطق شهر “تهران” واقع شده است.
عمارت و باغ پیشینه ای مربوط به دوران رضا شاه حدود سال 1310 هجری شمسی دارد. در آن زمان این مجموعه متعلق به همسر یكی از نظامیان وقت به نام (سپهبد ابراهیمی) بوده و ملكی شخصی به حساب می آمده. پس از انقلاب شكوهمند اسلامی سال ها این عمارت و باغ سرسبز در اختیار خانه سینما بوده و در حدود سال 1385 با تغییر كاربری به باغ موزه فعلی تغییر یافت. البته در آن سال بسیاری از قسمت های این مجموعه بازسازی و ترمیم شد.
از نقاط قوت این مجموعه كه در بدو ورود چشم هر بیننده ای را به خود جذب می كند، ماكت های آثار تاریخی و بنا های ساخته شده در گوشه گوشه كشور می باشد كه در مقیاسی كوچكتر و با ظرافت خاص ساخته شده است. اساتید بنامی در ساخت این ماكت ها دست داشته اند. البته بسیاری از آن ها به مناسبت جشن های شاهنشاهی در سال های قبل از انقلاب در كشور های دیگر ساخته شده و به ایران آورده شده اند. هم اكنون این ماكت های زیبا كه با قدم زدن در بین آن ها می توان سفری كوتاه در دل تاریخ استان های گوناگون ایران داشت، از جمله زیباترین آثار به جای مانده از آن دوران می باشد.
در بین این ماكت ها كه از لحاظ معماری و دقت از كم نظیر ترین آثار دیده شده در كشور می باشند می توان به برج آزادی تهران، برج میلاد تهران (كه تنها اثری است كه از لحاظ جنس و نوع سازه با بقیه آثار متفاوت است)، گنبد قابوس، سی و سه پل، هشت بهشت، مقبره دانیال نبی(ع)، باغ فین كاشان، نقش رستم و بسیاری دیگر از آثار زیبا و تاریخی كشور اشاره كرد. قرار گرفتن این ماكت ها در بین فضای زیبا و سرسبز باغ، هر گردشگری را ساعت ها به تفكر و پرسه زدن در بین آن ها وادار می كند. شاید از مزایای باغ موزه ها نسبت به موزه هایی كه در فضای بسته قرار گرفته اند همین موضوع باشد. همچنین قرار گرفتن فروشگاه های صنایع دستی و هنری در این باغ موزه فرصتی برای بازار گردی و خرید صنایع دستی بسیار متنوع را برای بازدید كنندگان را فراهم كرده است.
در نزدیكی این باغ موزه می توان به امامزاده صالح(ع) كه در میدان “تجریش” قرار گرفته است اشاره كرد. محدوده “تجریش” شهر “تهران” دنیایی از زیبایی ها می باشد. از بازار سنتی “تجریش” گرفته تا بازار “قائم” و حتی بهترین رستوران های شهر “تهران” در این منطقه واقع شده اند. با پیاده روی در در پیاده راه مقصود بیگ و گذر از باغ فردوس كه همگی در اطراف باغ موزه هنر ایرانی تهران قرار گرفته اند می توان ساعت ها به تفریح و گردش پرداخت. باغ موزه هنر ایرانی در اغلب ایام سال به جز ایام سوگواری و شهادت ائمه از حدود ساعت 9 صبح آماده پذیرایی از بازدیدكنندگان و گردشگران می باشد.