دفعه بعد که خواستید به قطر سفر کنید، اگر چه این کشور و بخصوص شهر دوحه هتل های لوکس فراوانی دارد اما به یاد داشته باشید که رزرو آنلاین هتل خود را در نزدیکی جدیدترین و زیباترین موزه ملی خاورمیانه در شهر دوحه انجام دهید، موزه ای که بزودی افتتاح شده و شاید بتوان آن را زیباترین موزه خاورمیانه نامید. سامانه کاربردی ایران هتل آنلاین که می توانید با استفاده از آن بهترین هتل های ایران را از راه دور و با تنها چند کلیک ساده رزرو کنید شما را به مطالعه ادامه این مطلب دعوت می کند.
موزه «رُز صحرایی» که با هزینه های 434 میلیون دلاری ساخته شده ترکیبی از ردیف های متعدد دیسک های دایره ای، زوایای پایه ای و تقاطع های هیجان انگیز است که در ساخت آن از ساختارهای شبیه گل موسوم به رُز صحرایی که در بیابان های قطر شکل می گیرد الهام گرفته شده است.
حکایت موزه «رُز صحرایی» درست مانند معماری خود سازه در تمامی فضاهای آن نیز جریان دارد. این موزه دارای 11 گالری است که به یک مسافرت هیجان انگیز 1.5 کیلومتری از میان تاریخ 3 فصلی قطر شبیه است: آغاز راه (Beginnings)، زندگی در قطر (Life in Qatar) و ساخت یک ملت (Building the Nation). این کشور کوچک که حتی از ایالت کنتیکت در ایالات متحده نیز کوچکتر است، تاریخی بسیار بزرگ تر و قدیمی تر از آن چه که ممکن است فکر کنید دارد. تکامل این سرزمین از حدود 700 میلیون سال پیش آغاز شد زمانی که شکل گیری این شبه جزیره آغاز گردید. در طی تاریخ بخش هایی از آن در خشکی محصور شد و بخش هایی دیگر به زیر آب رفت، تا اینکه در نهایت به شکل امروزی قطر که می شناسیم درآمد.
صنعت صید مروارید هزینه های زندگی بسیاری از مردمان بندر «الزباره» را تامین می کرد که اکثر آن ها از مردمان بدوی و «حدار» (Hadar) بودند و موزه «رُز صحرایی» نیز سنت های قدیمی دریانوردی در قطر را با به نمایش گذاشتن یک کشتی بادبانی عربی به نام «داو» (dhow) که به صورت دست ساز از چوب ساخته شده و روزگاری وسیله اصلی مردم این بندر برای ماهیگیری و تجارت بوده، مورد توجه قرار می دهد. بازدید کنندگان همچنین می توانند می توانند از نزدیک «فرش مرواریدی بارودا» (Pearl Carpet of Baroda) متعلق به قرن نوزدم میلادی را تماشا کنند؛ فرشی بسیار زیبا و نفیس که با بیش از 1.5 میلیون مروارید صید شده از آب های منطقه، سنگ زمرد سبز، الماس و یاقوت کبود تزیین شده است.
سرنوشت مردم قطر زمانی که اولین بار نفت در سال 1939 میلادی در منطقه کشف شد تغییر کرد. بعد از آن در دهه 1970 نیز نوبت به کشف منابع سرشار گاز طبیعی رسید. اما در سال 1995 میلادی بود که سرعت پیشرفت و تغییر چهره این کشور سرعتی خیره کننده به خود گرفت. این زمانی بود که شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی قدرت را در کشور در اختیار گرفته و کشورش را به یک قدرت اقتصادی در منطقه تبدیل کرد که امروز شاهد آن هستیم. اما در حالی که قطر با سرعت فراوان در حال حرکت به سمت آینده است چگونه می توان گذشته و زمان حال را در به تصویر کشید؟
اما چه چیزی می تواند داستان کشوری که موفقیت آن غالباً بر پایه صنعت نفت بوده جذاب و امیداور کننده سازد؟ جواب این سوال «هنر» است. موزه «رُز صحرایی» دارای آثاری هنری از هنرمندان محلی و بین المللی است که برخی از آن ها شناخته شده و برخی دیگر استعدادهایی در حال شکوفا شدن هستند. اثری از علی حسن، یک هنرمند قطری، در ورودی طبقه همکف این هتل قرار گرفته، اثری دیگر از یک هنرمند قطری و شیخ حسن بن محمد بن علی آل ثانی که از حامیان هنر و هنرمندان کشور است در ورودی گالری های موزه قرار خواهد گرفت و مجسمه ای از یک هنرمند عراقی به نام احمد البحرانی نیز در فضای خارجی موزه نصب خواهد شد که «هوش» (Howsh) به معنای «کاروانسرا» نام دارد.
اکسل می گوید: «هنرمندان دیدگاه هایی کاملاً متفاوت را با خود به این موزه آورده اند. آن ها چیزها به چیزهایی پرداخته اند که شاید شما به سبکی سنتی به آن ها نمی پردازید». هنرمندان متعددی از سراسر نقاط جهان، داستان قطر را از دیدگاه های متفاوت خود بیان می کنند که در عین حال بازتابی از سیر تکامل قطر باشد. مردمی که در قطر زندگی می کنند تنوع قومی و نژادی بسیار بالایی دارند و کسانی که در طول قرون گذشته گذرشان به این منطقه افتاد و از آن عبور کرده اند نیز وضعیت مشابهی دارند.
در این موزه همچنین چندین کافه، رستوران و فروشگاه موزه ای همراه با یک تالار کنفرانس با 220 صندلی و یک مرداب مصنوعی نیز وجود دارد. ژان میشل اوثونیل، هنرمند فرانسوی، نیز یک اثر هنری خاص برای این موزه ساخته است. اگر در ماه های اخیر از فرودگاه بین المللی حمد در شهر دوحه وارد قطر شده باشید احتمالاً با این سازه به نام «Cosmos» روبرو شده اید. این سازه در واقع از 114 آبشار متفاوت و مجزا در داخل یک مرداب تشکیل شده که جریان آن ها به جریان مایع سبک خوشنویسی عربی شباهت دارد. در پارک موزه نیز مجسمه ای از یک هنرمند سوری به نام سیمونه فتال نصب خواهد شد با نام «دروازه های دریا» که در ساخت آن از سنگ نوشته های یافت شده در منطقه تاریخی الجساسیه در قطر الهام گرفته شده است.
ساختمان اصلی موزه یک شاهکار معماری خارق العاده است که سقف آن از 76.000 پنل که به شکلی بسیار ماهرانه و مانند دیسک هایی که در یکدیگر چیده شده اند با یکدیگر ارتباط دارند. پدیده رُز صحرایی که الهام بخش ساخت این موزه بوده نیز یک پدیده طبیعی است، جایی که خوشه هایی از کریستال در شرایط خشکی و شنی خاصی شکل می گیرد و شن ها به شکل یک گل رُز سنگی در می آیند. همانند اثر انگشت انسان، هر رُز منحصربفرد و بی مانند است.
اگر چه قطر به خاطر نفت و گاز طبیعی اش شناخته می شود اما درست مانند رُز صحرایی، این کشور هم در حال پیدا کردن جایگاه واقعی و منحصربفرد خود در جهان است.