خانه >> ایرانگردی >> موزه بزرگ خراسان مشهد،تاریخی و مدرن
موزه بزرگ خراسان مشهد،تاریخی و مدرن

موزه بزرگ خراسان مشهد،تاریخی و مدرن

موزه ها عرصه نمایش تاریخ و فرهنگ و ادب هر مرز و بومی هستند؛ جایی که با قدم زدن در آن و دیدن اشیاء به نمایش گذاشته شده آن گشتی در گذشته میهن خود و یا دیگری می زنید. تاریخ و فرهنگ یک ملت نقش پررنگی در معرفی یک کشور در سطح ملی و بین المللی دارد. در میان موزه های کوچک و بزرگ کشور و جاهای دیدنی مشهد، موزه بزرگ خراسان موزه ای منحصر به فرد است که با جدیدترین تجهیزات، امکانات و اقدامات امنیتی و حفاظتی در سطح استاندارهای جهانی ساخته شده است. در این موزه آرشیو غنی از عکس و فیلم و آثار تاریخی متعلق به دوران اسلامی پیدا می کنید. هر زمانی که به مشهد سفر کردید بهتر است پیش از بازدید از این موزه تماشایی، برای انتخاب یکی از هتل های مشهد مانند هتل قصر طلایی مشهد اقدام نمایید..

مسیر دسترسی به موزه

موزه بزرگ خراسان آدرس بسیار سرراستی دارد و به راحتی می توان از طریق بوستان زیبای کوه سنگی به آن دسترسی پیدا کرد. مسیرهای دسترسی مختلفی برای این موزه در نظر گرفته شده است که عبارتنداز ورودی کوهسنگی، ورودی پمپ بنزین و ورودی بزرگراه شهید کلانتری؛ در صورتی که پیاده به موزه می روید باید از مسیر پیاده روی که در ورودی اصلی کوهسنگی قرار دارد بروید. زمان بازدید از موزه بزرگ خراسان همه روزه از ساعت 8 صبح الی 5 عصر است.

مشخصات موزه بزرگ خراسان مشهد

سال های پیش از وقوع انقلاب اسلامی پیشنهادات زیادی برای احداث موزه ای بزرگ در خراسان وجود داشت ولی شرایط ایجاد شده و فضای انقلابی مانع از ایجاد آن شد تا اینکه در سال 1371 دوباره فکر ایجاد موزه در خراسان دوباره به جریان افتاد. مسابقه ای طراحی شد و طرح های پیشنهادی زیادی در مورد نحوه ایجاد موزه پیشنهاد شد. از میان آن ها طرح دکتر محمد امین میرفندرسکی پذیرفته شد. این طرح با الهام گرفتن از بنای معروف عمارت خورشید ترسیم شده بود. عمارت خورشید به فرمان نادرشاه افشار برای نگهداری جواهرات و غنائم جنگی در کلات احداث شده است.
شهرداری مشهد برای احداث موزه بزرگ خراسان، پارک کوهسنگی را در نظر گرفت و 4900 متر مربع از زمین های این بوستان را به اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد واگذار کرد. در سال 1382 احداث موزه آغاز و در سال 1393 افتتاح شد. در ساخت این موزه از تکنولوژی های نوین و با حد استاندارد بالایی استفاده شده و معماری آن معماری ایرانی و اسلامی است. آینه کاری های پراکنده و سنگ کاری در آن به کار رفته است. این موزه 12 طبقه دارد. بخشی از آن به احترام طراح آن به نام دکتر میرفندرسکی نامگذاری شده است.

بخش های موزه بزرگ خراسان

1- مخزنی برای نگهداری سازه های معماری و اشیاء تاریخی: این مکان با امکانات بسیار مجهز امنیتی ساخته شده است. ضد زلزله و ضد حریق است و حتی از آسیب های جنگی در امان است.
2- آزمایشگاه مرمت آثار و لوازم تاریخی: در این قسمت کارگاهی برای مرمت اشیاء و آزمایشگاهی برای حفاظت از آنها دارد. پژوهش ها و مطالعاتی که لازم است در این قسمت انجام می شود. همچنین در این قسمت مستندسازی صورت می گیرد.
3- کتابخانه: در این کتابخانه 5000 جلد کتاب های تخصصی و اسناد تاریخی و عکس وجود دارد. کتاب هایی که در آن وجود دارند در مورد تمدن و تاریخ، صنایع دستی و گردشگری، موزه داری و هنر هستند. محل قرار گرفتن کتابخانه طبقه همکف موزه است و علاقه مندان و پژوهشگران به آنجا مراجعه کرده و عضو شوند و از منابع غنی آن استفاده کنند.
4- سالن اجتماعات: این سالن مجهزترین امکانات سمعی و بصری را داراست و 140 نفر جمعیت را پوشش می دهد.

کتابخانه
سالن اجتماعات

5- سالن های نمایش: این سالن ها 2700 مترمربع است و نمایشگاه های مربوط در این قسمت برگزار می شوند. در طبقه منفی دو قرار دارد. در داخل سالن اجتماعات محلی برای برقراری نمایشگاه ها، اتاق های رختکن و گریم و سالن پذیرایی قرار دارد.
سالن های نمایش
6- موزه: در طبقات همکف و طبقه اول و طبقه دوم موزه قرار دارد که اشیاء تاریخی در آنجا نمایش داده می شوند. مساحت آن 4000 مترمربع است. در این موزه ها سفال، منسوجات و خط و نقاشی ارائه می شود. همچنین اشیاء متعلق به قرون اسلامی تا قرن 14 نمایش داده شده اند.یکی از زیباترین چیزهایی که در این موزه می بینید قرآن های منسوب به امامان هستند که بر روی پوست آهو و به خط کوفی نوشته شده اند.
عکسی از قرآن خطی موزه بزرگ خراسان
قرآن های منسوب به حضرت علی
اشیاء نمایش گذاشته شده در موزه که در قسمت پیش از تاریخ آن قرار دارند شامل سفال ها و ابزارهای سنگی مانند ساطور و تراشه هستند. پیکرک های سنگی زیبایی نیز در این قسمت نمایش داده شده اند مانند پیکرک الهه مادر که متعلق به دوران پیش از تاریخ است.در بخش تاریخی موزه آثار مربوط به دوران هخامنشیان، سلوکیان، اشکانیان و ساسانیان به نمایش گذاشته شده است. مشهد در دوران هخامنشی و اشکانی پارساوا یا پارتاوا نام داشت. ساسانیان به آن سرزمین خورشید می گفتند.در بخش اسلامی موزه نیز نمایشی از فرش، منسوجات، سفال، شیشه، قرآن های نفیس، فلز، چوب و نگارگری ها و کتابت ها را مشاهده می کنید.
پیکرک الهه مادر

ظرف سفالی متعلق به قرن 2 قبل از میلاد

محراب

در این موزه فروشگاه و نمایشگاهی برای ارائه سنگ ها و جواهرات وجود دارد. در آنجا زیورآلاتی که با سنگ های قیمتی ساخته شده اند و همچنین صنایع دستی به فروش می رسند. بیشترین آثار آن متعلق به فیروزه است زیرا در توس معدن فیروزه وجود دارد و این معدن قدیمی ترین و بهترین معدن دنیا از نظر کیفیت است که قدمتی بالای 5000 سال دارد. در بین مردم این باور مذهبی که استفاده از سنگ عقیق و فیروزه در نماز و هنگام عبادت موجب برکت است وجود دارد.
تمبر

بهترین زمان سفر به مشهد

بسیاری از گردشگران برای آنکه بتوانند از جاذبه های دیدنی شهر مشهد به راحتی دیدن کنند به دنبال یافتن بهترین زمان برای سفر به این شهر هستند. با این حال بهترین زمان برای سفر از دیدگاه هر فرد تعریف متفاوتی دارد. اگر قصد دارید در ایامی به مشهد سفر کنید که شرایط آب و هوایی مناسب باشد بهترین انتخاب فصل بهار است چراکه این شهر به سبب موقعیت جغرافیایی دارای تابستان های گرم و خشک و زمستان های بسیار سرد است.

امتیاز دهید (چپ بیشترین)
باغ موزه نگارستان تهران
ادامه مطلب

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر