اطلاعات مهم درباره ی ویروس زیکا
مهم ترین علائم رایج بنا به گفته ی CDC، تب، جوش یا خارش پوستی، درد مفاصل و ورم چشم است و همینطور درد عضلات و سردرد را نیز می توان نام برد. اگرچه بستری شدن معمول نیست و علائم خفیف هستند، اگر این شرایط را پس از سفر به مناطق تحت تاثیر ویروس دارید، مهم است که به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. CDC هشدار می دهد که این علائم مشابه به تب دِنگو و چیکانگانیا (دو بیماری که ناقل آن پشه است) است، بنابراین یک آزمایش خون برای تشخیص بیماری لازم است. نشانه های زیکا می تواند تا یک هفته باقی بماند و زمان لازم برای قرار گرفتن در معرض نشانه ها مشخص نیست، اما باور بر این است که بین چند روز تا یک هفته زمان می برد.
در صورت سفر به این مناطق چه باید کرد
در حال حاضر هیچ واکسن یا دارویی برای این ویروس نیست، بنابراین راهکار اصلی، جلوگیری از گزیدگی توسط پشه است. استفاده از مواد دورکننده ی حشرات تایید شده توسط EPA (آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا)، پوشاندن پوست در معرض گزیدگی، پوشیدن لباس های با رنگ روشن، خوابیدن در اتاق های بسته و پوشیدن لباس ها و تجهیزات محافظتی می تواند به جلوگیری از گزیدگی کمک کند.
بعد از سفر به کشورهای با خطر ویروس زیکا
CDC توصیه می کند پیشگیری های زیر را پس از سفر به کشورهای با خطر زیکا مانند آنگولا رعایت کنید:
اگر به ]آنگولا[ سفر می کنید، باید مواردی را برای جلوگیری از گزیدگی پشه به مدت سه هفته پس از سفر رعایت کنید حتی اگر احساس مریضی نمی کنید، تا با این پیشگیری زیکا را به پشه های غیر ناقل منتقل نکنید که به دیگر افراد منتقل نشود.
اگر به ]آنگولا[ سفر کرده اید و همسرتان باردار است، باید از کاندوم استفاده کرده یا در طول بارداری رابطه جنسی برقرار نکنید.
• اگر تب شما با خارش پوستی، درد مفاصل یا سرخی چشم ها گسترش یافت، با پزشکتان صحبت نمایید. به وی در مورد سفرتان اطلاعات بدهید.
• برای تسکین تب و درد استامینوفن مصرف کنید. از مصرف آسپیرین، محصولات حاوی آسپیرین یا دیگر داروهای غیر استروئیدی مسکن مانند ایبوپروفن خودداری کنید.
• تا می توانید استراحت کنید و مایعات زیاد بنوشید.
اگر باردار هستید:
• با یک پزشک یا مشاور پس از سفرتان صحبت کنید، حتی اگر احساس بیماری نمی کنید. مسافران بازگشته از ]آنگولا[، یا کسانی که رابطه جنسی پر خطر داشته اند باید مورد معاینه ی ابتلا به ویروس زیکا قرار بگیرند.
• اگر تب یا خارش پوست، درد مفاصل یا قرمزی چشمتان ادامه پیدا کرد، با پزشکتان فورا صحبت و درباره ی سفرتان یا رابطه جنسی محافظت نشده ی خود توضیح دهید.
• اگر علائم را ندارید، در صورت مراجعه به پزشک، معاینه باید تا 12 هفته پس از بازگشتتان از سفر یا آخرین رابطه ی جنسی محافظت نشده صورت گیرد.
از آنجایی که وضعیت بطور مدام تغییر می کند، حتما سایت مرکز CDC را برای دریافت آخرین پیشرفت ها در این مناطق بررسی کنید.
CDC پیشنهاد می دهد مسافرینی که باردار هستند یا قصد بارداری دارند، سفر به مناطق شیوع ویروس زیکا را به تاخیر بیندازند. تمام مسافرینی که می خواهند به مناطق مبتلا به ویروس بروند باید پیش از حرکت با پزشک مشورت کرده و پیشگیری های لازم برای جلوگیری از پشه گزیدگی در طول مسافرت را انجام دهند.