روز اول
با وجود بناهای تاریخی و فرهنگی بسیار در شیراز، برنامه های زیادی برای انجام در این شهر وجود دارد. روز اول را در بیرون از شهر بگذرانید و با کاوش در ویرانه های امپراتوری باستانی پارس، در تاریخ فرو بروید. این روز را در زیر نور آفتاب در منطقه ای با اقلیم خشک خواهید گذراند، پس حتما عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، کلاه و البته مقادیر زیادی آب و خوراکی به همراه داشته باشید.
پاسارگاد، پایتخت سرزمین پارس طی دوره هخامنشی، جایی است که مقبره کوروش، پادشاه پارس و همچنین ویرانه های معبد تخت طالع، قصرها و زندان سلیمان را خواهید یافت. جدای از دور بودن از شهر و محیط اطراف کویری اش، پاسارگاد بازدیدی باارزش و مهم در سفر شما به سرزمین باستانی پارس است.
50 کیلومتر در جنوب پاسارگاد، پرسپولیس (تخت جمشيد)، پایتخت امپراتوری هخامنشیان قرار دارد. به محض ورود از دروازه جهان نما وارد تخیلاتتان شوید و در زمان به گذشته سفر کنید، به دوره ای که نمایندگان از کشورهای خارجی هدایایی برای شاه می آوردند. نقوش برجسته باشکوه روی پلکان ها و کاخ ها تصویرگر همه چیز از بدن های نیمه انسان-نیمه گاو و شیردال گرفته تا سربازان پارسی و گل های نیلوفر هستند.
سفرتان به گذشته را با بازدید از نقش رستم ادامه دهید، گورستانی با مقبره بزرگ چهار پادشاه هخامنشی، از جمله داریوش کبیر که در صخره ها کنده کاری شده اند. زرتشت که معبد آتش خوانده می شود، در جلوی این مقبره قرار دارد. از نقوش برجسته دیگر در این ناحیه می توان به تصاویر فتوحات شاهان ساسانی اشاره کرد که محبوب ترین آن تصویرگر پیروزی شاپور اول بر امپراتوران رومی است. نقش رجب که تنها چند دقیقه فاصله دارد، نقش و نگارهایی مشابه دارد.
روز دوم
صبح
حال که درسی از تاریخ پارسی گرفته اید، زمان آن است که فرهنگ پارسی را بیاموزید. هر کسی از زیبایی طلوع آفتاب لذت می برد، اما بهتر است در هوای صبحگاه مکانی مانند مسجد نصیرالملک نفس بکشید، که به مسجد صورتی ملقب است.نور خورشید از پنجره های رنگی به داخل می تابد و بر روی فرش های ایرانی منعکس می شود. هر کنجی از قبلی خوش رنگ و خوش عکس تر است. نه تنها عاشق عکس گرفتن از آن بلکه علاقه مند به بخشی از آن بودن می شوید.
پس از آنکه تصمیم گرفتید از این مسجد بی نظیر خارج شوید، به سمت شمال غرب و خیابان لطفعلی خان زند حرکت کرده تا به بازار وکیل برسید، جایی که می توانید در میان هزارتوی کوچه ها پیچ و تاب بخورید. از تماشای فرش و جواهر فروشی ها شگفت زده خواهید شد و بوی ادویه ها شما را به سمت غرفه ها سوق خواهد داد. مسجد وکیل که به شکل دلپذیری متقارن است را با موزاییک های رنگین اش بگردید. سرانجام از حمام وکیل دیدن کنید که مربوط به قرن هجدهم با دالان هایی طاقدار، ستون های پیچ دار و صحنه هایی ترسیم شده از اسطوره شناسی پارسی است.
در این لحظه استراحتی برای صرف ناهار در “سرای مهر” در بازار مناسب است. کباب مرغ یا دیزی معروف آن را امتحان کنید. غذا را با نوشیدن لیوانی چای داغ تمام کنید و خریدهای خود را از بازار در این رستوران سنتی مسحور کننده مرتب کنید.
بعد از ظهر
حرکت خود را در این زمان به سمت ارگ کریم خان آغاز کنید، دژی قرن هجدهمی که توسط و از روی اسم موسس حکومت زندیه نام گرفته است. با وجود حیاط دلپذیر پر از درخت های مرکبات و حوض بزرگ مرکزی آن، تصور اینکه چهار برج دورتادور این قلعه به عنوان زندان استفاده می شده است دشوار است. کاشی کاری هایی را که صحنه های شعر حماسی فردوسی، شاهنامه را نشان می دهند از دست ندهید.
سپس از آنجا به محلی حرکت کنید که در فهرست “باغ های ایرانی” یونسکو قرار دارد و به شکل مناسبی باغ ارم (به معنای بهشت) نام دارد. این باغ گیاه شناسی که نمایشگاهی سه طبقه با موزاییک های رنگی را احاطه کرده، مملو از درختان سرو مرتفع و درختان نخل و رزهای قرمز و آب جاری است.
هنگام غروب