هیجان آب بازی در خیابان
تایلند را سرزمین لبخند می نامند. تایلندی ها علاقه زیادی به برگزاری جشن ها و فستیوال ها دارند. جشن آب یکی از شادترین فستیوال هاست. تاریخ دقیق برگزاری این جشن 13 الی 15 آپریل است. این تاریخ بر اساس تقویم بودایی آغاز سال جدید تایلند است. در تقویم ایران این تاریخ 24 الی 26 فروردین است. به این جشن سونگکران گفته می شود. جشنی پر از هیجان و شادی همراه با موسیقی و رقص های محلی که آن را به عنوان بزرگترین فستیوال آب بازی در دنیا می شناسند.
از ساعت 7 و 8 صبح کم کم مردم با لباس های سنتی و زیبای خود و با تجهیزات کامل آب بازی از منازل بیرون می آیند. اگر توریست هستید و قصد پوشیدن لباس سنتی ندارید می توانید از لباس های خنک با رنگ های شاد استفاده کنید. هوا در روزهای برگزاری جشن گرم است (چیزی حدود 40 درجه) اما نگران نباشید آنقدر خیس می شوید که امکان گرمازده شدنتان وجود ندارد.
روز نخست آن روز ملی سالمند است. این روز مخصوص بازدید از بزرگ ترها و احترام گذاشتن به آنهاست. روز دوم روز ملی خانواده است. دید و بازدید از اعضای خانواده در این روز انجام می شود. به همین دلیل مردم تایلند به شهرهای اصلی محل سکونت خود و نزد خانواده هایشان می روند و روز را در کنار آنها می گذرانند. روز سوم روز معابد است. از سنت های معمول این روز بردن هدایا، غذا و انواع خوراکی ها برای بودا و رفتن به معابد است. این کار نوعی تشکر از بودا به حساب می آید. راهبان نیز برای جبران زحمات مردم از آنها با شیرینی و شکلات پذیرایی می کنند. عده ای راهبان نیز برای مردم صبحانه ای دلچسب آماده می کنند. آب ریختن بر روی مجسمه های بودا بعد از صرف صبحانه نشانه تبرک و پاکیزگی است. در اصل فلسفه برگزاری این جشن زدودن گناهان و پاک شدن از هر نوع آلودگی است. آب ریختن بر روی افراد و بودا به همین منظور است.
در طول برگزاری جشن حتی ادارات، بانک ها و مغازه های شهر نیز تعطیل هستند. البته فروشگاه ها و مراکز تفریحی این کشور برای ارائه خدمات به گردشگران دایر می باشند.
تاریخچه جشن سونگکران
زمان دقیق آغاز جشن سونگکران مشخص نشده است اما مدارک تاریخی وجود دارد که نشان می دهد این جشن در زمان پادشاه راتاناکوسین یعنی سال 1782 میلادی در بانکوک برگزار می شده است. از سال 1888 میلادی این جشن به عنوان یک جشن ملی در تقویم تایلند ثبت شده و ایام این جشن از تعطیلات رسمی تایلند به شمار می روند.
مردم تایلند اعتقاد دارند که پاشیدن آب به بر روی اعضای خانواده باعث خوش یمنی می شود. برای همین در گذشته تمامی اعضای خانواده یک جا جمع می شدند تا با ریختن آب بر روی همدیگر باعث خوشبختی و سعادت هم شوند. پاشیدن آب بر روی دست بزرگترها نشانه احترام به آنهاست. ادای احترام به بودا و شستن آن نیز بخشی از رسوم جشن به شمار می رود.
این جشن در گذشته برای تفریح و خوشگذرانی برگزار نمی شده بلکه مراسمی سنتی بود که تایلندی ها و به ویژه افراد مسن آن را برگزار می کردند و هدف آنها پاشیدن اندکی آب برای شستن گناهان و بدی ها بود. به مرور زمان این مراسم گسترش پیدا کرد و بخش تفریحی نیز به آن افزوده شد. امروزه به فستیوالی بزرگ تبدیل شده است که مردم زیادی از سرتاسر دنیا در آن شرکت می کنند و بیشتر مورد توجه جوانان و کودکان قرار دارد.
بهترین مکان ها برای جشن آب
از میان شهرهای تایلند چند شهر هستند که مناسب ترین مقاصد برای لذت بردن از جشن آب هستند. ما چند تا از این شهرها را به شما معرفی می کنیم:
3) پوکت: جزیره پوکت جدای از جشن آبپاشی، بهشت تایلند به شمار می رود. جزیره ای بزرگ و رویایی. فکر کنید که بخواهید جشن آبپاشی را در پوکت بگذرانید. این جشن در پوکت شبانه روز برپاست. روزها در خیابان ها و شب ها در هتل ها. تمام افراد جزیره مشغول آب بازی هستند. گاهی حتی پلیس ها را نیز با تفنگ های آب پاش می بینید که مشغول خیس کردن عده ای هستند.
4) سواحل تایلند: یکی از بهترین مکان ها هنگام برگزاری جشن آب سواحل تایلند است. این جشن در تمامی سواحل برگزار می شود. در کنار سواحل علاوه بر آبپاشی برنامه های ویژه ای نیز برگزار خواهد شد. اجرای زنده موسیقی محلی یکی از این برنامه هاست.
نکات مهم
– برای اینکه در تاریخ جشن در تایلند باشید از چند وقت قبل تور و یا هتل خود را رزرو کنید. در غیر اینصورت ممکن است به دلیل پر شدن هتل ها و یا پرواز این جشن پر هیجان را از دست بدهید.
– در روزهای جشن آمار تصادفات جاده ای بسیار بالاست. مراقب خود باشید.
– از آوردن مدارک مهم و پول زیاد به جشن آب بازی خودداری کنید. بهتر است مدارک و وسایل با ارزش خود را در هتل قرار دهید.
– حتما با خود عینک های مخصوص آب بازی بردارید که چشم هایتان آسیب نبیند.
– خود را برای هر لحظه خیس شدن آماده کنید.
– برای تمام گجت های همراه خود کاور ضد آب تهیه کنید.
– به آداب و رسوم مردم تایلند احترام بگذارید.