خانه >> ایرانگردی >> جاهای دیدنی کنگاور
جاهای دیدنی کنگاور

جاهای دیدنی کنگاور

در اینکه معروف ترین شهرهای گردشگری ایران شیراز و اصفهان و مشهد و کیش و قشم و … است شکی نیست اما ایران شهرهای گردشگری دیگری نیز دارد. از جمله این شهرها می توان به کنگاور از استان کرمانشاه واقع در غرب کشور اشاره کرد. شهر کنگاور شهری قدیمی است که دارای آثار باستانی و تاریخی فراوانی است. از طرفی سراب هایی دارد که بهترین مکان برای یک گردش روزانه در دل طبیعت است.

چنانچه بعد از مطالعه این مقاله تصمیم گرفتید به سمت کنگاور حرکت کنید و از جاهای دیدنی آن بازدید به عمل آورید می توانید در شهر زیبای کرمانشاه مرکز استان کرمانشاه اقامت کنید. کرمانشاه خود شهر بزرگی است که دارای جاذبه های گردشگری بی شماری از جمله بیستون، طاق بستان، سراب صحنه و … می باشد. برای اقامت در کرمانشاه وارد سایت ایران هتل آنلاین شوید و نام کرمانشاه را در کادر مربوطه آن تایپ کنید. بعد از کلیک بر دکمه جست و جو می توانید لیست تمام هتل های کرمانشاه را ملاحظه بفرمایید. در همین نگاه اول مشخصات کلیدی هر هتل مانند قیمت و تعداد ستاره های آن قابل رویت است. چنانچه به اطلاعات بیشتری احتیاج دارید بر هر هتل کلیک کنید تا اطلاعات جامع و کاملی در مورد آن به دست آورید و با آگاهی بیشتری اقدام به رزرو هتل بفرمایید.
1683364989 927 جاهای دیدنی کنگاور
یکی از نزدیک ترین هتل های کرمانشاه به کنگاور هتل پارسیان است که در فاصله 90 کیلومتری از کنگاور قرار دارد، فاصله ای که حدود یک ساعت و پانزده دقیقه طی می شود. این هتل در بلوار شهید کشوری – جنب پل ولایت قرار دارد. هتل پارسیان از کاربرانی که قبلا مهمان آن بوده اند امتیاز بسیار خوب دریافت کرده است. به این معنا که دارای سطح بالایی از پاکیزگی، کارکنانی مجرب، امکاناتی به روز و قابل قبول، غذاهایی خوشمزه و باکیفیت و موقعیت دسترسی بسیار مطلوب است و ارزش آن نسبت به مبلغی که از مهمانان دریافت می کند بسیار بیشتر است. هتل پارسیان کرمانشاه در سال 1389 به بهره برداری رسیده است.
1683364989 529 جاهای دیدنی کنگاور
معرفی کلی
شهر کنگاور از استان کرمانشاه شهری است که قدمت آن به دوره ساسانیان می ‌رسد در نتیجه یکی از شهرهای قدیمی ایران به شمار می رود. بعد از شکست ایران از اعراب، عرب ‌ها نام کنگاور را قصرالصوص نامیدند. کنگاور به دلیل فاصله کمی که تا معبد باستانی آناهیتا دارد، همواره در طول تاریخ از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار بوده است. شهر کنگاور تا زمان ساسانیان شهری کاملا آباد بود، اما پس از حمله عرب‌ ها ویران شد. در حال حاضر نیز آثار خرابی در قلعه سنگی معبد آناهیتا در محله گچ کن این شهر به چشم می خورد.
خسرو پرویز پادشاه معروف ایران، در این شهر، بنای ستون داری از گچ و آجر ساخته است که همواره پا بر جاست. شهر کنگاور به دلیل وجود بقایای کاخ یا معبد آناهیتا شهرت ملی و جهانی دارد و همواره گردشگران از سطح ایران و حتی جهان برای دیدن از آن راهی این شهر می شوند.
شهرستان کنگاور با وسعتی حدود 884000 مترمربع در شرق استان کرمانشاه قرار دارد. ارتفاع متوسط آن از سطح دریا حدود 1200 متر است. شهرستان کنگاور از شمال به اسدآباد همدان، از جنوب به نهاوند، از مغرب به صحنه و هرسین و از مشرق به تویسرکان محدود می شود که همگی از جمله شهرهای استان کرمانشاه هستند.
1683364989 130 جاهای دیدنی کنگاور
ایذیدور خاراکسی جغرافیا نویس یونانی برای اولین بار در سال 37 میلادی از کنگاور عبور کرد. وی از این شهر با نام کنکوبار یاد کرد. خاراکسی از وجود معبدی برای نیایش الهه آرتیمیس در این شهر خبر داد. این در حالی است که در دوران اسلامی مورخان و جغرافیا نگاران عرب و ایرانی از کنگاور سخن گفته اند و برخی آن را کنکور نامیده اند و برخی دیگر از آن با نام کنگوار یاد کرده اند. مردم کنگاور بیشتر از اقوام کرد و لر هستند. این در حالی است که در دهکده فش عده کمی ارمنی هم ساکن اند. با این حال شواهدی در مورد سکونت یهودیان در زمان های دور در کنگاور نیز وجود دارد.
زبان مردم کنگاور ترکیبی از کردی و لری و ترکی و فارسی است. اهالی کنگاور مردمانی هنرمندند. از جمله هنرهای دستی آنها می توان به منبت کاری به معنای کنده کاری روی چوب، ساز سازی مخصوصا تنبور سازی (زهی که دارای چهل پرده است و بر خلاف سه تار و تار با پنجه نواخته می شود) و ساخت تار و سه تار و نیز قالی بافی اشاره کرد.
1683364990 810 جاهای دیدنی کنگاور
جاذبه های دیدنی کنگاور

کنگاور دارای آثار و بناهای تاریخی فرهنگی بسیاری است که هر یک در جایگاه خود حرف ها برای گفتن دارد و همواره عده ای از علاقه مندان به سفر در دل تاریخ را به سمت خود می کشاند. از طرفی دارای سراب های دیدنی و زیبایی است که هر یک طبیعتی بی نظیر دارد.

معبد آناهیتا

معبد آناهیتا که یکی از معروف ترین بناهای کنگاور می باشد در مرکز شهر و درست در راه جاده همدان- کرمانشاه واقع شده است. این بنا با 6/4 هکتار وسعت، بر روی تپه ای صخره ای مشرف به دشت کنگاور ساخته شده است و بلندترین نقطه آن حدود 32 متر ارتفاع دارد. معبد آناهیتا بنایی چهار ضلعی و دارای ابعاد 209×224 متر است و در هر ضلع آن دیواری به ضخامت 5/18 متر وجود دارد که بر روی آن ها تعدادی ستون قرار گرفته است. این ستون ها کوتاه و قطورند و فاصله آنها تا محور 475 سانتیمتر است. این ستون ها ساده و بدون نقش و نگارند اما از لحاظ معماری و حجاری قابل بررسی و توجه هستند.

از جمله نکات جالب در مورد این معبد وجود قبرهایی است که در پای دیوار شرقی بنا قرار دارند. در این قبرها که اغلب آنها متعلق به زمان پارتیان هستند سکه هایی کشف شده که معمولا زیر سر، در دهان و یا در کف دست مردگان جای گرفته است.

نکته جالب بعدی در مورد معبد آناهیتا وجود بیش از دویست علامت در این بنای تاریخی است که از آنها به عنوان علائم حجاران نام برده می شود. کاوشگر مجموعه این علائم را به سه گروه تقسیم کرده است.گروه اول علائمی مشابه علائم حجاران در پاسارگاد است. گروه دوم علائم مورد استفاده آرامیان و سامانیان در بین النهرین در دوره پارت هاست. گروه سوم علائمی هستند که در بین آنها کلماتی به پهلوی ساسانی دیده می شود، این علائم عموماً در زمان پیروز شاه کنده شده اند.

آخرین نکته ای که در مورد این بنای معروف کنگاور وجود دارد این است که عده ای از نویسندگان، این بنا را معبدی متعلق به الهه آناهیتا دانسته اند. برخی دیگر از محققین آن را قصرالصوص و عده ای دیگر نیز آن را به اواخر سده سوم و اوایل سده دوم پیش از میلاد نسبت داده اند.
1683364990 425 جاهای دیدنی کنگاور
معادن تاریخی

معدن چلمران (شلمران) یکی از مهم ترین معادن استخراج سنگ در ساخت معبد آناهیتا است. این در حالی است که با انجام فعالیت های باستانشناسی که از سال 1347 شروع شده علاوه بر معدن چلمران چند معدن دیگر نیز کشف شده است. از جمله این معادن می توان به معدن سلطان آباد (رستم آباد) هلال احمر و معدن شمال شهر کنگاور و تعداد دیگری از معادن تاریخی استخراج سنگ معبد آناهیتا که عبارتند از معدن باغ ملی، معدن اله دانه و معدن قوره جیل اشاره کرد. در این میان معدن باغ ملی نزدیک ترین معدن به معبد آناهیتا است که تنها حدود 200 متر با آن فاصله دارد.
روستای سازهای سنتی
1683364990 268 جاهای دیدنی کنگاور

فردی در حال نواختن ساز تنبور

حتما شما هم شنیده اید که کرمانشاه مهد سازهای سنتی ایران است. اگر از سراب فش بازدید کرده اید باید در روستای فش سری هم به کارگاه های ساخت سازهای سنتی بزنید. مردان این روستا یکی از متبحرترین سازندگان ساز تنبور در سراسر ایران هستند. ساخت ساز تنبور در میان تمام خانواده های این روستا رایج است تا جایی که هر خانه ای یک کارگاه ساخت ساز تنبور دارد. در کنار تنبور سه تار و تار هم در این روستا به وفور به چشم می خورند.
شما میتوانید در این روستا در کلاس های خراطی و ساختن ساز نیز شرکت کنید. روستای فش در ۱۲ کیلومتری شهر کنگاور و در مسیر کنگاور به سنقر قرار دارد. این روستا در کنار هنرمندان خود از طبیعتی زیبا و آب و هوایی مناسب نیز برخوردار است که آن را به مقصدی محبوب در میان گردشگران تبدیل می کند.

امامزاده ابراهیم
امامزاده ابراهیم در شمال غرب معبد آناهیتا قرار دارد. بنای قدیمی این امامزاده در زلزله سال 1336 تخریب اما بعدها بنای بزرگتری تقریباً به همان شکل قدیمی به جای آن ساخته شد. این بنا دارای صحن مرکزی و گنبدخانه است و گنبد آن از نوع گنبدهای دو پوسته می باشد. همچنین دارای دو مناره آجری است. این در حالی است که تنها قسمت به جا مانده از بنای قدیمی امامزاده ابراهیم سردر ورودی آن است.
1683364990 486 جاهای دیدنی کنگاور
تپه گودین
تپه گودین در 12 کیلومتری جنوب شرقی کنگاور قرار دارد. وسعت این مکان حدود 300×450 کیلومتر مربع می باشد. تپه گودین توسط کایلریانگ حفاری شده است. حفاری آن به هفت دوره اصلی تقسیم می شود. یکی از مهم ترین این دوره ها دوره دوم است که مربوط به استقرار مادهاست. بقایای به جای مانده از این اثر تاریخی شامل برج، اتاق های متعدد، تالار ستوندار و اجاق آشپزخانه می باشد. در طرف دیوار جنوبی نیز سکوهایی به عنوان نیمکت جهت نشستن تعبیه شده است. قدمت این اثر به حدود 820 سال قبل از میلاد نسبت داده شده است.
1683364990 72 جاهای دیدنی کنگاور
پل کوچه
پل کوچه در 7 کیلومتری شرق کنگاور، در مسیر جاده کنگاور – تویسرکان در روستای کوچه واقع شده است. این پل بر روی رودخانه خرم رود در جهت شمال شرقی – جنوب غربی احداث شده است. پل کوچه دارای طولی معادل 8/68 متر و عرضی معادل 5 متر می باشد. این پل شامل شش پایه سنگی است که چهار پایه مرکزی آن هر یک به عرض 1/3 متر است. پایه های این پل از دو بخش تشکیل شده اند؛ بخش اول به صورت مکعب مستطیل و بخش دوم شامل آبشکن مثلثی شکل می باشد. جنس پایه ها در قسمت داخل از سنگ و ملات بین آنها از گچ است. پل کوچه دارای چهار دهانه نامساوی است. ارتفاع هر یک از دهانه ها از کف رودخانه تا تیزه قوس حدود 1/2 متر می باشد. طاق تمام این دهانه ها از نوع طاق های جناغی است اما در جریان بازسازی دهانه پنجم طاق آن در نمای جنوبی به صورت هلالی درآمده است. متاسفانه کتبیه ای بر روی این پل وجود ندارد تا زمان دقیق ساخت آن را مشخص نماید اما با توجه به ساختار معماری و مقایسه با پل های دوران صفویه قدمت این پل نیز متعلق به همین دوره تخمین زده شده است.
حمام کهنه
حمام کهنه که امروزه تحت عنوان حمام توکل شناخته می شود در بین حمام های تاریخی کنگاور قدیمی ترین آنها محسوب شده و در ضلع غربی معبد آناهیتا و در ضلع جنوبی راسته پالاندوزها در محله گرگون کنگاور قرار دارد.
حمام میدان
حمام میدان در ضلع جنوبی یک قلعه بنا شده که چون قسمت های دیگر قلعه رو به خرابی است در ورودی حمام در ضلع غربی سربینه قرار دارد. سربینه محوطه ای هشت ضلعی دو به دو برابر است. از دیگر حمام های قدیمی کنگاور می توان به حمام حسن خان در محله شهرآباد کنگاور اشاره کرد.
سراب کبوتر لانه
این سراب که در غرب کنگاور قرار گرفته سرابی به نسبت پرآب است و یکی از نقاط تفریحی شهر کنگاور به شمار می رود.
سراب فش
این سراب در شمال غربی شهر کنگاور قرار دارد. به دلیل قرار گرفتن آن در کنار آثار تاریخی و نیز سرسبزی و طبیعت زیبا، این مکان نیز یکی از نقاط تفریحی شهر کنگاور به حساب می آید.
1683364990 808 جاهای دیدنی کنگاور
سراب خرم آباد (بوجان)
این سراب در فاصله 10 کیلومتری از شمال کنگاور و در نزدیکی سراب فش در شمال روستای خرم آباد واقع شده است. سراب بوجان از نوع چشمه های آهکی می باشد. این سراب از لحاظ آبدهی زمین های کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که بخشی از اراضی روستاهای فش، فشخوران، سلیمان آباد و… را سیراب می کند. همچنین یکی از مکانهای پرورش ماهی می باشد. لذا در فصل بهار از مکان های دیدنی کنگاور محسوب می شود.
1683364991 301 جاهای دیدنی کنگاور
سراب ماران

سراب ماران در فاصله 10 کیلومتری از کنگاور، در نزدیک کوهی مشرف بر آن واقع شده است. این کوه که بیشتر شبیه به یک تپه است در فاصله 30 متری از شمال شرقی این سراب وجود دارد. در این تپه بقایای اشیائ باارزشی مانند سفال و تعدادی سنگ ترشدار مکعبی شکل که مشخصه آجرهای دوران ساسانی است مشاهده شده است. از طرفی این محل دارای چشم اندازی بسیار زیبا و مشرف بر دشت دهلر است. فضای سبز و آثار تاریخی موجود در این محل مکان مناسبی برای جذب گردشگر است.
1683364991 753 جاهای دیدنی کنگاور

5/5 - (2 امتیاز)
تکیه معاون الملک کرمانشاه، معرف آرایه های تزئینی معماری در دوران قاجار
ادامه مطلب

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر