سالیان سال است که موزه ها منبعی از فرهنگ، تاریخ، دانش علمی و اشیاء باستانی بوده اند. با افزایش مسافران و پیشرفت گردشگری، همه ساله شاهد رشد تعداد علاقه مندان به این مکان های فرهنگی بوده ایم. در سال گذشته، 20 موزه ی پر بازدید جهان بیش از 107 میلیون نفر را به خود جذب کرده اند. این عدد نشان دهنده ی رشد کلی 0.2 درصدی نسبت به سال 2016 است. وسایل خود را جمع کنید، رزرو هتل خود را انجام داده و برای تعیین مقصد گردشگری بعدی خود به خواندن این مطلب ادامه دهید !
1 – موزه ی لوور، پاریس – 8.1 میلیون بازدید کننده ( 9.5 درصد رشد )
یکی از بزرگترین موزه های هنری جهان است. در سال 1190 میلادی و توسط ” فیلیپ آگوستوس، Philip Augustus ” ساخته شده است و در زمان های قدیم، قلعه ای برای زندگی شاهان فرانسه بوده است. در 8 نوامبر سال 1793، برای اولین بار درب های آن به عنوان یک موزه بر روی مردم باز شد. موزه ی لوور مساحتی بالغ بر 195 هزار متر مربع دارد، که 60600 متر مربع آن زمین ها و محوطه ی نمایشگاه است. این نمایشگاه به 7 بخش بزرگ تقسیم شده است، که از هنرهای اسلامی تا اتروسکی در آن ها جای گرفته اند. اثرهایی از بزرگ ترین نقاش های جهان در این موزه وجود دارند. از کارهای ” روبنز، Rubens “، ” رامبرانت، Rembrandt ” و ” تیتیان، Titian ” گرفته تا اثرهای نقاش مشهور هلندی ” ورمیر، Vermeer “، اما بدون شک با ارزش ترین نقاشی حاضر در این موزه ” مونا لیسای ” لئوناردو داوینچی می باشد. از دیگر آثار و مجسمه های برجسته ی این موزه می توان به قانون حمورابی و نقاشی ” آزادی، هدایت کننده ی مردم ” اثر ” یوجین دلاکروا، Eugène Delacroix ” اشاره کرد .
2 – موزه ی ملی چین، بیجینگ – 8.063 میلیون بازدید کننده ( 6.8 درصد رشد )
موزه ی ملی کشور چین، که ساخت آن در سالگرد ده سالگی شکل گیری جمهوری مردمی اتمام یافت، از بزرگ ترین و مدرن ترین موزه های جهان به شمار می رود. این موزه در 28 فوریه سال 2003 میلادی افتتاح شد، اما برای بازسازی بعضی از بخش های آن، در سال 2007 دوباره بسته شد. موزه ی ملی چین امروزی درهای خود را در 1 مارچ 2011 دوباره بر روی مشتاقان و طرفدارانش گشود. این موزه 48 سالن نمایشگاه دارد. دو نمایشگاه اصلی آن مربوط به ” تاریخ باستانی چین ” و ” راه جاودانگی ” هستند. نمایشگاه ” تاریخ باستانی چین ” از اتفاقات و حوادث ” یوانمو مان، Yuanmou Man ” در 1.7 میلیون سال پیش تا پایان امپراطوری ” کینگ، Qing ” را برای بینندگان بازگو می کند. نمایشگاه ” راه جاودانگی ” بر اهمیت پیشرفت های کمونیسم در این کشور تأکید دارد. زنگ ” سیمو – وو، Simuwu ” که از دوران امپراطوری ” شانگ، Shang ” بر جای مانده است، از مهم ترین آثار باستانی حاضر در این موزه به شمار می رود. این زنگ سنگین ترین شی ساخته شده از برنز در جهان می باشد!
3 – موزه ی ملی هوا و فضا، واشینگتون دی. سی – 7 میلیون بازدید کننده ( کاهش 6.7 درصدی )
در ابتدا با نام موزه ی ملی هوانوردی در سال 1946 ساخته شد و امروزه یکی از مراکز اصلی مطالعه و پژوهش علم هوانوردی و فضاپیمایی به شمار می رود و پر بازدید ترین موزه ی کل آمریکا می باشد. بیش از 60 هزار آثار تاریخی در آن حفظ می شود، که اکثر آن ها نسخه های اصیل هستند. این موزه به دو بخش مجزا تقسیم شده است. یکی از این بخش ها در یکی از فروشگاه های عظیم در شهر واشینگتون دی. سی قرار دارد و بخش دیگر در مرکز ” اودوار – هیزی، Udvar – Hazy ” و فرودگاه بین المللی ” دولس، Dulles “. از مهم ترین آیتم های حاضر در این موزه می توان به مدول فرماندهی سفینه ی فضایی آپولو – 11، کپسول دوستی 7، هواپیمای یک باله ی سنت لوئیس و اولین هواپیمای ساخته شده توسط برادران رایت اشاره کرد .
4 – موزه ی هنر های شهری، نیویورک – 7 میلیون بازدید کننده ( 4.5 درصد رشد )
5 – موزه ی واتیکان، رم – 6.4 میلیون بازدید کننده ( 5.9 درصد رشد )
6 – موزه ی علم و تکنولوژی شانگهای، شانگهای – 6.4 میلیون بازدید کننده ( 1.7 درصد رشد )
7 – موزه ی ملی تاریخ طبیعی، واشینگتون دی. سی – 6 میلیون بازدید کننده ( کاهش 15.5 درصدی )
8 – موزه ی بریتانیا، لندن – 5.9 میلیون بازدید کننده ( کاهش 8 درصدی )
9 – ” تیت مدرن، Tate Modern “، لندن – 5.6 میلیون بازدید کننده ( کاهش 3.1 درصدی )
10 – گالری ملی هنر، واشینگتون دی. سی – 5.2 میلیون بازدید کننده ( 22.8 درصد رشد )
و آخرین جایگاه این لیست می رسد به گالری ملی هنر در واشینگتون دی. سی. این موزه در سال 1937 و به دستور کنگره ی آمریکا ساخته شده است. مجموعه ی اصلی آثار، توسط کلکسیونر های معروفی هم چون پائول ملون و ساموئل هنری تأمین شده است. این موزه پیشرفت های هنری غرب را از قرون وسطی تا به امروز دنبال می کند. تنها نقاشی لئوناردو داوینچی در آمریکا هم در این موزه قرار دارد. کلکسیون این گالری شامل 140 هزار نقاشی، طراحی، مجسمه و دیگر آثار شایسته است.