خانه >> حمل و نقل >> معرفی ۱۴ مورد از زیباترین فرودگاه های جهان
معرفی ۱۴ مورد از زیباترین فرودگاه های جهان

معرفی ۱۴ مورد از زیباترین فرودگاه های جهان

در بدترین حالت، طراحی فرودگاه ترکیبی گیج کننده از کف پوش های نا مناسب و راهروهای پیچ در پیچ است که ممکن است ساعت های طولانی را برای پیدا کردن سرویس بهداشتی سپری کنید. اما در طراحی نوین فرودگاه ها دیگری خبری از ترمینال های تاریک نیست و امروزه فرودگاه ها دارای فضا های پر نور می باشد. فرودگاه های دارای طراحی زیبا در سراسر جهان پراکنده هستند. روند معماری این نوع فرودگاه کند نیست. این پروژه های در حال ساخت هستند مانند داکسینگ توسط زاها حدید در پکن و پروژه های دیگری که در شهرهای مختلف ایالات متحده آمریکا مانند نیواورلئان، تمپا، اورلاندو و لس آنجلس. همه این فرودگاه ها دارای طرح ها به روز و مدرنی هستند. ایران نیز دارای هتل های زیبای بسیاری است از جمله این هتل ها می توان به هتل زیبای باغ مشیرالممالک در هتل های یزد می باشد که دارای معماری بسیار منحصر به فردی است.
برای اینکه دقیقاً با طراحی چنین فرودگاه هایی آشنا شوید، در اینجا به معرفی ۱۴ فرودگاه برتر در سراسر جهان می پردازیم. از فرودگاه دنور گرفته تا بمبئی تا اوساکا، معماری دارای مفهوم دیگری است.
فرودگاه بین المللی حیدر علی اف در باکو

ترمینال بین المللی فرودگاه حیدر علی اف در پایتخت جمهوری آذربایجان واقع شده است، پنل های چوبی و منسوجات به کار رفته در این فرودگاه توسط استودیو معماری ترکیه ای به نام Autoban طراحی شده است.
نور از طریق دیوار های مقعر و شیشه ای به درون فرودگاه جریان می یابد و تعداد انبوهی کافه ، بار، فروشگاه و امکانات رفاهی از جمله منطقه مخصوص بازی کودکان را در خود دارد. این فرودگاه گنجایش جابه جایی بیش از ۵ میلیون مسافر در سال را دارد.
فرودگاه بین المللی دنور
فرودگاه بین المللی دنور

معماری فرودگاه های ایالات متحده اغلب بیشتر از خواسته های افراد است، اما چادر های پارچه ای فرودگاه دنور نقطه برجسته ای است در انبوهی از معماری های خسته کننده. این فرودگاه توسط معماران فنترس طراحی شده نمادی از قله های پوشیده از برف رشته کوه کلرادو باشد. چادر ها در هر زمانی از روز باشکوه هستند اما درخشش آرام آنها به خصوص در طلوع و غروب خورشید جذاب تر است. سازه جدید نمای از هتل جدید وستین را به فرودگاه افزوده است و در حال حاضر مسافران می توانند با قطار مستقیماً از فرودگاه تا مرکز شهر دنور بروند.

فرودگاه بین المللی باراجاس در مادرید
این فرودگاه فقط در فاصله ۱۲ کیلومتری پایتخت شهر اسپانیا واقع شده است و به لطف ایوان هاربر معمار برجسته شرکت راجر استرک هاربر و شرکا در سال ۲۰۰۶ دوباره بازسازی شد و اندازه به دو برابر افزایش پیدا کرد.
سقف موجدار غیر عادی این سازه توسط “درختان” محافظت می شود. این درختان حفره هایی در سقف ایجاد کرده اند تا نور طبیعی در سطح بالای ترمینال تأمین شود. رنگ های قرمز و زرد روشن برای خوشآمدگویی مسافران استفاده می شود به جای رنگهای سفید و خاکستری متعادل در بیشتر طرح های فرودگاه ها. همچنین این نوع سقف، سایه بسیار مناسبی برای مبارزه با تابستان های گرم مادرید فراهم می کند.

فرودگاه بین المللی کانسایی
فرودگاه بین المللی کانسایی

این فرودگاه در سال ۱۹۹۴ افتتاح شد تا از ازدحام جمعیت در فرودگاه بین المللی اوساکا کم کند. فرودگاه بین المللی کانسای توسط معمار ایتالیایی رنزو پیانو طراحی شده است. این فرودگاه در یک جزیره مصنوعی در خلیج اوساکا واقع شده و اولین فرودگاه “اقیانوسی” در جهان است و می تواند روزانه ۱۰۰۰۰۰ مسافر را جا به جا کند. ترمینال فوق العاده طولانی آن به عنوان طولانی ترین ترمینال جهان در آن زمان به حساب می آمد. پهنای آن 7/1 کیلومتر و دارای ۴۲ گیت و یک سقف خمیده بزرگ مانند می باشد. این سازه ویژه برای زمین لرزه های مکرر که در ژاپن اتفاق می افتد طراحی شده است و تنها چهار ماه پس از افتتاح، این فرودگاه از زلزله ۶.۹ کوبه با حداقل خسارت جان سالم به در برد.
فرودگاه بین المللی بیجینگ
فرودگاه بین المللی بیجینگ
ترمینال شماره 3 فرودگاه بین المللی بیجینگ به طول دو مایل یکی از بزرگترین ساختمان های جهان است. این سازه که برای بازی های المپیک ۲۰۰۸ افتتاح شده بود دارای طراحی برجسته ای است و توسط معماران فوستر و بارتنرز طراحی شده که در ساخت آن از رنگ های سنتی چینی قرمز و زرد و همچنین اژدها الهام گرفته شده تا از این طریق تاریخ و فرهنگ چین را جشن بگیرند.
ساختمان ترمینال و مرکز حمل و نقل رو هم رفته یک طبق 3/1 میلیون متر مربع را می سازند و به گونه ای طراحی شده اند که تا سال 2020 سالانه ۵۰ میلیون مسافر را جا به جا می کند.

فرودگاه بین المللی چاتراپاتی شیواجی
فرودگاه بین المللی چاتراپاتی شیواجی

این فرودگاه توسط اسکیدمور، اوینگز و مریل طراحی شده است. ساختمان ترمینال شماره ۲ بمبئی در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد تا بتواند هجوم روز افزون بازدید کنندگان از این شهر را در خود جای دهد. سقف فوق العاده بزرگ آن به شکل غرفه های هندی است و محور اصلی این طرح محسوب می شود. در کل، ۳۰ ستون قارچی شکل به سقف متصل می شوند و با الهام از پرنده ملی هند، طاووس، ساخته شده است.

فرودگاه بین المللی کوالالامپور
فرودگاه بین المللی کوالالامپور

یکی از بزرگترین فرودگاه های آسیا، فرودگاه کوالالامپور است که توسط معمار ژاپنی کیشو کوروکاوا طراحی شده است. این فرودگاه دارای یک سقف سایه بان مانند به سبک معماری اسلامی است که به ستون های عظیم متصل می شوند. سقف این فرودگاه همچنین یادآور یک درخت رایج در جنگلهای بارانی مالزی است و چراغ های موجود در سایبان نشان دهنده نور خورشید پنهان شده در بین برگهاست که می درخشد.

طراحی “فرودگاه در جنگل” کوروکاوا نشان می دهد که چگونه طرح مدرن و سقف صدف مانند از فولاد ضد زنگ براق ساخته و سنت های فرهنگی در هم آمیخته شوند. فرودگاه دارای نمازخانه نیز است.
فرودگاه منارا مراکش
فرودگاه منارا مراکش
این فرودگاه در سال ۲۰۰۸ تکمیل شد. ترمینال فرودگاه منارا در مراکش که توسط معماران سوییسی طراحی شده است از یک نمای زرق و برق دار و فیلتر های نوری زیبای بینظیری استفاده می کند. فیلتر های نوری در درون مکان بوسیله نقوش اسلیمی عربی از ۲۴ رمبوس و سه مثلث ساخته شده اند. ساختار ترمینال از پنل های آلومینیومی سفید پوشیده شده که دارای طرح های تزئینی اسلامی است و به ترمینال روشنایی را می بخشد که با توجه به زمان روز تغییر می کند. این فرودگاه همچنین نمونه ای عالی از چگونگی ساخت یک سازه مدرن است که توانایی جا دادن نقوش فرهنگی سنتی را در خود دارد.
فرودگاه بین المللی کوتائیسی
فرودگاه بین المللی کوتائیسی
این فرودگاه کوچک واقع در کوتیاسلی، جورجیا، توسط شرکت معماری هلندی UNStudio طراحی شده است. طراحی یک گوشه قرمز روشن به عنوان نقطه ای برای عبور و به منظور کمک به مسافران طراحی شده است. پنجره های بزرگ این فرودگاه فضای داخلی پر از نور با منظره ای کوه های قفقاز ایجاد کرده است و یک ساختار طلایی و چوب مانند در مرکز ترمینال فضای ملاقات را برای مسافران فراهم کرده است. معمار بن ون برکل این ساختمان را که دارای دهانه های بزرگ، فضا های باز و سقف های بلند طراحی کرده است که از ایستگاه های راه آهن بزرگ گذشته الهام گرفته شده است.
فرودگاه بین المللی شنژن بائو
فرودگاه بین المللی شنژن بائو
اولین پروژه فرودگاهی طراحی شده توسط معماران رومی ساخته شده است. ساختمان جدید ترمینال شماره ۳ در فرودگاه بین المللی شنژن بائو در چین ساخته شده است تا از بالا مانند سفره ماهی به نظر برسد. سه پایه و سقف در یک پوسته سفید دو لایه ای قرار داده شده و به وسیله لانه زنبوری به شکل فلزی و پنل های شیشه ای سوراخ شده اند. این کار اجازه می دهد تا نور طبیعی از داخل فیلتر عبور کند.
فرودگاه پالکوو
فرودگاه پالکوو
این فرودگاه که در سال ۲۰۱۴ تکمیل شد در سن پترزبورگ واقع شده و هر ساله حدود ۱۲ میلیون مسافر را در خود جای می دهد. گریمشاو معماران مستقر در لندن این فرودگاه را با یک سقف بزرگ مسطح طراحی کرده است که می تواند در برابر بارش برف سنگین ایستادگی کند. قسمت زیرین سقف مجموعه ای از سطوح تاشو است که کمک می کند تا در قسمت های مختلف وزن سازه را تحمل کند. در داخل، پنل های فلزی طلایی رنگ که نمادی از کلیسا های سن پترزبورگ است. تجهیزات نور پردازی در این فرودگاه در امتداد پنل ها به کار رفته است. فاصله بین پنل ها به نور خورشید اجازه ورود می دهد و راهنمایی است برای مسافران تا از مکانی به مکان دیگر در ترمینال بروند.

فرودگاه بین المللی ملکه آلیا
فرودگاه بین المللی ملکه آلیا

فرودگاه بین المللی ملکه آلیا در امان، اردن، با الهام از چادر های بادیه نشین ساخته شده است و دارای گنبد های بتونی منحصر به فردی است که توسط نورمن فاستر طراحی شده اند. سایبان بتونی موزاییکی کل ترمینال را در بر می گیرد. قسمت زیرین هر گنبد مانند سطح یک برگ نقش برجسته است و رنگ های قهوه ای و کرم آن با رنگ بندی بیابان اطراف مطابقت می کند. هر گنبد یک واحد مدولار برای ساخت و ساز فراهم می کند و به فرودگاه اجازه می دهد تا در آینده به راحتی گسترش یابد.

فرودگاه چانگی
فرودگاه چانگی
فرودگاه چانگی واقع در سنگاپور اغلب به عنوان یکی از بهترین فرودگاه های جهان شناخته می شود و یکی از بزرگترین مراکز حمل و نقل در جنوب شرقی آسیا به شمار می رود. پایانه های اصلی آن: ترمینال۱و۲ در طراحی بسیار کاربردی هستند اما ترمینال شماره ۳ که در سال 2008 ساخته شده بسیار بی نظیر است و در جهت جا به جایی بیشتر مسافران ساخته شده است. ترمینال شماره ۳ دارای ساختاری فولادی و شیشه ای مانند با سقف ۹ هکتار است که توسط اسیکدمور، اوینگز و مریل طراحی شد.
طراحان SOM یک سیستم مدولاسیون نور اضافی را با استفاده از پنجره های شیشه ای و هزاران تعبیه هواکش آلومینیومی در این فرودگاه ایجاد کرده اند. ترمینال ۳ همچنین شامل یک “گرین وال” و یک باغ پروانه ای نیز است.

فرودگاه ساموی
فرودگاه ساموی

ساخت و ساز فرودگاه ساموی در بخش شمال جزیره ساموئی در نزدیکی بوت فات بیچ در سال ۱۹۸۲ آغاز شد و در آوریل ۱۹۸۹ بطور رسمی افتتاح شد. این فرودگاه متعلق به بانکوک ایرویز بود و اداره می شد اما طراحی فرودگاه منطبق با مکان زیبای آن است که به معنای تقلید از محیط طبیعی است. اگرچه بسیار کوچکتر از بسیاری از فرودگاه هایی است که در این لیست قرار دارند اما حدود دو میلیون مسافر در سال را جا به جا می کند و به دلیل طراحی باز و استفاده از مواد محلی مانند چوب نخل و چوب خیزران قابل توجه است.

دزدی های مسافران کابین فرست کلاس
ادامه مطلب

امتیاز دهید (چپ بیشترین)

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برچسب ها :

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[search_hotel]
  • محبوب ترین ها
  • آخرین مقالات
  • منتخب سردبیر