جاده ساحلی چابهار-بریس:
این زیبا و رویایی در استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته است. اما جاذبه های این جاده بسیار دیدنی است. برای مثال سواحل صخره ای موجود در اوایل این جاده پر از حفره هایی است که در اثر فرسایش به وجود آمده اند. با برخورد امواج به صخره ها، این حفره ها پر از آب شده و آب از آنها بیرون می جهد. ارتفاع پرش آب که به موج افشان معروف است، گاه به ۲۰ متر می رسد.
پس از طی مسافتی ۱۵ کیلومتری به تپه هایی می رسیم که محیطی مناسب را برای جمع آوری آب های جاری باران به وجود آورده است. وسعت این مکان که به تالاب لیپار مشهور است، به حدود ۱۴ کیلومتر می رسد.
پس از پیمودن ۳۵ کیلومتر، به کوه های مینیاتوری یا مریخی می رسیم. شکل خاص این کوه ها برای بسیاری از افراد جالب به نظر می رسد. بعد از گذشتن از این کوه ها به درختی تنومند می رسیم که قطر تنه آن به چند ده متر می رسد. درخت انجیر معابد میوه ای شبیه به انجیر دارد.
جاده اسالم به خلخال:
این جاده زیبا دو استان گیلان و اردبیل را به یکدیگر متصل می کند. با اینکه طول این جاده ۷۰ کیلومتر می باشد، اما زیبایی های منحصر به فرد آن سبب شده تا این جاده یکی از زیباترین جاده ها در جهان محسوب گردد.
این جاده جنگلی زیبا اغلب در فصل زمستان به علت بارش زیاد برف مسدود می باشد. پیچ و تاب جاده اسالم به خلخال شما را از میان دشت های سر سبز و دامنه های زیبای کوه ها می گذراند.
جاده رامسر به جواهرده:
جواهرده یک روستای رویایی بر فراز رشته کوه هم جوار رامسر است. مسیری که شهر رامسر را به این روستا مرتبط می سازد، یک جاده آسفالت زیبا و دیدنی است. البته بخش هایی از جاده به علت عبور آب باران دچار فرسایش گشته است. در اغلب فصول سال، این جاده از مه پوشیده شده است.
گردنه حیران:
گردنه حیران در مسیر آستارا به اردبیل واقع شده است. این منطقه بکر طبیعی به عنوان زیباترین گردنه طبیعی در جهان شناخته می شود که به آن بهشت آسیا می گویند. این گردنه مشهور در میان انبوه درختان جنگلی قرار گرفته است و بافت طبیعی اطراف آن به جذابیت این مکان افزوده است.
گردنه حیران به دلیل آب و هوای بارانی و معتدل منطقه، در اغلب سال توسط مه غلیظی پوشیده شده ااست. کندوهای عسل یکی از مهم ترین مواردی است که در مسیر به وفور خواهید دید.
جاده هراز:
جاده هراز یکی از معروف ترین جاده های کشور محسوب می شود. زیبایی های طبیعی حومه این جاده، سبب شده تا هر ساله افراد زیادی از آن برای پیمودن مسیر شمال کشور استفاده کنند.
هنگام پیمودن این جاده می توانید از دره گل زرد دیدن نمایید. این منطقه ییلاقی در جنوب قله گل زرد واقع شده است. همچنین آبشار ملک بهمن در جاده هراز به شونادشت قرار گرفته است. قلعه ای به همین نام نیز در کنار آبشار وجود دارد که پیشینه آن به دوره ساسانیان باز می گردد.
آبگرم لاریجان نیز یکی دیگر از جاذبه های موجود در مسیر جاده هراز است. این چشمه آبگرم در حاشیه شمالی دره رودخانه هراز قرار گرفته است. همچنین می توان از طریق این جاده مهم به دره زیبای منظریه در منطقه پلور رسید.
جاده چالوس:
جاده چالوس یا همان جاده هزار چم در ۱۲ آذر ماه سال ۱۳۱۲ افتتاح شد و اکنون این جاده زیبا ۸۵ سال دارد. نام رسمی این جاده در حقیقت جاده ۵۹ است. طول جاده چالوس در حدود ۱۶۳ کیلومتر می باشد.
جاده هجیج به اورامانات:
اگر جاده پاوه به هجیج را ادامه دهید به زیبایی های بسیاری می رسید. عرض کم جاده و شیب تند آن مانع لذت بردن شما از مناظر اطراف نمی شود. رود پر آب سیروان در جوار این جاده قرار دارد و باعث ایجاد آبشارهای زیادی شده است.
جاده طبس به خور و بیابانک:
اما تنها جاده هایی با پوشش جنگلی زیبا نیستند. جاده های کویری نیز زیبایی های مختص به خود را دارند. برای مثال جاده طبس به خور و بیابانک یکی از جاده های منحصر به فرد کشور محسوب می گردد.
این جاده از دل کویری مملو از نمک می گذرد. اما در فصل زمستان می توانید منظره عجیبی را در این جاده ببینید. بازتاب غروب خورشید در دو طرف جاده این حس را به شما القا خواهد کرد که این مسیر از میان دریا می گذرد.
اما در واقع این امر چیزی جز انعکاس نور خورشید بر روی نمک نیست. همچنین می توان از طریق این جاده تپه های ماسه ای، قلعه اسماعیلی و سدهای تاریخی موجود در این منطقه دیدن نمود.