خانه >> جهانگردی >> زیباترین کتابخانه های جهان 1
زیباترین کتابخانه های جهان 1

زیباترین کتابخانه های جهان 1

مطالعه کتاب گامی به سوی یادگیری علم است. تشویق و ترغیب افراد به مطالعه و کتاب خوانی سبب رشد علمی جامعه خواهد شد. مطالعه کتاب در فضای مناسب بهترین نتیجه را در پی دارد. کتابخانه های زیادی در سراسر جهان برای مطالعه بهتر افراد ساخته شده است.

اما ظاهر برخی از کتابخانه ها، دارای جلوه های معماری زیبایی است. این نوع از کتابخانه ها سبب جذب بیشتر افراد به مطالعه می شوند. سفر به کشورهای مختلف و بازدید از این کتابخانه های زیبا و منحصر به فرد، نیاز به رزرو آنلاین هتل دارد، تا مکانی مناسب جهت اقامت در سفر مهیا گردد.

کتابخانه ایالتی ویکتوریا در ملبورن استرالیا:
کتابخانه ویکتوریا در سال ۱۸۵۴ میلادی در منطقه ای به همین نام در شهر ملبورن ساخته شد. اولین اتاق مطالعه این کتاب خانه، اتاق مطالعه ملکه بود که در سال ۱۸۵۹ میلادی، ساخت آن به اتمام رسید. این مرکز برجسته فرهنگی، تا سال ۲۰۱۲ میلادی حدود ۲ میلیون و پانصد هزار کتاب را در خود جای داده بود.
ساختمان کتابخانه ویکتوریا در واقع از سه بخش اتاق مطالعه، کتابخانه هنر و سالن شطرنج تشکیل شده است. بخشی از ساختمان این کتابخانه در سال ۲۰۰۹ میلادی مورد مرمت قرار گرفت. کتابخانه ویکتوریا یکی از اولین کتابخانه های عمومی رایگان در جهان به شمار می رود.
کتابخانه ایالتی ویکتوریا در ملبورن استرالیا

مجموعه های زیادی در این کتابخانه نگهداری می شوند که به چند دسته کتب، منابع الکترونیکی، دست نوشته ها، مجلات، نقشه ها، نامه ها و یادداشت های روزانه و آثار هنری تقسیم می شوند. امروزه کتابخانه ویکتوریا به نمادی جهت ترویج کتاب خوانی در بین نوجوانان استرالیایی مبدل گشته است.

کتابخانه استارفیلد در مرکز خرید کوئکس:
در منطقه گانگنام شهر سئول (پایتخت کره جنوبی)، مرکز خرید بزرگی با نام کوئکس وجود دارد. کتابخانه ای در ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی با نام استارفیلد، در این مرکز ساخته شد که توجه بسیاری از افراد را به خود جلب نمود.
کتابخانه استارفیلد، مجموعه ای عظیم از کتاب های کره ای و انگلیسی را در خود جای داده است. وجود صندلی های فراوان سبب شده تا بسیاری از گردشگران و شهروندان کره ای، ساعاتی را به مطالعه در این کتابخانه بپردازند.
کتابخانه استارفیلد در مرکز خرید کوئکس
کتابخانه استارفیلد، مساحتی در حدود دو هزار متر مربع دارد. بیش از ۵۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه استارفیلد وجود دارد که به صورت رایگان در اختیار همه قرار می گیرد. با شروع سال جدید میلادی، یک درخت کریسمس از چیده شدن ۱۴ هزار کتاب در این کتابخانه ایجاد شد.
کتابخانه سر مربع در نیس:
نیس یکی از شهرهای پیشرفته کشور فرانسه است که کتابخانه ای جالب و زیبا در آن وجود دارد. ساچا سوسنو، یکی از هنرمندان فرانسوی است که ایده ساخت کتابخانه مرکزی شهر نیس را مطرح نمود.
کتابخانه سر مربع در نیس

این هنرمند طرح خود را اندیشیدن داخل جعبه معرفی کرده است. در این کتابخانه، جعبه ای خاکستری رنگ به عنوان سر یک انسان قرار داده شده است. ارتفاع این بنا ۳۰ متر می باشد. نورهای مختلف بر زیبایی و مفهوم بنا افزوده است.

کتابخانه لی دآن در روستای جیچی:
جیچی یکی از روستاهای اطراف پکن است. در این روستا کتابخانه ای تاسیس شده است که به مکانی مناسب جهت تجمع کتاب خوانان چینی مبدل گشته است. لی یآن به معنای کتاب خواندن در یک گوشه دنج است.
کتابخانه لی دآن در روستای جیچی
این کتابخانه در منطقه ای با طبیعت بکر و زیبا ساخته شده است. وجود یک برکه زیبا در میان درختان گردو و هلو، این کتابخانه را از سایر کتابخانه های زیبای جهان مجزا می سازد. تلاقی طبیعت و علم، سبب جذب هزاران چینی در آخر هفته ها به این کتابخانه می شود.

کتابخانه اشتوتگارت:

کتابخانه ای زیبا در شهر اشتوتگارت آلمان، به دست یک طراح کره ای ساخته شده است که از سبک معماری منحصر به فردی بهره می برد. طبقات منظم و هم شکل این کتابخانه، با رنگ سفید رنگ آمیزی شده اند.
کتابخانه اشتوتگارت
هر طبقه با پلکانی مخصوص به سایر طبقات متصل می گردد. قفسه های کتاب، در اطراف هر طبقه وجود دارند و هزاران جلد کتاب با موضوعات مختلف را در خود جای داده اند. نور پردازی این کتابخانه به گونه ای است که بر زیبایی نمای داخلی آن افزوده است. رنگ سفید بخش های داخلی باعث کاهش استفاده از لامپ های نور پردازی در طول روز می شوند.

کتابخانه کالج ترینیتی دوبلین:

این کتابخانه زیبا در ایرلند قرار دارد که بزرگترین کتابخانه این کشور محسوب می شود. کتابخانه کالج ترینیتی هم زمان با این دانشگاه در سال ۱۵۹۲ میلادی تاسیس شد. ۶ میلیون نسخه کتاب، مجله، روزنامه، نقشه و نسخ خطی و چاپی در این کتابخانه نگهداری می شود.
کتابخانه کالج ترینیتی دوبلین
کتاب های قدیمی موجود در این کتابخانه، دارای ارزش فراوانی هستند. برخی از لوکیشن های فیلم هری پاتر بر اساس الگوی این کتابخانه قدیمی و زیبا طراحی شده اند. دانشگاه و کتابخانه ترینیتی از جمله قدیمی ترین دانشگاه های این کشور به شمار می روند.

کتابخانه ملی در پریشتینا:

پریشتینا پایتخت کشور کوزوو می باشد. کتابخانه ملی کوزوو بر اساس معماری خاص که تلفیقی از هنر بیزانس و معماری اسلامی است، ساخته شده است. ساختمان این کتابخانه دارای ۹۹ گنبد است. این کتابخانه در سال ۱۹۷۴ میلادی، بر اساس طرحی از آندریا موتانیویچ ساخته شد.
ساختمان کتابخانه ملی کوزوو دارای سه طبقه مجزا است. سالن بزرگی در طبقه اول این کتابخانه قرار دارد که ۴۰۰ نفر به صورت هم زمان می توانند در آن به خواندن کتاب مشغول شوند. سالن ویژه دیگری برای کتابخوانی در طبقه دوم این کتابخانه قرار دارد. اما طبقه سوم کتابخانه ملی کوزوو، مکانی برای انجام تحقیق و مطالعات است.
کتابخانه ملی در پریشتینا
بر اساس نظر زلفیه رجبی، یکی از مسئولان این کتابخانه، ۹۹ گنبد ساختمان این کتابخانه نماد مغز انسان است که مکانی برای دریافت دانش تلقی می گردد. تاریخ افتتاح رسمی این کتابخانه ۲۵ نوامبر سال ۱۹۸۲ میلادی است. در برهه ای از تاریخ، این کتابخانه به مقر فرماندهان نظامی یوگسلاوی تبدیل شد.

کتابخانه دانشگاه هومبولت:

دانشگاه هومبولت در شهر برلین آلمان قرار دارد. کتابخانه این دانشگاه به صورت پلکانی طراحی شده است. دانشجویان دانشگاه هومبولت می توانند در هر یک از طبقات این کتابخانه به مطالعه کتاب بپردازند.
کتابخانه دانشگاه هومبولت
وجود صندلی و میزهای زیاد، استفاده تعداد زیادی از دانشجویان را به صورت هم زمان از این کتابخانه ساده نموده است. طراحی دکوراسیون داخلی کتابخانه هومبولت تماما از جنس چوب است.

کتابخانه تینجین بینهای:

یکی از شگفت انگیزترین کتابخانه های جهان در چین افتتاح شده است. کتابخانه تینجین بینهای، در واقع از ۵ طبقه مجزا ساخته شده است که حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار جلد کتاب را در خود جای داده است. یک گروه معماری هلندی، این کتابخانه را در مساحت ۳۴ هزار متر مربع ایجاد نموده است.
ساخت کتابخانه تینجین بینهای حدود سه سال زمان برده است. ساختار کروی و سفید رنگ این کتابخانه، شباهت بسیار زیادی به چشم انسان دارد. شکل چشم از داخل و خارج بنا به صورت واضح قابل مشاهده است. ظرفیت این کتابخانه زیبا و منحصر به فرد ۱۱۰ نفر است.
کتابخانه تینجین بینهای
در این کتابخانه، از قفسه های کتاب به عنوان راه پله استفاده شده است. این کتابخانه زیبا کوهی از کتاب را درون خود جای داده و سبب ترغیب هزاران نفر از مردم چین شده است.

کتابخانه جرج پی بادی:

کتابخانه جرج پی بادی در شهر مریلند آمریکا قرار دارد. این کتابخانه توسط یک فرد خیر به همین نام در شهر مریلند ساخته شد. کتابخانه جرج پی بادی دارای یک اتاق بلند در مرکز بنا است که افراد می توانند در آن به مطالعه انواع کتاب ها مشغول شوند.
کتابخانه جرج پی بادی
پنج بالکن موج دار نیز در این کتابخانه وجود دارد که به قفسه های کتاب ها متصل می شوند. سقف این کتابخانه از جنس شیشه است و نور را به صورت طبیعی به فضای داخل کتابخانه هدایت می کند. یکی از نکات جالب در مورد این کتابخانه، برگزاری مراسم ازدواج در آن است. زوج های دوست دار کتاب می توانند مراسم ازدواج خود را در کتابخانه زیبای جرج پی بادی برگزار نمایند.

قدیمی ترین دانشگاه های جهان
ادامه مطلب

امتیاز دهید (چپ بیشترین)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر