در زمان های مختلف برای هر مسافری ممكن است مشكلاتی به وجود بیایند، مانند گم كردن وسایل و چمدان، لغو شدن پرواز و یا اشتباه متوجه شدن بخش ورودی. خوشبختانه، چنین مواردی مكرراً رخ نمی دهند.
متأسفانه، برای افراد معلول – كه تقریباً 20 درصد از جمعیت امریكا را تشكیل می دهند – موانع سفر كردن به اندازه زیادی به موضوعی عادی تبدیل شده است. پیچیدگی های مختلفی در مسیر گردآوری اطلاعات، رزرواسیون، یافتن اقامتگاه، ارتباط با نمایندگان شركت های فعال در این صنعت، سفر به مقاصد مورد نظر و بازدید از جاذبه ها پدید می آیند. این موارد تمام موضوعاتی هستند كه مسافران سالم و فاقد معلولیت به طور معمول در آنها خیلی با مشكل خاصی روبه رو نمی شوند. دلیل آن می تواند این باشد كه صنعت گردشگری اغلب هنگام خدمت رسانی به مسافران دارای معلولیت، به در نظر گرفتن بحث دسترسی پذیری بی توجه هستند.
در نظر گرفتن این موضوع كه تعداد مسافرانی كه دارای مشكلات حركتی، ناشنوایی و دیگر معلولیت ها می باشند، نه تنها مهم است بلكه به طور ثابت در حال افزایش است.
سازمان درب های باز (او. دی. او.) كه یك سازمان غیرانتفاعی در شیكاگو است و شركت های فعال در حوزه گردشگری را در خصوص نیازهای افراد معلول آموزش می دهد، پژوهش هایی را انجام داده كه نشان می دهند اكثریت مردم معلول، با موانعی به هنگام سفر روبه رو می گردند. با این وجود این گروه از مردم جامعه، سالانه بیش از 17 میلیارد دلار برای سفرهای خود در ایالات متحده هزینه می كنند. از آنجائی كه افراد معلول به ندرت به تنهایی سفر می كنند، سهم واقعی آنها در سفر از 35 میلیارد دلار یا بیشتر نیز فراتر می رود.
با رزرو هتل های اصفهان، معلولین عزیز هم می توانند از زیبایی های این شهر تاریخی بهره مند گردند، چرا كه با توجه به گردشگر پذیر بودن این شهر، امكانات مربوط به معلولین نیز تا حدی زیادی توسعه یافته اند.
پژوهش شركت او. دی. او. نشان داد كه معلولان، در صورت كمتر بودن موانع، بیشتر به سفر می رفتند و پول بیشتری برای این كار خرج می كردند. هتل های زنجیره ای اسكاندیك، كه مجموعه ای از تسهیلات اقامتگاهی سوئدی می باشد و چندین سال است كه مسافران معلول را به عنوان بازار خود انتخاب كرده است، تلاشی را برای بهبود شرایط دسترسی پذیری به اتاق های هتل انجام داد و آنگاه این افراد را به عنوان بازار مستقیم خود انتخاب نمود. در نتیجه، به طور سالانه حدود 15000 رزرو بیشتر نسبت به حالت معمولی در این هتل های زنجیره ای به ثبت رسید و كسب و كار مرتبط با معلولان جامعه از آن موقع رونق گرفت.
دریافت اطلاعات سفر
طبق گزارش مطالعه بازار شركت او. دی. او. در سال 2015، مسافرانی كه با معلولیت دست و پنجه نرم می كنند، سفرهای خود را بیشتر از هر راه دیگری، به صورت آنلاین رزرو می كنند. با اینحال عدم دسترسی مناسب به فضای دیجیتال، از تماس راحت معلولان با شركت های مسافرتی، ممانعت به عمل می آورند. به عنوان مثال اگر پیشنهاد جالب و تخفیف داری برای یك سفر با كشتی تفریحی به صورت ستاره دار (در وب سایت) ارائه شده باشد، یك فرد نابینا نمی تواند آن را ببیند و این موضوع به مثابه یك مانع برای او تلقی می گردد. یك خوانشگر صفحه ای می تواند متن را تفسیر نماید، اما این كار را برای عكس ها نمی تواند انجام دهد. انواع مختلفی از مشكلات فنی این چنینی كه می توانند مانعی برای توانایی یك فرد برای استفاده از یك صفحه وب گردند، وجود دارند، اما همین مشكلات می تواند توسط كسی كه با اصول راهنمای دسترسی پذیری اینترنتی آشنا است، اصلاح شود.
رزرواسیون و ارتباطات
رزرواسیون آنلاین كار بسیار راحتی است، اما فقط در صورتی كاربرد دارد كه موانع اینترنتی حذف شده باشند. به عنوان مثال، افرادی كه در استفاده از دست هایشان دارای محدودیت هستند، نیاز دارند كه از صفحه كلید رایانه شان برای حركت در میان صفحات و فرم های اینترنتی بهره ببرند. همین افراد در صورتی دچار مشكل می گردند كه فرم های رزرواسیون منظم نبوده و به دلیل اینكه تنها وسیله ورود اطلاعات صفحه كلید است، نتوانند به آسانی آنها را پر نمایند. حتی زمانی كه موانع فنی نیز حذف گردند، استفاده از امكان گفتگوی زنده یا پشتیبانی آنلاین برای پرسیدن سوالات، در صورتی كه شخص راهنمایی دهنده نتواند در خصوص نیازمندی های دسترسی، اطلاعات مناسب را ارائه دهد، همچنان می تواند برای افراد معلول ناامید كننده باشد.
ورود و خروج
زمانی كه مسافرت شروع می شود، موانع لجستیكی و پشتیبانی می تواند در بازه ای مقیاس بندی شده، از غیر راحت گرفته تا فاجعه، طبقه بندی شوند. یك وسیله حمل چمدان، به تجهیزات ضروری آسیب می رساند. یك ایستگاه قطار، فاقد سیستم چرخش القایی صدا برای آگاهی بخشی و راهنمایی افراد كم شنوا است. یك جاذبه گردشگری علائم راهنما و نشان دهنده مسیر دسترسی گِیت ورودی را نصب نكرده است. یك رستوران مانع ورود سگ راهنما می شود. یك كارمند بخش پذیرش در هتل با مسافر معلول تماس چشمی برقرار نكرده و تمام راهنمایی ها را خطاب به همراه او ارائه می نماید.
برخی از چالش ها و مشكلات مانند آسانسور خراب، به سادگی به عنوان یك مشكل اجتناب ناپذیر در نظر گرفته می شود. اما بیشتر اوقات و از طریق درك نیازهای افراد معلول همزمان با نیازهای مسافران سالم، این موانع می توانند برطرف گردند یا در همان ابتدای امر از وقوع آنها جلوگیری به عمل بیاید. این بهترین روش برای اطمینان بخشی به این افراد برای رقم زدن یك مسافرت تفریحی یا سفر كاری به یاد ماندنی و همچنین تجربه رزرواسیون راحت است و برای شركت فعال در زمینه ارائه خدمات مسافرتی، این موضوع روشی موثر برای توسعه شبكه ای از مشتریان متعدد راضی و خوشحال می باشد.