واقعیت مجازی بعنوان استراتژی ایده آل بازاریابی برای تاثیرگذاری بر روی مشتری هم در زمان برنامه ریزی برای سفر و هم در طول پروسه تصمیم گیری معرفی شده است. در مورد اول واقعیت مجازی بسیار کارساز است زیرا امکان دسترسی گردشگر به اطلاعاتی دقیق تر و قابل اعتمادتر در مورد مقصد را فراهم می سازد. اگر واقعیت مجازی را با کاتالوگها، بروشورها و حتی وب سایتهای قدیمی مقایسه کنید این سودمندی ملموس تر می شود.
در این فضا علاوه بر بکارگیری عناصر قدیمی، ابعاد جدیدی نظیر تعاملات یا نمایش احساسات نیز به آن اضافه شده است. علاوه بر این، متخصصان معتقدند این فضا آگاهی و احترام گردشگر برای مقصد گردشگری مورد نظر را به همراه خواهد داشت.
آنچه که در ابتدا بعنوان تاکتیک بازاریابی برای گردشگران آینده از طریق بصری سازی مقصد گردشگری و کسب اطلاعات کامل قبل تصیم گیری عاقلانه در مورد مقصد گردشگری، شروع بکار کرد، در نهایت تبدیل به پروپوزالی برای گردشگری مجازی شد.
برخی از آژانس ها و شرکتهای گردشگری در حال حاضر این نوع تجربه 360 درجه را به مشتری های خود همراه با شبیه سازی های سفر همچون شبیه سازی بازی های ویدیویی معرفی می کند. اما، نباید فراموش کرد که آینده گردشگری به سمت شخصی سازی تجربه سفر در حرکت است و واقعیت مجازی امکان دقیقا منحصربفرد و سازگاری را برای هر مشتری بنحوی برای او فراهم می سازد که می تواند در هر مکان و هر زمان از آن سفر لذت ببرد.