“بتی” مهماندار ناشناس یک هواپیمایی فکر می کند که این موضوع واقعیت ندارد. او در مصاحبه ای با Vice گفت که ” هیچ کس تلفن همراه اش را خاموش نمی کند، حتی خود من. تمای این دستورها تنها از روی احتیاط است. مویابل تان را روشن نگه دارید. هیچ کس اهمیتی نمی دهد”. مطمئنا کارفرمایان او از اینکه او ناشناس باقی مانده بود خوشحال خواهند شد.
اسمیت در ادامه، درخصوص استفاده از لپ تاپ ها افزود که اگرچه کامپیوترهای قدیمی می توانند انرژی مضری به بیرون تراوش کنند، اما خطر اصلی آنها ” پرتوهای پر سرعتی است که در حین کاهش و یا افزایش ناگهانی ارتفاع هواپیما ایجاد می کنند”.
در مورد استفاده از تلفن های همراه، که ابزار مهم یک فرد بیزنسی است، اسمیت در پاسخ به این سوال که ” آیا سیگنال های موبایل قابلیت ایجاد مشکل در عملکرد تجهیزات کابین هواپیما را دارند یا نه گفت بله این سیگنال ها ممکن است مشکل آفرین باشند، اما نه خیلی زیاد، ایرلاین ها و سازمان هوایی فدرال آمریکا (FAA) نیز برای جلوگیری از بروز هر گونه اشتباه، در تصمیمات خود “شعار اول ایمنی بعد افسوس و پشیمانی” را به کار می گیرند .
او در ادامه گفت: “وسایل الکترونیکی موجود در هواپیما به نحوی طراحی شده اند که در مقابل اختلالات احتمالی ایمن باشند که این موضوع باعث کاهش هر گونه اثر منفی بر روی ارتباطات هوایی می شود، و تا کنون نیز هیچ مورد اثبات شده ای مبنی بر تاثیر سوئ استفاده از تلفن همراه بر روی پرواز هواپیما وجود نداشته است. اما کسی چه می داند”.
اسمیت اذعان کرد که علی رغم درخواست واضحی که در ابتدای هر پرواز از مسافران می شود، ” حداقل نیمی از تمام گوشی های تلفن های همراه، چه سهوا و چه بخاطر تنبلی مسافر، در طول پرواز روشن خواهند بود”. او اضافه کرد که اگر استفاده از موبایل ها در طول پرواز نگرانی مهمی برای صنعت هوایی به حساب می آمد، سیاست های اتخاذ شده می بایست با جدیت بیشتر اجرا شود.
با این وجود، حداقل دو مورد جدی وجود دارد که در آن تلفن های همراه حادثه آفرین بوده است: اولی، پرونده حل نشده سقوط هواپیما Crossair در سوئیس در سال 2000 ، وقتی که امواج ارسالی جعلی پرواز خودکار هواپیما را دچار سردرگمی کرد، دومین حادثه، یک حادثه کشنده در کریست چرچ در نیوزیلند در سال 2003 بود.
بنابراین از نظر تکنیکی تلفن ها پتانسیل ایجاد اختلال در دستگاه های هواپیما را دارند اما به اندازه اندک. خلبان اسمیت می گوید: پیامدهای اجتماعی نیز در این خصوص وجود دارد. او گفت : علی رغم شک و تردید های منطقی که پیرامون استفاده از تلفن های همراه در حین پرواز وجود دارد، تصور کنید از لحظه ای که ثابت شود استفاده از موبایل در طول پرواز منعی ندارد، درصد مسافرانی که خواستار استفاده از دستگاه های الکترونیکی شان هستند نیز افزایش پیدا می کند و این مسئله موجب رودرو کردن یک گروه عصبانی از مسافران در برابر گروه دیگر می شود و خدمه هواپیما در میان آنها”. ” اگر چنین منعی برداشته شود کابین هواپیما آخرین جایی است که سکوت نسبی در آن برقرار خواهد بود”