مراغه شهر بسیار زیبایی است که دیدنی های فراوانی دارد. از طرفی آب و هوای این شهر آن را به یک منطقه گردشگری در ایران تبدیل کرده است که همه ساله عده زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را به سمت خود فرا می خواند. این شهر به سبب قرارگیری در کنار کوه سهند و رودخانه ی صوفی چای طبیعتی بی نظیر دارد، به طوری که اگر در اواسط بهار تا اوایل پاییز به مراغه سفر کنید دلتان نمی اید آنجا را ترک بگویید.
برای رزرو هتل در مراغه به وب سایت ایران هتل آنلاین مراجعه کنید. نام مراغه را در کادر مربوطه تایپ و بعد از کلیک بر دکمه ی جست و جو لیست هتل های مراغه را مشاهده بفرمایید و بعد از بررسی آنها، یکی را به دلخواه انتخاب و رزرو کنید تا بابت محل اقامت در سفر آسوده خاطر باشید. از جمله ی این هتل ها هتل بزرگ مراغه است. هتلی بسیار زیبا که با چهار ستاره ی طلایی در بلوار شهید شکاری از شهر مراغه واقع شده است. هتل بزرگ مراغه فعالیت خود را در سال 1368 آغاز کرده و در سال 1385 بازسازی شده است. این هتل در گذشته با نام هتل دریا شناخته می شده است. هتل بزرگ مراغه در 4 طبقه با 70 باب اتاق با امکانات کامل رفاهی در کمال پاکیزکی با کارکنانی مجرب و غذاهایی خوشمزه آماده ی پذیرایی از مسافران می باشد. از جمله امکانات این هتل رستوران، سالن صبحانه خوری، کافی شاپ، سالن همایش، سالن ورزشی، استخر و سالن جشن است.
معرفی کلی
مراغه شهری زیبا از استان آذربایجان شرقی است که در ۱۳۰ کیلومتری تبریز (مرکز استان) واقع شده است. این شهر از سمت شمال با شهرستان تبریز، از شرق با بستان آباد و هشترود و چاراویماق، از غرب با بناب و عجب شیر و ملکان ورزقان و از جنوب به استان آذربایجان غربی می رسد. مراغه پس از تبریز بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر استان آذربایجان شرقی است. جالب است بدانید مراغه در زمان حکومت ایلخانان مغول پایتخت ایران بوده است. این شهرستان دارای ۳۰۰ اثر تاریخی و تپه های باستانی است که قدمت برخی از آنها به چندین هزار سال می رسد. این آثار مراغه را جزء ۱۰ شهرستان برتر تاریخی و فرهنگی کشور قرار داده است.
مراغه از لحاظ آب و هوایی به دو بخش جدا از هم تقسیم می شود. بخش شمالی شامل دامنه های جنوبی رشته کوه های سهند است و آب و هوایی کوهستانی دارد اما بخش مرکزی و جنوبی به شکل دشت و جلگه است و در آن سه رودخانه به نام های لیلان چای، مردوق چای و صوفی چای جریان دارد. آب و هوای مراغه در حالت کلی معتدل و تا حدی سرد است.
مهم ترین سوغات مراغه صابون و سجوق است. علاوه بر این دو، خشکبار مراغه، عسل طبیعی، شیرینی چای، دوشاب، باسلوق و حلوا نیز از سوغاتی های این شهر محسوب می شوند. زبان مردم مراغه ترکی آذربایجانی است اما مسیحیان ساکن مراغه به زبان ارمنی سخن می گویند.
رودخانه صوفی چای
این رودخانه با گذر از وسط شهر، زیبایی فوق العاده ای به آن می بخشد به طوری که خود به تنهایی کفایت می کند تا هر گردشگری مراغه را به عنوان مقصد سفر خود برگزیند. صوفی چای (صوفی رود) از دامنه های جنوب غربی کوه سهند و از آب شدن برف های کوهستان سرچشمه می گیرد. این رودخانه تمام مزارع و باغ های اراضی شهرستان مراغه را سیراب می کند و از جنوب آن وارد منطقه بناب می شود.
بازار مراغه
رصدخانه
رصدخانه مراغه علاوه بر کاربرد علمی، بنایی تاریخی است و متعلق به دوران حکومت هلاکوخان مغول است. این بنا به دستور وی در اواسط قرن هفتم هجری قمری یعنی در سال ۶۳۸ ساخته شده است. ساخت آن به مدیریت «خواجه نصیرالدین طوسی» وزیر هلاکوخان انجام شده است. آنچه امروزه از این بنا قابل رویت است بخشی از سازه ی اصلی است که در گذشته احداث شده و اکنون دارای چندین بنای مختلف از جمله رصدخانه، دانشگاه، مکانی برای کارکنان و دیگر ساختمان ها می باشد. از جمله تغییراتی که در ظاهر بنا داده شده ساخت یک سازه ی فلزی و کروی شکل سفید رنگ بر آن است که هیچ شباهتی به ساختار استوانه ای اولیه ندارد. این رصدخانه در بلندترین ناحیه شهر به نام «طالب خوان» قرار گرفته و در همه جای شهر قابل رویت است.
گنبد کبود
گنبد کبود برجی با طرح منشور ده وجهی با ارتفاع ده متر است. قدمت این بنا به دوران حکومت سلجوقیان می رسد. البته نظرات مختلفی در مورد زمان ساخت آن وجود دارد. برخی معتقدند این اثر متعلق به دوران حمله مغول ها به ایران و برخی دیگر بر این باورند که متعلق به پیش از این زمان است؛ در حالت کلی می توان زمان ساخت آن را بین سال های ۵۸۲ تا ۶۵۲ در نظر گرفت. گنبد کبود از معماری زیبا و تزینات چشم گیری برخوردار است و طبق کتیبه ای که در آن وجود دارد مدفن مادر «هلاکوخان» می باشد.
معبد مهر ورجوی
معبد مهر یک میراث ارزشمند مذهبی در ایران است که در روستای ورجوی مراغه قرار دارد. پژوهش های انجام شده توسط زنده یاد «پرویز ورجاوند» نشان می دهد که این بنا مرتبط با آیین مهرپرستی است که با گذر زمان تغییر و تحولاتی در آن صورت گرفته است. مهر یا میترا یعنی خدای نور و خورشید، یعنی خدایی که در خورشید جای دارد. قدمت معبد مهر به حدود ۲۵۰۰سال پیش می رسد و یکی از چهار معبد مهر معروف ایران و از قدیمی ترین آثار تاریخی آذربایجان شرقی است.
برج مقبره غفاریه
شهر مراغه دارای تعداد زیادی از برج ها و گنبدهای تاریخی مربوط به دوران قبل و بعد از اسلام، مخصوصا دوران حکومت سلجوقیان و ایلخانان است. یکی از این برج های تاریخی برج مقبره غفاریه یا گنبد غفاریه است که در شمال غربی شهر مراغه و در کنار رودخانه ی صافی چای قرار دارد. طبق گفته هایی که وجود دارد این برج مدفن «امیر شمس الدین قراسنقر» است.
موزه ایلخانی
موزه ایلخانی یک موزه تخصصی مربوط به دوران ایلخانان در شهرستان مراغه است. از آنجا که شهر مراغه در دوره ایلخانان مغول، مقر حکومتی و پایتخت ایران بوده است اشیا و آثار زیادی از آنان در این شهر باقی مانده است. آثاری از جمله انواع سفال، سکه، فلز، شیشه، کاشی، کتاب و … که می توان آنها را در این موزه مشاهده کرد. در واقع موزه ی تخصصی مراغه پایگاه اصلی آثار باقیمانده از دوران حکومت ایلخانان است که بازدید از آن برای گردشگران داخلی و خارجی، جالب و هیجان انگیز خواهد بود. این موزه در جوار مقبره شیخ رکنالدین اوحدی مراغهای در میان باغ سرسبزی مراغه قرار گرفته است.
آرامگاه آقالار و موزه سنگ نگاره های مراغه
موزه دیگری در شهرستان مراغه وجود دارد که با نام موزه سنگ نگاره ها شناخته می شود. این موزه در بافت تاریخی مراغه و در عمارتی به نام مقبره آقالار قرار دارد. ساختمان این موزه که یک بنای چهارضلعی آجری است متعلق به دوران حکومت زندیه است. نامی که اخیرا بر این موزه گذاشته شده موزه سنگ قبرهای تاریخی است. البته با نام موزه سنگ آقالار هم از آن یاد می شود. از جمله ویژگی های این بنا، پلان معماری، گنبد بزرگ مرکزی و رواق چهار طرف آن است که در اواخر قرن ۱۲ هجری قمری، در سال ۱۱۷۵ به فرمان «ضلالسلطان» به دلیل ارادت وی به «میر فتاح موسوی» احداث شده است. از جمله اثار باارزش موجود در این بنا می توان به سنگ قبرهای مرمری، گهواره ای و صندوقی مربوط به قرن هفتم و هشتم هجری قمری و نیز سنگ نوشته ها و قوچ های سنگی اشاره کرد.
کلیسای هوانس
خانه اشرف الملوک نبئی وند
آبشار گور داغ
غار کبوتر (هامپوئیل)
غار شگفت انگیز کبوتر یا به اصطلاح محلی ها «هامپوئیل» در فاصله ده کیلومتری از مراغه واقع شده است. دلیل نامگذاری آن وجود تعداد بسیار زیادی کبوتر در داخل غار است. چاه های عمیقی در این غار وجود دارد که در اطراف آنها رسوبات آهکی مناظر طبیعی زیبایی را پدید آورده اند. از دیگر جنبه های زیبای این غار وجود رودخانه ی مردی چای در پایین دست آن است. دهانه غار هامپوئیل ۸ متر عرض و ۲۵ تا ۴۰ متر ارتفاع دارد. در ورودی این غار، کتیبه ای وجود دارد که به زبان روسی است و تاریخی که بر آن درج شده سال ۱۹۲۵ میلادی را نشان می دهد.
پل سرچشمه (مردوق)
پل سرچشمه بنای باارزشی از دوران صفویه است که ساختار آن به شیوه معماری دوران ایلخانی شباهت دارد. نام این پل در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پل سرچشمه در ۱۲ کیلومتری جاده قدیم مراغه-هشترود قرار دارد و رود مردوق چای از زیر آن می گذرد. منشا آب این رودخانه هم مانند آبشار گور داغ ارتفاعات سهند است. در بازدید از این پل می توان علاوه بر مشاهده یک اثر تاریخی از مناظر زیبای طبیعت هم لذت فراوان برد.
گویچه قلعه
گویجه قلعه نام قلعه ای در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر مراغه است که در نزدیکی رودخانه «قوری چای» قرار گرفته است. از ویژگی های جالب توجه این قلعه، شکل گیری آن به صورت طبیعی است به طوری که انسان در ساخت آن هیچ نقشی نداشته است. معماری این قلعه به صورت صخره ای و دلیل نامگذاری آن سنگ های سبزی است که در منطقه وجود دارد. قدمت این اثر از هزاره قبل از میلاد مسیح (ع) تا اوایل دوران اسلامی تخمین زده شده است.
دیگر جاذبه های مراغه
غار شگفتانگیز کبوتر یا به زبان محلیها «هامپوئیل» از دیگر مکان های دیدنی اعجاب انگیز مراغه است. این غاردر هشت کیلومتری مراغه واقع شه است. به دلیل اینکه در ورودی این غار میدان بزرگی قرار گرفته که سقف آن مملو از لانه کبوتران است، آن را غار کبوتر مینامند.
رودخانه صوفی چای:
از زیباترین اماکن دیدنی مراغه رودخانه زیبای صوفی است. صوفی چای همچون ماری خوش خط و خال از میان شهر دیدنی مراغه میگذرد و از بهترین مکان های تفریحی مراغه محسوب میشود.