هتل سنتی چیست
سرتاسر کشور زیبا و پهناور ایران را که بگردیم می توانیم رگه هایی از هنرمندی و معماری بسیار شگفت انگیز و البته زیبا را بیابیم، معماری که حفظ و صیانت از آنها به معنای حفظ اصالت ها و تمدن غنیِ این مرزو بوم می باشد. یکی از راه های حفظ این ارزش ها ساخت اقامتگاه و هتل هایی به شکل و نوع این معماری های قدیمی می باشد و همین امر موجب پیوند نا گسستنی بین مردمان آینده و گذشته پر افتخار سرزمین ایران است. هر شهر از سرزمین ایران دارای یک نوع بخصوص معماری می باشد که هتل های هرشهر نیز با توجه به نوع معماری منطقه خود ساخته می شود، مثلا هتل های سنتی شهر اصفهان خاصِ معماری این شهر زیبا می باشند، همان گونه که معماری هتل های سنتی شمال ایران منحصر به این منطقه و با اِلمان های خاص شمال سرسبز کشور که چوب، گل ها و گیاهان است، می باشد ویا هتل هایی که در شهر قنات ها یعنی یزد ساخته می شوند همگی برگرفته از بادگیرها و معماری های کاه گلی والبته تماشایی این شهر جذاب می باشد، به نحوی می توان خانه های قدیمی که امروزه در قالب « خانه های بومگردی» محل اقامت مسافران و توریست های خارجی شده است را هم جزء خانواده هتل های سنتی به شمار آورد. پس می توان این گونه گفت که هتل سنتی به هتل هایی گفته می شود که از دنیای هتل های مدرن و امروزی فاصله گرفته و به سبک و سیاق معماری سنتی گذشتگان منطقه خود ساخته شده و نوعی حس نوستالژی را به وجود می آورد. این گونه هتل ها کاملا با معماری گذشتگان ساخته و گوشه گوشه آن نشانی از تاریخ دارد. نقش و نگار ها، گچ بری های هنرمندانه و البته بی عیب و نقص، حوض های پر آب با فواره های تماشایی، پنجره های رنگارنگ، پله های متعدد کاه گلی، آینه کاری ها و ستون های پر شمار را می توان از ویژگی های اصلی این گونه هتل ها دانست، ویژگی هایی که خبر از اصالت و تمدنی کهن می دهند.
از آنجایی که اینگونه هتل ها قرار است نمایی از گذشته داشته باشند، پس اسباب و وسایلی هم که در این هتل ها استفاده می شود کاملا با معماری و نوع زندگی در گذشته هم خوانی دارد. حتی نوع لباس کارکنان هتل های سنتی هم کاملا شبیه به مردمان گذشته می باشد به طوری که گاها وقتی قدم به هتل های سنتی می گذارید، درست مثل این می باشد که سوار بر ماشین زمان شده و به گذشته دور سفر کرده اید چرا در این هتل ها خبری از دنیای امروزی و تجملات هتل هایی که تا به حال دیده اید، نیست.
چه غذاهایی در هتل های سنتی سرو می شود:
شهر با اصالت اصفهان نیز یکی از شهرهای ایران می باشد که به صنایع دستی و داشتن فضاهای سنتی بسیاری معروف می باشد، به همین دلیل هم استقبال از هتل های سنتی در این شهر بسیار زیاد است، «هتل عتیق» نصف جهان نیز یکی از خانه های سنتی این شهر است که با پنجره های چوبی و رنگارنگ و اتاق های تو در تو حسابی فضای کلاسیک و سنتی را به وجود آورده است.
بی شک خوابیدن در اتاق های کپری شکل به شیوه گذشتگان شهر با اصالت کرمان، می تواند تجربه جدید و البته لذت بخشی باشد. این هتل سنتی با کاه و گل و برگ درخت خرما ساخته و شکل و شمایل بسیار جذاب و البته متفاوتی را نیز دارا می باشد، باید اشاره کرد که این هتل پیشینه تاریخی ندارد اما به شیوه زندگی مردمان بومی و سنتی شهر کرمان ساخته شده است.
کلام پایانی
اگر بخوایم یک نتیجه گیری کلی از گفته هایمان داشته باشیم؛ می توانیم بگوییم هتل های سنتی در واقع آینه ای از زندگی و معماری سنتی گذشتگان می باشد که در میان هتل های انبوه امروزی در حفظ و پاسداری از فرهنگ های زیبا و دلنشین گذشتگان پاسداری می کند تا این فرهنگ و سنت غنی و ارزشمند به دست فراموشی سپرده نشود.