با نزدیک شدن به فصل بهار و صد البته عید باستانی نوروز، سنت های دلنشین که به این عید دل انگیز پیوند خوردند هم رخ نشان می دهند. سنت هایی که با تارو پوت زندگی مردم ایران عجین شده است. در این بین رسم های بسیار جذابی هم وجود دارد که تنها مختص به کشور ایران نمی شود و سرزمین های دیگر نیز بسیار با شکوه به آن می پردازند. یکی از این سنت های بسیار شیرین، سمنو پزی می باشد که قرار است در این مقاله به صورت کامل به آن بپردازیم. با وبسایت ایران هتل آنلاین که امکان رزرو بهترین هتل های ایران، به خصوص هتل های مشهد مقدس و هتل های کیش را برای شما فراهم کرده است، سفر هوشمندانه ای را تجربه کنید.
سمنو پزان در کشور های مختلف:
با توجه به اینکه نوروز در کشورهای متعددی به عنوان عید رسمی آن مرزوبوم به شمار می رود، سنت سمنو پزی نیز که مختص نوروز می باشد، در این کشورها رونق دارد و در هر منطقه به طرز ماهرانه و منحصربه فردی به طبخ می رسد. با هم به چگونگی برگزاری این مراسم در کشورهای مختلف می پردازیم.
ایران
در سرزمین پهناور ایران مراسم سمنو پزی به طرز باشکوه و البته پر از زیبایی و شادمانی برگزار می شود. همین که ماه اسفند از راه می رسد وقدم های بهار در همه جا حس می شود، زنان و مردان تمام شهرهای ایران دست به کار می شوند و با کمک یکدیگر آتش را زیر دیگ های بزرگ سمنو روشن می کنند وبا هم زدن این خوراکی شیرین و خوش طعم سال پر برکتی را برای خود و اطرافیانشان آرزو می کنند. سمنو های با عشق پخته شده یکی از سین های سفره هفت سین ایرانیان را تشکیل می دهد که خبراز برکت و شادی سال جدید را می دهد.
تاجیکستان:
یکی از کشورهایی که خوراکی خوشمزه سمنو را به بهترین و درجه یک ترین شکل به طبخ می رساند و با این مراسم زیبا به استقبال فصل رویش می رود، کشور تاجیکستان می باشد. سمنو پزی در میان مردم تاجیکستان با نام های ” جفت بران” و ” سومک پزی” نیز مشهور است. آنها با طبخ سمنو آن هم با موادی مثل گندم و جو، با مهربانی از مهمانان خود پذیرایی می کنند. تاجیک ها با جمع شدن در کنار هم، مشغول پختن این خوراکی مقوی و خوشمزه می شوند و عشق، صلح و دوستی را چاشنی سمنوهای لذیذ خود می کنند.
افغانستان:
افغان ها نیز به دلیل همسایگی با مردم ایران، در سنت های متعددی با مردمان این مرزو بوم شریک هستند. آنها در یک روز مشخص و به صورت جمعی، اقدام به طبخ سمنو می کنند تا این خوارکی در عید نوروز، شیرینی بخش سفره هایشان باشد.
ازبکستان:
مردم ازبکستان نیز چند روز قبل از تحویل شدن سال نو دست به کار می شوند و سمنو را به بهترین شکل قوام می دهند و برای زینت سفره هایشان آن را آماده می کنند. ازبک ها با این عقیده که مشکلات دائما در زندگی وجود دارد و در حال گردش است، سنگ ریزه هایی را در سمنو می ریزند که نشان دهنده دشواری ها و لحظات سخت زندگی است و به این شکل عقیده و باور خود را نشان می دهند.
پاکستان:
مردم پاکستان هم با رقص و شادی، اقدام به برگزاری مراسم سمنو پزون که سنتی بهاری است، می کنند. هنگام پختن سمنو، لبخند و گفت گوهای پر از شادمانی، اصلی جدانشدنی در میان مردم پاکستان می باشد.
هند:
کشور هفتادو دو ملت از قاعده سنت باشکوه سمنو پزی عقب نمانده و به شکل مخصوص خود که همراه با شادمانی و پایکوبی است، سمنو را آماده می کنند.
کلام آخر:
باید اشاره کرد که کشورهای دیگری مانند: ترکیه، چین، عراق، مغولستان و قرقیزستان نیزآشنایی نسبتا کاملی با سنت سمنو پزی دارند، اما این رسم زیبا در کشورهای نام برده کمی کم رنگ و به مرز فراموشی رسیده است.
1/5 - (1 امتیاز)