معرفی منطقه ی ساحلی حاجی بِکَنده
منطقه ی ساحلی حاجی بکنده در حدود 9 کیلومتری شمال شرق خشکبیجار واقع شده است، و حدود 32 کیلومتر با شهرستان رشت فاصله دارد. حاجی بکنده در واقع دهستانی در بخش خشکبیجار گیلان است. دسترسی به این روستا از طریق جاده ی شهر رشت و خشکبیجار امکان پذیر می باشد. این منطقه ی ساحلی که در حوزه ی ساحلی – جلگه ای استان گیلان قرار گرفته است، حدود 100 هکتار مساحت داشته و از مناطق ثبت شده ی طبیعت گردی گیلان به شمار می آید.
ساحل بکر و زیبای حاجی بکنده منجر به توسعه ی صنعت گردشگری دریایی شده و بر سواحل همجوار نظیر جفرود و منطقه ی آزاد انزلی تاثیر گذار بوده است. این منطقه به جهت وجود دریا، ساحل شنی زیبا، صید ماهی، امکان انجام ورزش های ساحلی و شنی، تماشای منظره ی صید گروهی و زمستانی، عرضه ی ماهی های تازه توسط صیادان و جاذبه های بی شمار دیگر، یکی از سواحل پرطرفدار و شلوغ استان گیلان به شمار می آید. سواحل ماسه ای حاجی بکنده جهت فوتبال های ساحلی نیز بسیار مناسب می باشد.
رودخانه ای تحت عنوان رودخانه ی امین آباد در جهت شرق و رودخانه ی حاجی بکنده در جهت غرب ِ روستا که پس از گذر از حاشیه ی روستا وارد دریای کاسپین می شود، مکانی دلپذیر را برای گردشگران مناطق رودخانه ای ایجاد نموده است. نوع معیشت مردمان روستای حاجی بکنده بر مبنای کشاورزی و دامداری بوده و عمده محصولات آنان را برنج، باقلا، کدو و خیار تشکیل می دهد. از فعالیت های اقتصادی دیگر افراد این روستا می توان به صیادی اشاره نمود، که زیر نظر سازمان شیلات به صید ماهی هایی نظیر سفید، آزاد، کپور، کولی سیاه، کاس کولی، کیلکا و …. می پردازند.
البته در این خصوص می توان به صید ماهی های خاویاری نظیر فیل ماهی، ازون برون و چالباش نیز اشاره نمود. همچنین در این روستا دامداری به شیوه ی سنتی متداول بوده، و پرورش طیور خانگی نظیر بوقلمون، غاز، اردک و مرغ نیز رایج می باشد. از دیگر جاذبه های روستای حاجی بکنده می توان به ساخت ویلا و سوئیت اشاره نمود. مردم روستا در حیاط خانه های روستایی خود، سوئیت هایی زیبا می سازند و آنها را به ازای مبلغی مناسب در اختیار گردشگرانی که قصد اقامت چند روزه در این منطقه ی ساحلی را دارند، قرار می دهند. این ساخت و ساز های نمای بسیار زیبایی به منطقه ی حاجی بکنده بخشیده است.
از مراسم های ملی – مذهبی مردم حاجی بکنده می توان به مراسم پیشواز عید نوروز، چهارشنبه سوری، سیزده بدر، شب یلدا، عید های مذهبی فطر و قربان و نیز مراسم های سوگواری در ایام محرم و وفات ائمه اشاره نمود. غذاهای محلی منطقه نیز شامل کباب ترش، فسنجان، باقلا قاتق، میرزا قاسمی، ترش تره، ماهی ازون برون، کباب ماهی سفید و …. می باشد. نان های محلی منطقه را نیز نان های برنجی و گندمی شامل می شوند.